Kázmér
-2 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • giphy (28).gif
  Fotó: giphy.com

  Japánban mentették ki azt a macskát, aki észrevétlenül élt az egyik iroda fiókjában kismacskákkal együtt (feltehetőleg a sajátjaival). 

  A nagyon izgalmas történet ott kezdődik, hogy az iroda tulajdonosa arról panaszkodik, hogy habár mindent bezárnak este kilenckor, de reggelre mégis mindig van egy kis rendetlenség vagy kajamaradék a földön. Az éjjel látó kameráknak köszönhetően hamar kiderült, hogy egy macska mászik be éjjel a helyiségbe. Sajnos azonban azt elsőre nem sikerül lencsevégre kapni, hol is táborozik pontosan. 

  Ezért éjszakára liszttel szórják fel a padlót, hogy a mancsnyomokat követve megtalálják az illetéktelen behatolót. 

    A macska, mint kiderül, nincs egyedül, egy egész családot nevel az egyik fiókban. 

  A történet végül jól alakult: a macska családot megmentették és gazdit keresnek nekik.

  Egyébként a műfaj szerelmeseinek ajánljuk még azt a videó is, ugyanezen a csatornán, ahol egy kiscica reked az autóútat körülvevő hangszigetelő falon kívül. A felvétel a legjobb thrillerekkel is felveszi a versenyt feszültségkeltésben.

 • giphy (29).gif
  Fotó: giphy.com

  Samantha Hartsoe, new yorki lakos, Tiktokon osztotta meg azt a rettenetes felfedezést, amit a fürdőszobájában talált. Először csak arra lett figyelmes, hogy borzalmasan hideg van a lakásában, majd, hamar kiderült, hogy a huzat a fürdőből jön, onnan is a tükör mögül. 

  @samanthartsoe

  seriously never would I have expected to find this... and I documented all of it ##mystery ##fyp ##nyc ##secret ##foryou ##apartment ##storytime

  ♬ Mysterious - Andreas Scherren

  Ijedségében gyorsan áthívta a barátait, hogy megnézzék, honnan is fúj a szél. Szó szerint. Amikor leszerelték a tükröt, látták, hogy egy kis szoba van mögötte, amiből folyosó vezet valahova.

  Kisebb intermezzo után, amikor a lyukon való átvergődést rögzítette, át is jutott a másik oldalra.

  Miután sikerült átmásznia, döbbent rá, hogy egy egész lakás van a másik oldalon, ahol szemeteszsákokat, sittet, vécécsészét és flakonokat talált.

  @samanthartsoe

  crawled through a wall for this mystery so enjoy the finale 🕵🏻‍♀️ ##mystery ##nyc ##apartment ##secret ##storytime ##storytime ##fyp ##foryou

  ♬ Mysterious - Andreas Scherren

  Szerencsére túlélte a kalandot, és búcsúzóul hozzátette, hogy

  vicces beszélgetésben lesz része a főbérlőjének másnap.

   

 • Rocksuli
  Fotó: Brian Vander Brug / Getty Images Hungary

  A 2003-as év egyik legsikeresebb családi mozija a Rocksuli volt Jack Black főszereplésével. A film, még a mai napig meghatározó alkotása a műfajnak. Ugyanakkor sajnálatos módon adott a tipikus probléma körülötte, mint 18 évvel később kiderült az egyik gyerekszínésznek elég erős problémái adódtak a film elkészülte után. A szereplő nem más, mint Rivkah Reyes, akinek a Rocksuli óta nem volt semmilyen nagyobb szerepe más alkotásban.

  Rocksuli 2
  Fotó: Rick Kern / Getty Images Hungary

  A színésznőt a 02:24. másodperctől láthatjuk a videóban:

  Rivkah Reyes a New York Postnak adott interjúban nyílt meg az őt ért traumákról. A forgatás után, mikor visszatért az iskolába, sokan támogatták őt, viszont a másik fele a közösségnek, sértegette és bántotta a szereplése miatt. Sajnálatos módon nem volt átmenet a két tábor között, mondta a színésznő. Tíz éven keresztül azon szorongott, hogy a 2003-as film volt a karrierje csúcspontja. Ez az önbizalomhiány és elkeseredettség vezette oda, hogy

  rászokott a drogokra, nyugtatókra, sőt még öngyilkossággal is próbálkozott.

  Rocksuli 1
  Fotó: Gary Miller / Getty Images Hungary

  Viszont, happy enddel végződik a történet, mivel a színésznő 2017 óta teljesen tiszta és egy podcast indításán dolgozik. Ez lesz A Where Are We Now (Hol tartunk éppen), amiben különböző felkapott és félredobott ex-gyereksztárok fognak szerepelni. Így rengeteg hasonló szomorú és tanulságos karriertörténetet ismerhetünk majd meg a podcastból.

  (Forrás: New York Post)

 • Az olyan alapvető gasztronómiai alapanyagokból, mint a só, cukor, liszt alaposan feltankoltak az emberek tavaly év elején a járvány Magyarországra jutásakor, ám azt kevesen gondolták volna, hogy mást is felhalmoztak a magyarok nagyobb mennyiségben. Ilyen volt például egy igazi hazai klasszikus, a háztartási keksz, amiből ötven százalékkal nőtt a forgalom, emellett az extrudált kenyerekből is ennyivel több fogyott – derül ki az egyik hazai keksz, illetve kenyér gyártó cég statisztikáiból. 

  A kekszkészítő vállalkozás vezetője, Koósa Péter elmondta, hogy a keksztermékek amúgy sem vesztettek a népszerűségükből, hiszen a kiskereskedelmi értékesítések az elmúlt években is emelkedtek hat-nyolc százalékkal, ám a 2020-ban tapasztalt kiugrásra eddig még nem volt példa. Ráadásul az adatok azt mutatják, hogy nem egyszeri vásárlásokról volt szó, hiszen ezekből az élelmiszerekből tartósan többet adnak el a boltokban, mint egy éve. Ki tudja mennyi kekszre lesz szüksége az embereknek, a március 4-én bejelentett szigorítások után?