Marcell
18 °C
27 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az orvvadászat elleni erőteljes fellépésnek köszönhetően több mint kétszeresére nőtt az elefántok száma 1980 és 2018 között Kenyában. 1989-ben Kenyában csupán 16 ezer elefánt élt, ez a szám növekedett 34 ezerre 2018-ig – jelentette be szerdán Najib Balala, az ország idegenforgalmi minisztere.

  Az orvvadászat az elmúlt években Kenyában és a Szaharától délre fekvő afrikai országokban megugrott, orvvadászok bandái elefántokat és orrszarvúkat mészároltak le agyaraikért, tülkeikért, amelyek a népi gyógyászatban keresett alapanyagok. 2016-ban Uhuru Kenyatta elnök több ezer elefántagyart és orrszarvútülköt égettetett el, a kormány szigorúbb büntetéseket – hosszabb idejű börtönbüntetést és nagy összegű bírságot – vezetett be az orvvadászok, illegális vadállatkereskedők ellen.

  "Az elmúlt néhány évben sikerült megfékezni az orvvadászatot hazánkban" – mondta újságíróknak Balala az Amboseli Nemzeti Parkban, ahol részt vett elefántok nyomkövetővel való felszerelésében és iker elefántborjak névadóján. Elmondta azt is, hogy várakozásaik szerint a koronavírus-járvány miatt idén és jövőre 80-90 százalékkal csökken a Kenyába látogató külföldi turisták száma.

  (MTI)

 • Egy amerikai család békésen piknikezett a Deep Creek-tó közelében, mikor egy váratlan vendég ült oda az asztalukhoz. Egy felnőtt fekete medve csatlakozott hozzájuk abban bízva, hogy neki is jut valami a finom falatokból. 

  Az esetről videó is készült:

   A videón látható, hogy a medve egyáltalán nem volt agresszív és tényleg csak az ételért érkezett, amit gondosan el is fogyasztott az asztalnál, miközben az ott ülők szelfiket készítettek vele. 

  Később az is kiderült, hogy a medve egészen gyakori vendég a környéken és soha nem szokott emberekre támadni