Jácint
13 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Normafa fősétányának legutóbbi murvapótlása során, tavasszal nem a megfelelő anyag került a sétányra, amit a Hegyvidéki Önkormányzat a kivitelezőnél szóvá tett, kifogásolt - közölte a Normafa fenntartója a Facebookján. A kivitelező ezért garanciában elvégzi a murvaburkolat hibás felső rétegének cseréjét.

  Augusztus végén megkezdik a felső réteg garanciális cseréjét a sétány teljes hosszában. A munka 2-3 hetet vesz majd igénybe.

  A hatalmas építkezésektől zajos Normafa jövőjéért aggódó Facebook-oldalakon már tavasz óta sokat foglalkoztak a problémával, hogy murva helyett finom, fehér kőporral borították le az utakat.

  Amitől teljesen fehér lett az arra járók lába, cipője, kutyája, gyereke, biciklije. Ezért nevezték el a sétányt porzónak az utóbbi időkben. 

  Az alábbi poszt már áprilisi, ehhez képest csak mostanra sikerült a fenntartónak rájönni, hogy ez így nem oké:

  Az is érdekes még, hogy itt több kilométeres útszakaszról van szó, és a munkák során senkinek nem tűnt fel, hogy rossz anyagot raknak le heteken keresztül.

  Ebben a még korábbi posztban arról írtak április 8-án,

  azon kívül, hogy az erre járók cipője kipucolhatatlanul fehér lesz, még az is probléma, hogy az esők, záporok az erdőbe mosták a port, veszélyeztetve ezzel a növényvilágot. És esztétikailag sem volt éppen megfelelő. 

  Egy drótszőrű vizsla például így nézett ki az egyik séta után:

  Azt írják, a terep adottságaihoz igazodó, megfelelő minőségű anyag kiválasztásához többféle anyagot hoztak már tesztelésre. A fenntartó azt írja, kiválasztották a megfelelő minőségű murvaanyagot, amit a kivitelező megrendelt. 

  Szóval az örvendetes, hogy garanciálisan orvosolják a problémát így fél év után, csak az a bosszantó, hogy ilyen egyáltalán előfordulhatott.

  porzó.png
 • Dunabogdányban egy kőbánya területén ragadt az egyik sziklapárkányon a minap egy bárány. Annyira elvétette az úti célt, hogy két napig nagyjából ugyanazon a két négyzetméteren tudott csak mozogni, mivel felette görgeteg köves rézsű és két méteres függőleges sziklafal, alatta meg a 60 méteres szakadék húzódott, amiből egyértelműen látszott, nem lesz egyszerű a hazajutás. 

  De ekkor jöttek a hős tűzoltók és a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat emberei, akik kötéltechnika segítségével felhozták az állatot. A bárány ép bőrrel megúszta és valószínűleg már valamelyik réten legelészik. 

  És arra emlékeznek, amikor elfogták az öt éve barlangban bújkáló kecskét?

 • Az Egyesült Államok 45. elnökének nem kell a szomszédba mennie egy kis oltogatásért, gyakorlatilag az egész imázsa arra épül, hogy mindenkinek beszól twitteren vagy élő szóban valami kicsinyes hülyeséget, a politikai ellenfeleitől nemzetközi vezetőkön át színészekig vagy egész tévétársaságokig. Most viszont már ott tart, hogy a saját leghűségesebb rajongóinak szólogat be a kampányrendezvényein.

  a New Hampshire államban tartott gyűlésen például egy nyilvánvalóan rá szavazó férfit dagadékozott le, igaz véletlenül. 

  Az elnök hallotta, hogy a gyűlésen a karzatról valakik ellene tüntetnek, mikor megfordult, hogy mennézze a tüntetőket, viszont egy saját rajongóját látta meg integetni. Nem látta, hogy mi van a pólójára írva (Trump 2020), azt hitte, hogy a férfi egy ellentüntető, ezért beszólt neki, hogy milyen dagadt. 

  Ennek a fazonnak komoly súlyproblémái vannak, komolyabbak, mint nekem. Menj haza és kezd el gyúrni!

   - mondta az elnök, majd még hozzátett némi iskolaudvari humort azzal kapcsolatban, hogy az illető még biztos az anyjával él. Az elnöknek viszont nem lehet nagyon jó a szeme, mert nemcsak a férfi, bizonyos Frank Dawsonpólóját nem látta, de azt sem, hogy nem is kövér, amerikai mértékkel legalábbis biztos, hogy nem az, Trumpnál pedig tuti vékonyabb. Dawson ráadásul éppen, hogy ki igyekeztett kísérni a Trump ellen tüntetőket. 

  Trump kampánycsapata viszont érezte, hogy ez így nem igazán tartható, ők ugyanis látták, kinek szólt be az elnök, úgyhogy valahogy megszerezték a pasi elérhetőségét, Trump pedig hagyott neki egy üzenetet, amelyben bocsánatot kért, mert igazából valaki mást akart hájasnak nevezni. 

  A Fox News később elérte Dawsont, aki viszont, nem túl meglepó módon egyáltalán nem sértődött meg az elnökre, azt mondta, minden rendben van és Trump még mindig a legjobb dolog, ami az Egyesült Államokkal történt. (Sky News)

 • A zsiráfbabákban az a csodálatos, hogy egyszerre tűnnek rettenetesen szerencsétlennek és borzasztó talpraesettnek, hiszen magukhoz képest óriási lábakkal kell megpróbálniuk fölállni rögtön azután, hogy világra pottyantak, és nagyon úgy néz ki, hogy ez nem fog menni, de megy. Legalábbis ez a benyomásom azután, hogy megnéztem a Veszprémi Állatkert videóját a legújabb Rothschild-zsiráfborjújukról. 

  A nőstény zsiráfbébi csütörtökön született, az örömhírt az állatkert viszont csak pénteken osztotta meg a világgal. A borjú több mint másfél méter magas, súlya 50-60 kilogramm körül van. Nem volt könnyű világra jönnie, anyját, Ganzit az állatorvos és a gondozók több mint két órán keresztül segítették  a szülésben. A kiszsiráf viszont már nemcsak, hogy áll, de mászkál, nemsokára pedig az állatkert szavanna-kifutójában szaladgálhat majd a szélesszájú orrszarvúk, zebrák, struccok és antilopok között.

  1