Örs, Stella
10 °C
25 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Franciaország legfontosabb nemzeti ünnepén, július 14-én főként az egészségügyi dolgozók, mentősök, pénztárosok és postai alkalmazottak előtt tisztelegtek. A koronavírus-járvány miatt a szokásosnál kisebb ünnepséget tartottak Párizsban, mivel az 5000 fő feletti tömegrendezvényeket továbbra sem lehet tartani az országban. A Champs-Elysées-n sem tartották meg a hagyományos katona díszszemlét, egy kisebb ceremónián csak 2000 katona és 2500 vendég vett részt, ugyanakkor a Patrouille de France katonai műrepülő-kötelék most is a nemzeti trikolór színeire festette az eget.

  Tüntetés nélkül nincs is igazi francia ünnep, a Concorde téren többen is összejöttek, akik szerint a francia kormány kudarcot vallott a járvány kezelésében, és felhívták a figyelmet az egészségügyi rendszer túlterheltségére. Az esti tűzijátékot az Eiffel-toronynyál megtartják, de az embereket nem engedik a közelébe.

  (via Euronews)

 • A Hortobágyi Madárparkhoz már másodszor került ez a kis mocsári teknős összetörött páncéllal. 

  Először 2019-ben egy gázolás után három darabra tört a páncélja, amit egy dróttal és műgyantával összefogtak, majd a gyógyulása után szabadon engedték a Madárpark kistavában. Idén viszont 40 kilométerrel arrébb, Debrecenben találták meg a főúton, teljes egészében összetört páncéllal, sokkal nagyobb sérülésekkel. 

  A Madárkórházban újra összeillesztették a páncélját, és mindent megtesznek, hogy életben maradjon a szerencsétlen kis világjáró teknős.

   Ha valaki szeretné támogatni a Madárkórház Alapítványt, hogy még több állatot megmenthessenek, itt tájékozódhat a lehetőségekről. 

  107866161 3135481936532292 2669724344604372640 o

  107866161 3135481936532292 2669724344604372640 o
  Fotó: Hortobágyi Madárpark - Madárkórház Alapítvány / Facebook
 • Azaz minnesotai törpemalacok születtek alig egy hónapja, június 17-én. Életerősek, vidámak, és hamarosan elérik

  az 1 kilós súlyt is!

  2020. 07. 14. - Sajtóközlemény - Tarka törpemalacok születtek a
  Fotó: Debreceni Állatkert

  A minnesotai törpemalac nem egy ősi állatfaj, csak a XX. század második felében tenyésztették ki a házisertésből. Termete a nevéhez hű, maximum 50 kilósra nő meg, ezért nem haszonállatként, hanem hobbiállatként, házikedvencként tartják, elsősorban Amerikában.  Értelmes, barátságos, engedelmes, megfelelően nevelve a gazdájához hű társállat.

  2020. 07. 14. - Sajtóközlemény - Tarka törpemalacok születtek a
  Fotó: Debreceni Állatkert
 • Cody-Tims.png
  Fotó: Fox 5 Atlanta

  Egy atlantai házaspár igencsak meglepődött, amikor a postaládában egy olyan levelet találtak, amit Cody Timsnek címeztek. Cody Tims ugyanis a macskájuk, ami 12 éve pusztult el, és aminek hamvait egy dobozban őrzik. A levélben egy regisztrációs űrlap volt egykori kedvencük nevével.

  Az Egyesült Államokban ugye idén elnökválasztás lesz, és csak az voksolhat, aki előzetesen regisztrált. Georgia állam illetékes hivatala tagadta, hogy a levelet ők küldték volna, de az USÁ-ban egyéb szervezetek is kampányolhatnak amellett, hogy az emberek menjenek szavazni, és - írták a sajtóközleményükben - ők "mindenféle levelezési listát felhasználva" küldözgetnek regisztrációs kérelmeket. 

  Persze, ha Cody még életben lenne, akkor sem szavazhatna, hiszen macskaként nem rendelkezne a megfelelő iratokkal.