Kornélia
-1 °C
15 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Valljuk be, a női kosárlabdázók annyira azért nincsenek a reflektorfényben, még a legendás Lisa Leslie neve sem feltétlenül mond sokat a legtöbbeknek.

  Ezen most akár változtathat is a 18 éves Azzi Fudd, akit nemtől függetlenül a legnagyobb tehetségnek tartanak LeBron James középiskolai remeklése óta.

  azzi fudd
  Fotó: The Washington Post

  Fudd volt egyik első lány, aki részt vett a Stephen Curry által indított edzőtáborban, és sikerült megnyernie az ottani tripladobó bajnokságot – a srácok ellen. A középiskolában másodikosként lett az ország legjobb játékosa, ez korábban még egy fiú vagy lány kosarasnak sem jött össze.

  A 2021-es egyetemi toborzás első számú csillagaként a UConnhoz kötelezte el magát, most pedig egy tripladobó videójával került a figyelem középpontjába.

 • Az eddigi 9 évadnyi Való Világ abból a szempontból ugyanaz volt, hogy nagyjából 100 napra beköltözött kábé egy tucatnyi ember, akik a külvilágtól elzárva élték mindennapjaikat. Néha-néha kaptak külső ingereket, találkozhattak szeretteikkel, beolvastak nekik a nézők által írt kommenteket, voltak párbajon, stb. A 10. évad is ilyen lett volna, ha nincs a koronavírus, ami utólag adott egy plusz réteget a műsornak.

  A formátum külföldi verziójában volt már rá példa, hogy egy aktuális hírt közöltek a lakókkal. A Való Világ 10 játékosai viszont konkrétan semmit nem tudtak arról, hogy hol tart éppen a járvány, mik a halálozási adatok, van-e tömeges oltás, lehet-e utazni és így tovább.

  A szériát megnyerő VV Vivi november 14-én költözött be és február 27-én hagyta el végleg a villát a győztesnek járó 36 millió forinttal együtt. Több mint 100 nap telt el. Vivi a Fókusz kérésére elmondta, hogy az éttermük felújítására fogja költeni a pénzt. Ekkor szembesítették a ténnyel, hogy az éttermek amúgy zárva vannak.

  Vivi több mint 100 nap hírektől való elzártsága itt csapódott le igazán. Tény, hogy az éttermek bezárásáról már november 10. körül is tudni lehetett, de az elsőként beköltöző játékosok ilyenkor már nem tájékozódhatnak a külvilág történéseiről.

  Gondoljunk bele, hogy mi mindenre kell még rádöbbenie egy embernek, aki a mai világban 100 napra lekapcsolja magát a napi események követéséről.

 • shutterstock 566877958
  Fotó: Shutterstock

  Hosszú álom – ez most nem Raymond Chandler híres detektívregénye (melyből minden bizonnyal szintén készült audiokönyv), hanem a Svédországban történt mulatságos bealvásos esetek címe lehetne, amelyeket egy YouTube-videóban is lelepleztek.

  Felolvasni rendkívül monoton és álmosító tevékenység lehet bizonyos svéd narrátoroknak, emiatt történhetett, hogy az audiokönyvekből időnként teljes fejezetek hiányoznak, helyettük pedig szuszogást vagy hangost horkolást hallani – a narrátorok ugyanis 

  egész egyszerűen munka közben bealudtak.

  Azok a (leginkább látáskárosult) svédek, akik megvették ezeket az audiokönyveket, annyira nem tartották mulatságosnak az ügyet, amikor a svéd állam által finanszírozott „Ügynökség a hozzáférhető médiához” (Myndigheten för tillgängliga medier) kiadványai ilyen csapnivaló minőségben kerültek piacra.

  Caracasban este lenne, ideje aludni

  Minderről egy YouTube-videó is készült, ahol hallhatjuk is a szóban forgó „álomba szenderüléseket”. A videót Finn Hellman független újságíró készítette, és kigyűjtötte benne a különösen durva bealvásokat. Az egyik videóban, a Caracasban este lenne (It Would Be Night in Caracas) című regény felolvasásakor például hallható, hogy pár percig szuszog a felolvasó, máshol pedig még horkolást (vagy ahhoz hasonló furcsa hangot) is hallani.

  Hellman azt is kiderítette, hogy bizonyos narrátorok megismételtek mondatokat, más esetben pedig teljes fejezetek hiányoztak. Az is előfordult, hogy az álmos felolvasók képtelenek voltak egyszerű svéd szavakat kiejteni.

  Hellman különösen sajnálatosnak tartotta, hogy a svéd adófizetők pénzét költötték arra, hogy felolvasás helyett kialudják magukat a narrátorok.

 • Február 27-én debütált Tóth Andi klipje, ami kiemelkedik az eddigi videói közül.

  Olyan érzést vált ki a dal pár sora, és persze maga a klip egy-két jelenete is, mintha a botrányokra reagálna az énekesnő.

  De az is lehet, hogy ez csak egy teória, és ez csupán egy szimpla, hétköznapi dal egy jó hangú énekesnőtől. Azt viszont leszögezhetjük, hogy a videó kommentjei alapján Tóth Andi rajongóit is megosztja a kérdés.

  döntse el mindenki maga, mit érez és mit lát bele a klipbe.

  Sokan már egy rockszámot szeretnének az énekesnőtől hallani, ezzel nem is vitatkoznánk, mivel az biztos, hogy a hang megvan hozzá, csak egy erős zenekar kellene mögé.

  Kíváncsian várjuk a folytatást.

  A videoklipet itt tudják megtekinteni: