Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Shane Gillis komikus szeptember 12-én délután úgy érezhette, mint aki megütötte a főnyereményt: a hamarosan 45. évadát kezdő Saturday Night Live egyik új szereplője lett, kijött a sajtóközlemény is, Lorne Michaels, a műsor atyaúristene komoly tálentumnak nevezte, satöbbi, satöbbi. Szeptember 16-án Lorne Michaels szóvivője  bejelentette, Gillis többé már nem a társulat tagja. 

  A mennyből a pokolba vezető út ebben az esetben nem feltétlenül jó szándékkal volt kikövezve, Gillis bukása egy újabb adalék ahhoz, mennyire közel vagyunk ahhoz, amit például a Black Mirror című tévésorozat énekelget meg évek óta, azaz ma már ha szól a szád, akkor fájni is fog a fejed. Gillis humorista, és azt vallja, hogy mindennel lehet és kell viccelni, viszont azzal is teljesen tisztában van, hogy ezért beverhetik a fejét, tessék csak megnézni ezt a szkeccset, amiben Gillis egy tűzoltót alakít, akit két perccel azután, hogy kiment egy családot a tűzből, kirúgnak, mert a tévében azt mondták róla, hogy rasszista:

  És mit tesz isten, Gillis azért nem lesz az SNL-stáb tagja, mert rasszista és homofób megjegyzéseket tett egy podcastban pár évvel ezelőtt.

  Mindez egy nappal a bejelentése után derült ki, pedig, ahogy azt később az SNL sajtósa közölte, alaposan lekáderezték Gillist, és semmi olyasmit nem találtak a múltjában, amire felfigyeltek volna. A klipek és podcastrészletek egy Matt and Shane’s Secret Podcast című műsorból kerültek elő, amiben Gillis és Matt McClusker nevű műsorvezető-társa egyben haverja beszélgettek mindenféléről. Például kínaiakról, akiket Gillis sárgáknak nevezett nem egyszer, és kijelentette, hogy "maradjanak csak a kibaszott Kínai negyedben." 

  Egy másik alkalommal a kínai-amerikaiak akcentusán élcelődött, de volt a praxisban buzizás (Gettysburgnél mindenki bebuzult, mondta, "csinos déli srácokat dugtak halomban"), és retardáltakról is üvöltözött valamit.

  Egy másik műsorában a katonanőket laposmellű ribancoknak hívta.

  Ez a mai paranoid médiavilágban egyenként is megbocsáthatatlannak számít, egymásra halmozva viszont egyenlő egy halálos ítélettel. Az SNL azonnal felbontotta a szerződését, Gillis a Twitteren pedig annyit írt, hogy az is megtisztelő, hogy a műsor őt választotta, mert ezek szerint elég vicces ahhoz, hogy az első számú szórakoztató műsor stábtagja legyen. Később bővebben is írt, és bocsánatot kért mindenkitől akit esetleg megbántott: 

  Tíz éve vagyok a pályán. Ezalatt nagyon sok, leginkább rossz viccet sütöttem el, nagyjából mindenki kárára. Ha valaki sértve érzi magát bármelyikük miatt is, szívből sajnálom, nem ez volt a célom.

 • (Velence, Torino, Los Angeles) Scarlett Johansson színésznőt (35) annyira lenyűgözte Tarlós István városvezetői tevékenysége, hogy a Fekete özvegy című képregényfilm forgatásának befejezése után is minden nyilvános szereplését arra használja, hogy főpolgármesteri posztért ismét elinduló, egykori óbudai polgármester dicséretét zengje. (Indeksz hírügynökség)

 • Hiába érdeklődtek hárommillióan az UFO-titkokat őrző nevadai 51-es körzet megrohamozása iránt, végül csak háromezren mentek el és ők is inkább csak buliztak. A hatóságok viszont eléggé aggódtak, hogy konteóhívők milliói jönnek majd a semmiből indult viccre, úgyhogy olyan bejegyzést tettek a Twitteren, hogy a végén inkább bocsánatot kértek, és törölték is. Ami elég gyanús. Vajon milyen titkokat rejtett az üzenet JÓL OLVASVA? Sosem tudjuk meg, ez van a helyén:

  A hadsereg pr-osai eretileg egy lopakodót tettek ki, azzal az aláírással, hogy ez lesz az utolsó dolog, amit az ostromlók látni fognak, ha tényleg rohamoznak. Roham nem is lett, a bejárat elé az eredetileg meghirdetett időpontban csak 150 ember vonult ki – a többiek napközben kimulatták magukat, és ők is inkább csak  E.T. szabadon bocsátását követelték.

  Persze lehet, hogy nem emiatt mentek hárommillió helyett csak háromezren, elvégre tudhatják, hogy a lopakodót nem lehetetlen leszedni, és még csak intergalaktikus szuperfegyver sem kell hozzá.

 • Karácsony Gergely vasárnap a TRIP hajón tartja programbemutatóját, amit a mostanra már szokásosnak nevezhető cirkuszos preformansszal próbáltak megzavarni.

  A poszt címében minden benne van, itt nézhetik meg a videót, alatta pedig egy idevágó idézetet olvashatnak egyenesen Deutsch Tamástól péntek estéről:

  Bohóchajó a Dunán

  "Gyűlölködő emberrel a legnehezebb beszélni (...) egy dolog, ami a higgadt, nyugodt érveléssel előbb-utóbb elpárolog. Ma a törekvés az alapvetően az, hogy ezt a nyugalmunkat veszítsük el. Buta provokációknak, hihetetlen indulatoktól vezérelt gyűlöleteknek legyünk céltáblái" (Deutsch Tamás, 2019.09.20.)