Jácint
13 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Körülbelül száz résztvevő sérült meg azon az indiai vallási ünnepen, amin férfiak kövekkel dobálják egymást Uttarakhand államban, az ország északi részén - számolt be az NDTV.com.

  Más hírforrások szerint a sebesültek száma 120 volt, de a videó alapján csak azon lehet csodálkozni, hogy senki nem halt meg a hagyomány a gyakorlása közben. A köveket körülbelül 10 percig dobálják ilyenkor egymásnak minden évben, több ezren nézik végig.  

  A Bagwal nevű fesztiválon azért dobálják egymást kővel, mert a kiömlő vérrel áldozatot mutatnak be az uralkodó istenüknek, Barahinak, aki egyébként nő. A helybéliek úgy vélik, minél több vér folyik, annál jobban kedvében járnak az istennőnek.

  Fotó: TV9 Bharatvarsh / You Tube

  A helyi pap szerint az a története ennek a vallási ünnepnek, hogy az istennő egyszer azt kérte egy idős nőtől, hogy áldozza fel egyetlen unokáját. A nő ezt nyilván nem akarta, és kikönyörögte az istennőtől, hogy kímélje meg az unoka életét. Ebbe Barahi annak fejében ment bele, ha minden évben egyszer legalább annyi vér folyik a városban, ami kitesz egy embernyi véráldozatot. 

 • Még fel sem ocsódtunk, milyen jófej volt Dave Grohl és a Foo Fighters a Szigeten, és akkor most itt az újabb hír arról, hogy egyszercsak megjelent ő és Rick Astley egy londoni klubban, és elkezdtek zenélni. A Moth klubban a heti Club NME koncertjein leginkább feltörekvő indie zenekarok koncertjeire lehet menni, na meg néha bele lehet futni egy olyan orbitálisan nagy buliba, mint most pénteken. 

  Rick Astley egyik legismertebb slágere a Never Gonna Give You Up, ezt is eljátszották, azzal a csavarral, hogy Grohl énekelt ls gitározott, Astley meg dobolt. Aztán eljátszottak még néhány Foo Fighters dalt, a felvételek szerint ők is baromi jól szórakoztak, a közönség meg pláne, majd öt dal után köszönték szépen, és mindenki ment a dolgára. 

 • Olvasónk küldte a képet a felújítás alatt lévő soproni városházáról régi vármegyeházáról amit nagy hirtelen befedtek egy olyan lepedővel, amire az épület homlokzata van felfestve. A szépségtapasz valószínűleg összefüggésben lehet azzal, hogy hétfőn Orbán Viktor miniszterelnök és Angela Merkel német kancellár is a környéken lesz, a határnyitással járó Páneurópai Piknik 30. évfordulójára emlékező rendezvényen vesznek részt mindketten. Aztán olyan nincs, hogy felállványozott városházát lássanak.

  Amúgy az egész városban - érthetően - nagy a készülődés. Biztonsági okokból hegesztik a csatornafedőket, elzavarják a belvárosból az autókat, stb. A rendezvényről beszámolunk mi is.

  soproni
  Fotó: Olvasói fotó
 • Mára már köztudott, hogy Kim Dzsongunnak, Észak-Korea vezetőjének van egy sajátságos kis passziója: a rakétatesztelés. Augusztusban nagyon beindult, mondhatni, a legtöbb idejét erre fordította. 

  De ha Kim boldog, mindenki boldog. 

  Kijöttek a hivatalos képek ezekről a tesztekről, az észak-koreai média szerint Kim nagyon elégedett volt az eredményekkel. A fotókat különböző napokon osztották meg a nagyérdeművel, bár kissé gyanús, hogy ugyanazokon a napokon készülhettek. De nézzük csak!

  augusztus 7.: Az épp-most-meséltem-egy-nagyon-jó-viccet vigyori fej. Úgy tűnik, az a szemüveges fickó nagyon élvezi a poént.

  augusztus 11.: Nagy mosoly!

  augusztus 16.: Nézze csak, főnök, itt repül a rakéta!