Zelma, Rajmund
-3 °C
5 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A Brighton Egyetemnek köszönhető az első olyan átfogó tanulmány, ami az abortuszok száma, a születések száma, és a pápalátogatás közötti összefüggéseket próbálja értelmezni. 

  1979 és 2012 közötti adatokat vizsgáltak meg, ebbe 129 hivatalos látogatásnak az adatai kerültek bele II. János Pál és XVI. Benedek látogatásai közül, amik közül átlagosan minden negyedikben hangzott el az, hogy az egyház nem támogatja az abortuszt. A kutatók azt nézték meg, hogyan változott a születések és az abortuszok száma a látogatás utáni harmadik és tizennegyedik hónap között. 

  Az derül ki az adatokból, hogy az abortuszok száma drasztikusan csökkent azokon a helyeken, ahova a pápa ellátogatott. Ebből logikusan az következne, hogy a születések száma viszont emelkedett. Ez viszont nem alakult így, ugyanis ebben a mutatóban nem történt változás. 

  Vagyis úgy tűnik, hogy az emberek inkább visszafogták magukat, vagy jobban odafigyeltek a védekezésre az után, hogy meghallották a pápa szavait, ami átlagosan 14 hónapig volt hatékony, utána már nem lehetett kimutatni a hatását. 

 • baby-jabba-hutt-leonardo-viti-1-5e281ded1536e 700

  Egy percet sem láttam a Mandalorian című sorozatból, de magam is szoktam internetezni, úgyhogy bőven volt alkalmam találkozni a sorozat legnagyobb karriert befutó karakterével, Bébi Yodával. (Aki egyébként az alkotók szerint nem is Yoda, de ebbe már végképp nem fogok belemenni részletesen.)

  Bébi Yoda népszerűsége megiheltte Leonardo Vitit, aki elkészített egy 3D renderelt változatot a Csillagok háborúja egy másik szereplőjéből, Jabbából. Aki azért ilyen piciként nem is annyira cuki, tessék megnézni:

  (Bored Panda)

 • A Zsaru magazin szerdától online is elérhető cikkben csaknem 3000 karaktert szánt arra az emberi, azaz állati történetre, miszerint

  egy szolgálaton kívüli rendőrőrmester segített elvinni egy kutyát a Damjanich utcából Újlipótvárosba.

  Petneházi Kitti január 1-én épp szolgálaton kívül volt, amikor a Damjanich utcánál meglátta, hogy egy szatyrokat cipelő nő kétségbeesetten próbálja megnyugtatni görcsrohamot kapott tacskóját. Kiderült, hogy a menhelyről befogadott Rocky korábbi fejsérülései miatt hajlamos az epilepsziára, és miután aznap már több rohama is volt, ezért gazdája úgy döntött, elviszi Újlipótvárosban lakó gyerekéhez, akinél van néhány nyugtatóinjekció. Azonban az újabb rohammal a cipekedő nő nem tudott mit kezdeni, így az őrmester nyalábolta a hóna alá az ebet. Rocky eljutott Újlipótvárosba, megkapta az injekciót, és hamarosan jobban is lett. A nő annyira hálás volt az őrmesternek – akinek otthon van egy Mázli névre hallgató civil csivavája - , hogy személyesen ment be köszönetet mondani a rendőrkapitányságra, három nap múlva pedig levélben fejezte ki elismerését a rendőrkapitánynak. Petneházi Kittiről egyébként csak akkor derült ki, hogy rendőr, amikor a kutyacipelés előtt a szolgálati igazolványát átrakta a zsebéből a hátizsákjába.

  01 petnehazy kitti 20200109 v ker SZG
  Fotó: Szabó Gabriella / Police.hu