Menyhért, Mirjam
17 °C
28 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Munkáspárt elnöke, Thürmer Gyula nemrég jelentette be, hogy főpolgármester-jelöltként méretteti meg magát, az MTI most pedig részletesen beszámolt a párt csütörtöki kampánynyitójáról, ahol Thürmer eléggé bekezdett: 

  Mi az emberek konkrét gondjaival akarunk foglalkozni, ezért elutasítunk mindenféle "politikai bohóckodást". "Budapestnek nem tudományos akadémiára", "nem budapesti alkotmányra", hanem "valóságos cselekedetekre van szüksége" - fogalmazott Thürmer Gyula hozzátéve, hogy ezért nincs közös útjuk az ellenzéki pártok "tömörülésével", amelyet szerintük csak az a vágy tart össze, hogy leváltsák a hatalmon lévőket.

  Arról is beszélt, hogy ők alternatívaként akarnak szolgálni, azoknak, akiknek nem tetszik, amit a kormánypártok tesznek, és  "azoknak, akik nem találnak választ a problémáikra az ellenzéki pártok programjaiban". 

 • Ugyan Orbán Viktor ezúttal nem posztolt az augusztus 20-i ünnepről, de megtette ezt helyette egyik prominens vendége, Michael P. Ashcroft brit milliárdos, a szigetország 95. leggazdagabb embere, a Konzervatív Párt volt vezetőhelyettese, a Lordok Házának volt tagja.

  ashcroft.PNG
  Fotó: Twitter / @LordAshcroft

  És ha már a nemesi címeknél tartunk, akkor érdemes megemlíteni, hogy Lord Ashcroft belize-i állampolgárként a Panama-iratok krónikásai által is méltatott offshore-lovag.

 • Az iráni celebek és privát oktatók között elterjedt egy igencsak pofátlan módszer a forgalmi dugók elkerülésére: egy iráni magánmentő-szolgáltatást nyújtó cég vezetőjének beszámolója szerint bérelt mentőautókkal szirénáznak végig Teherán zsúfolt utcáin. 

  A jelenség olyan elterjedtté vált, hogy a főváros főügyésze is figyelmeztetett a mentőautók használatát szabályozó törvények szigorúbb betartatására, ám a privátmentős Dr. Lohsrabi szerint a rendőrség ezidáig túlságosan leterhelt volt, nem tudtak úrrá lenni a jelenségen. A férfi sejtelmesen azt is megjegyezte, hogy a jogosulatlan mentőhasználat nem korlátozódik hírességekre és magántanárokra, de részletekbe nem bocsátkozott. 

  Az iráni közösségi médiában érhető módon nagy a felháborodás a mentős visszaélések miatt. Vannak, akik attól félnek, hogy ezek után esetleg akadhatnak olyanok, akik vonakodni fognak attól, hogy elálljanak a szirénázó mentők útjából, és arra figyelmeztetik az embereket: félrehúzódni a mentőautó elől akkor is kötelesség, ha akár csak 1 százalék esély van rá, hogy egy valóban bajban lévő pácienst szállít. 

  (BBC)

 • Floridában kapták lencsevégre ezt az igen akrobatikus aligátort, amint szombaton átmászott jacksonville-i Naval Air Station-höz közeli kerítésen.

  A videón látható, amint a hüllő épségben átér a kerítés túloldalára, így akadály nélkül folytathatta útját.

  Lehet valaki Jumanjit játszott Floridában? Teszi fel a kérdést posztjávan Roger Light Jr. Ugyanis múlthéten egy utcán úszkáló példányt filmezett le:

  68793456 2906518806036808 3012965359675244544 o
  Fotó: Christina Stewart / Facebook

  via Daily Mail