Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mármint a Madách Színház társulatának tagjai, akik a Macskákban játszanak, méghozzá azért, hogy mindenkit bátorítsanak az árva kutyák örökbe fogadására. Maga a kampány amúgy a Vigyél Haza Alapítvány ötlete volt, és egy naptárban testesül majd meg, az eladásból befolyó összeg pedig teljes egészében az árva állatok gyógyítására megy majd.

  Iedwh0eVt2Z7Ba421Y7cUk8f3TTvA45X9sYz3BklECge mA421luOFGhDCucKXhf
  Fotó: Vigyél Haza Alapítvány

  A képeken a kutyák közt olyanok szerepelnek, akiket az alapítvány a közelmúltban adott örökbe, de néhányan közülük a fotózáskor még gazdára vártak, a színészek közt pedig mások mellett Puskás Péter, Malek Andrea és Kalapács József is beöltözött a képek kedvéért. A fotózásról amúgy videó is készült, ezt itt lehet megnézni.

  Az alapítvány a készülő naptáron egyébként azt is szeretné bemutatni, hogy az állatok szeretete, a zenét - és színházat képviselő embereket is összeköthet. A naptárat november végétől lehet majd megvenni.

 • Pár nappal az önkormányzati választás előtt új játszóteret adtak át az I. kerületben, a Csónak utca végénél. A történetben többszörösen érintett vagyok, ezt ilyenkor illik jelezni.

  A játszótér egyrészt a lakásunktól két percnyire van, ezért délutánonként gyakran vagyunk ott a gyerekekkel. A lányok a Dísz téri önkormányzati oviba járnak, melynek eddig a mellette lévő üres telek hátsó fele volt a játszóudvara. Ott azonban a kormány a historizáló városépítészet jegyében újraépíti a Külügyminisztérium megsemmisült épületét, ezért a gyerekeknek menniük kellett. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a Szaffi-játszótér egyben az óvoda új udvaraként is szolgál.

  A meredek telekre épült játszóteret szeptember végén átadták. Bár nagyon látványos, itt-ott kicsit veszélyesnek tűnik, túl meredekek a rézsűk és a forgó mászókáról is gyakran lepotyognak a kisebb gyerekek, de bolondbiztos játszótér nincs, a szabványoknak meg biztos megfelel. Viszont pár napja észrevettünk egy furcsaságot, amit elég nehéz hova tenni. Csináltam is róla egy kis videót reggel, amikor még nincsenek kint a gyerekek:

  Megközelíthetetlen WC az új Csónak utcai játszótéren

  Nem gondolom, hogy a tervezők gúnyolódni akartak volna a mozgássérülteken. A WC előregyártottnak tűnik, és bár két sima fülke is elfért volna a helyén, biztos csak ilyen kerekesszékes volt épp raktáron. Végül is mindegy, az ülőke melletti kapaszkodóknak a bottal járók is hasznát veszik. De az illetékesekben azért lehetne annyi jóérzés, hogy a matricákat lecserélik.ikon

 • Nagyon csodálkoznék, ha nem születnének mémek a mai Hadházy-Orbán táblabirkózásból. Fillér Máté kollégával ezennel meg is nyitnánk a sort, az Add ide a Didit című manapság ismét méltán népszerű slágerre komponált darabunkkal:

  A Didit

  • 5399
   oda nem adom
  • 3742
   add ide
 • Jake a golden retriever egy nagyon boldog kutya, a gazdái szerint mindig is az volt, kivéve, mikor szintén retriever barátja Molly eltávozott a végtelen kutyafuttatók világába. Jake onnantól kezdve mérhetetlenül szomorú volt, egészen addig, míg a gazdái haza nem állítottak Addie-vel, a kölyök retrieverrel. Ekkortól Jake és Addie elválaszthatatlanok lettek. 

  Aztán Jake-nek látásproblémái lettek, az orvosok azt mondták, hogy nem termel több könnyt a szeme. Két lehetőség volt, az egyik, hogy Jake elveszti mindkét szemét, vagy hogy elaltatják. A kutya gazdái sokat gondolkoztak, mennyire barbárság megvakítani a kutyájukat, de úgy döntöttek vállalják a műtétet. Nem bánták meg, azt mondják Jake már a műtét másnapján ugyanolyan boldog volt, mint a régen, ebből is egyértelművé vált számára, hogy milyen sokáig szenvedett korábban. 

  Arra viszont ők sem számítottak, hogy Addie mennyit segít majd Jake-nek. Gyakorlatilag nem mozdul mellőle, ha pedig új helyre mennek, például kirándulni, akkor vakvezető kutyaként viselkedve segíti Jake-et, hogy merre menjen, hogyan lépjen, és hogy nehogy baja legyen. 

  A nagyon cuki kutyabarátságról a Goog Morning America számolt be, és most mutatjuk a videót is arról, hogy a kutyák nem csak az ember legjobb barátai, de egymással is milyen jófejek. 

  Aki most éppen könnyes szemmel ölelgeti a saját kutyáját, annak ajánljuk a két retriever közösInstagram-oldalát is, többek között ilyen képek miatt:

  68774362 456201921642320 2895305441550257354 n
  Fotó: Instagram / thegoldensrule