Vencel
13 °C
23 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az amerikai légierő két vadonatúj Air Force One-t rendelt meg a Boeingtől, a 747-8-asok a harminc éve szolgálatban lévő 747-200B-t váltják majd. A két gép 3,3 milliárd euróba kerül, és a tervek szerint 2024-ben adták volna át azokat, de a pandémia miatt valószínűleg egy évvel később kerülhet csak sor erre.

  GettyImages-909318
  Fotó: Usaf / Getty Images Hungary

  San Antonióban javában dolgoznak az elnöki különgépeken, és most már azt is tudjuk, hogy a munka jó hangulatban zajlik.

  Az egyik félkész gép fedélzetén ugyanis üres tequilás üvegeket találtak.

  Az Air Force One építése a legszigorúbb biztonsági intézkedések közepette zajlik, így érthető módon pánikot okozott a cégnél a kínos felfedezés. Főleg azután, hogy a Wall Street Journal is megírta, miután kiszivárogtak a piás incidenst követő vizsgálat iratai.

 • A "The Science of Scare Project" felmérésében kétszázötven ember negyven horrorfilmet nézett meg, hogy kiderítsék, melyik a legfélelmetesebb közülük.

  A győztes pedig meglepő módon nem egy nagy klasszikus, hanem a tavaly megjelent, Rob Savage által rendezett Host lett. A brit természetfeletti horror középpontjában egy Zoomon folytatott videóhívás képernyőfelvétele áll, amelyet teljes egészében egy számítógép képernyőjén mutatnak be.

  A film szinopszisában az alábbiak olvashatóak:

  Hat barát felbérel egy médiumot, hogy a Zoomon keresztül szeánszot tartson a koronavírus miatti zárlat alatt, de sokkal többet kapnak, mint amire számítottak, mivel a dolgok gyorsan balul sülnek el. Amikor egy gonosz szellem kezdi megszállni az otthonukat, kezdenek rájönni, hogy talán nem élik túl az éjszakát.

  A filmmaraton alatt a kutatásban résztvevőket folyamatosan monitorozták: vizsgálták a pulzusukat, és több héten keresztül orvosi felügyelet mellett nézték a filmeket. A nézők átlagos pulzusa a filmek alatt 68 BPM volt, ez azonban a Host alatt egészen 88 BPM-ig szökött, egy-egy váratlan ijesztés pedig 133 BPM-ig is feltolta a néző pulzusát.

  A tavalyi évben legfélelmetesebbnek választott Sinister idén csak a második helyet tudta bezsebelni a legrémisztőbb filmek listáján, a nézők átlagos pulzusszáma itt 86 BPM volt: Alább pedig feltüntettük a további vizsgált filmeket is, egészen a 10. helyig:

  1. Host - áltag pulzus: 88
  2. Sinister - áltag pulzus: 86
  3. Insidious - áltag pulzus: 85
  4. The Conjouring - áltag pulzus: 84
  5. Hereditary - áltag pulzus: 82
  6. Terrified - áltag pulzus: 82
  7. It Follows - áltag pulzus: 81
  8. A Quiet Place Part 2 - áltag pulzus: 80
  9. Paranormal Activity - áltag pulzus: 80
  10. The Conjouring 2 - áltag pulzus: 79

  (Forrás: NME)

 • Egy koppenhágai aukción egy régóta elfeledett magnókazettát is elárvereznek, amely egy kiadatlan John Lennon-számot tartalmaz. Az aukciós ház szervezői mintegy 300 ezer dán koronát, azaz 47 ezer dollárt szeretnének kapni a ritkaságért. A kazetta több interjút is tartalmaz, amit 50 éve készítettek a legendás Beatle-lel, illetve párjával, Yoko Onóval. A kazettát 4, a felvételek idején 16 éves iskolás ajánlotta fel az aukciós háznak. 

  John Lennon és Yoko Ono 1970 januárjában járt Jütlandon, a dán félszigeten, ahol Ono előző házasságából született lányának gyermekelhelyezési problémáit akarták megoldani. Az akkori diákújságírót elengedték az iskolából, mert Lennonék egy zártkörű sajtótájékoztatót tartottak, ahová beengedték őket.

  Ott készült egy kazettás magnóval a 33 perces felvétel,

  illetve az interjú, amelyben Lennon a korabeli békemozgalomban vállalt szerepéről mesélt.

  A beszélgetés után az egyik fiú megkérte, játsszon valamit. Így először a "Give Peace a Chance" hangzott el, majd utána a "Radio Peace" című, addig és azóta is kiadatlan dal. 

 • Mr. Goxx, a hörcsög idén júniusban kezdett kereskedni kriptovalutákkal, és mára – legalábbis százalékosan – jobban teljesít, mint a sztárbefektető Warren Buffett.

  mr-goxx-youtube-hamster-trader
  Fotó: Groxx capital / YouTube

  Az egész egy viccnek indult, és lássuk be, most is az. A hörcsög gazdái, két német férfi kíváncsiak voltak arra, kedvencük jobban helyt áll-e a kriptovaluták csatamezején, mint a dörzsölt profik, ezért megépíttettek számára egy speciális ketrecet. Ennek futókerekével bök rá a rágcsáló az aznapi kriptovalutára, majd a két alagút közötti választással dönti el, hogy elad vagy vásárol.

  Az algoritmus pedig végrehajtja a tranzakciót.

  Mindezt a Twitchen lehet követni, és a Goxx Capital (amelynek neve az egykor szárnyaló, majd csődbe jutott japán bitcointőzsédre utal) saját Twitter-fiókkal és YouTube-csatornával is rendelkezik.

  Mr. Goxx naponta csak 20 euróval játszhat, a kezdőtőkéje pedig 326 euró volt. Szeptember végére a nyilvánvalóan teljesen fogalmatlan hörcsög 19,41 százalékos pluszban állt – írja a Bild.