Simon, Szimonetta
-1 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A hírhedt szektavezér, Charles Manson hamvait is felhasználta közös tetkójukhoz az a páros, akik mostantól bőrükön hordják Amerika egyik legelvetemültebb bűnözőjének arcképét.

  GettyImages-876995010
  Fotó: Mirrorpix / Getty Images Hungary

  Patrick Boos a TMZ-nek mesélt arról, hogy felesége, Deanne akart lenni az első nő, akinek tetoválásához Manson hamvait is használják, de a férj nem szerette volna, ha kedvese egyedül csinálja végig, így ő is csatlakozott hozzá. Ryan Almighty, aki felvarrta a párra Manson arcképét, elárulta, hogy a hamvakat vörös tintával keverték össze, illetve a fekete kontúrvonalakhoz is felhasználta a művelet során.

  Az egyik leghátborzongatóbb az egészben az az, ahogy a tetoválóművész beszerezte a tintához kevert maradványokat.

  Mint mondta, olyan emberektől kapta, akik Manson temetésén begyűjtötték a szétszórt hamvakat, amiket egyébként már egyszer felhasznált Boos "Helter Skelter" feliratú tetoválásához is.

  Aki nem tudná, Manson imádta a Beatlest, azonban a Helter Skelter számukat meglehetősen bizarr módon értelmezte.

  A szektavezér, aki maga is érdeklődött a zene iránt, úgy gondolta, hogy a Beatles ebben a dalban egyfajta faji háborút vetít előre, ahol a feketék elnyomják, és felülkerekednek a fehéreken a jövőben.

  A spéci tinta egyébként minden volt, csak olcsó nem, ugyanis 1600 dollárba (nagyjából 500 ezer forint) került a párnak a két portré.

 • Idén novemberben jelenik meg a közkedvelt japán író, Murakami Haruki második önéletrajzi ihletésű kötete. A Miről beszélek, amikor a futásról beszélek? című kötetben Murakami a hosszútávfutás iránti szeretetéről ír, rövid feljegyzések és beszámolók mutatják be, hogyan készült fel a 2005-ös New York City Maratonra, kiegészítve életének személyesebb részleteivel.

  November 23-án megjelenő, Murakami T: The T-Shirts I Love (magyarul A pólók, amiket szeretek) című kötete hasonlóan épül fel, ám a futás helyét az író életében fontos szerepet betöltő pólók veszik át a főszerepet. A novelláskötet képekkel kiegészítve enged betekintést Murakami életébe a szerző kedvenc pólóin keresztül.

  Az eddig sem volt titok, hogy Murakami imádja a pólókat, a japán Uniqlo még közös kollekciót is készített az íróval együttműködve leghíresebb könyvei alapján. Új novelláskötetének ötlete saját elmondása szerint abból eredt, hogy egyszerűen szeret írni, és ha éppen nem egy könyvön dolgozik, pihenésként naplót vezet. Emellett gyűjti a hanglemezeket és a pólókat, innen indult, hogy miért ne vezetné végig élete történetét a felsőin keresztül?

  A Vanity Fairnek adott interjúban a japán művész elmondta, nem szándékosan kezdett el pólókat gyűjteni, egész egyszerűen így alakult. Ha meglát valamit, ami megtetszik neki, szeszélyből megveszi. A modern kori divatikonokat nem követi, és nem is érdekli a divat – még úgy sem, hogy sokan őt magát tartják ikonnak –, az alapján választ, mi tetszik neki, és mi nem. Elmondta, gyakran jár használt ruhákat árusító boltokba is, szeret turkálni.

  A sikeres turkáláshoz pedig egy jó tanácsa van: nem szabad az időn aggódni és rohanni, mert akkor elszalasztjuk a kincseket.

  Elmondása szerint erre úgy jött rá, hogy jóval több szabadideje lett, mint amivel tudna mit kezdeni. Ez, illetve az, hogy soha nem állították még meg egy turkálóban, hogy ő-e Murakami, szerinte közrejátszott abban, hogy több száz darabosra nőtt az évek alatt pólógyűjteménye.

  A Murakami T: The T-Shirts I Love című kötet november 23-án jelenik meg angolul 192 oldalon, a Knopf gondozásában.

 • Akadnak olyan emberek, akiket megáldotta a sors azzal a tulajdonsággal, hogy hiába isznak át egy komplett éjszakát, másnap olyan frissek, mintha mi sem történt volna.

  Azonban a többség nem ilyen szerencsés.

  Kiszáradt száj, szétrobbanó fej és gyomorfájás. Ezek a másnaposság gyakori jelei, amik ellen mindenki másképp veszi fel a harcot.

  Néhányan egész nap ágyban maradnak inkább, míg mások első útja a legközelebbi gyorsétterembe vezet, hogy belapátoljanak magukba némi kalóriát.

  Azonban van egy orvos, aki azt állítja, hogy ezek nem nyújtanak megoldást a másnaposság poklára, amire mindössze egyetlen egy módszer van, ezt viszont nem ajánlja senkinek.

  Dr. Karl Kruszelnicki szerint, amitől rosszul lettünk, az majd meg is gyógyít, vagyis tényleg működik a kutyaharapást szőrével módszere. Azaz ha túl akarunk esni a másnaposságon, akkor még több alkoholt kellene bevinni a szervezetünkbe.

  Sajnos még egy kis alkohol a gyógymód rá 

  – mondja a 73 éves orvos, aki azzal magyarázza ezt, hogy az alkohol meggátolja, hogy a szervezetünk még több etanolt bontson le, ami gyakorlatilag a rosszullétet is okozza az éjszakázás után.

  A probléma ezzel a módszerrel azonban az, hogy ez a lehető legegyszerűbb módja annak, hogy valaki alkoholista legyen.

  (Mirror)

 • 244056504 5081190525229102 212115371487362157 n
  Fotó: Southsea Folk / Facebook

  A helyiek nem voltak éppenséggel elragadtatva, amikor meglátták azt a dinoszauruszszobrot, ami egy spániel méretével vetekszik, ellenben 35 ezer fontjába (15 millió forintba) került a városnak.

  A körülbelül 46 centi magas szobor, amit az angliai Porsmouth-ban, a Southsea Commonnál állítottak fel, határozottan kisebb, mint elődje, ami a maga 16 méteres magasságával igazi látványosságnak számított, amíg 2010-ben a tűz áldozatává nem vált.

  A „Southsea Dinó” néven ismert óriás pusztulását a helyiek valódi tragédiaként élték meg, ezért is akartak neki emléket állítani a szobornak. 

  El is indult egy gyűjtés az ügyben, hogy összeszedjenek 10 ezer fontot azért, hogy egy kisebb szobrot tegyenek a helyére.

  Íme egy kép az eredeti szoborról:

  Végül nem kevesebb, mint 15 millió forintnak megfelelő angol fontot sikerült összeszedni, ez is jól mutatja, milyen sokat jelentett az eredeti dinoszaurusz a helybélieknek. Így nem csoda, ha kissé kiakadtak a végeredményen.

  „Elkölteni 35 ezer fontot egy dinoszauruszra, őrület” – írta valaki Facebookon, majd feltette a kérdést, hogy hány fiatalokkal foglalkozó intézmény tudta volna használni ezt az összeget.

  Akadt, aki egyenesen szánalmasnak titulálták a szobrot, ami szerinte igazi pénz pocsékolás volt.

  Szobrot állítottak egy kamu dinónak, ami leégett 11 évvel ezelőtt? Csak én érzem, vagy tényleg megőrült a világ?

  – írta egy másik felhasználó.

  (Metro)