Vilhelmina
4 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Novmeber 14-én megnyitja kapuit a világ első és egyetlen vaginamúzeuma Londonban, írja a Mashable. Állítólag online változat eddig is volt Ausztriában, akármit is jelentsen ez.

  A múzeumot alapító Florence Schechtert eléggé kiábrándította, hogy Izlandon van péniszmúzeum (még egészestés doksit is forgattak róla!), de női változat sehol, úgyhogy két évvel ezelőtt elkezdte kitalálni. Az első tárlat neve Muff Busters lesz, és a vagina körüli mítoszokat és hiedelmeket igyekszik majd lerombolni.

 • Szerdán a Lille közelében fekvő Armentières lakói igencsak meglepődtek, amikor észrevették, hogy egy fekete nagymacska mászkál az egyik ház legfelső emeletén a párkányon. Amikor a rendőrök és a tűzoltók kiérkeztek a helyszínre, gyorsan elkerítettek egy kis területet arra az esetre, ha a párduc leugrana, eközben pedig egy kisebb csapat bement a házba, és az állatot végül egy nyugtató lövedékkel terítették le - írja a BBC

  Képzelje el, hogy békésen üldögél az otthonában, és egyszer csak elsétál egy fekete párduc az ablaka előtt. 20 éve dolgozok a szakmában, de még soha nem láttam ilyet. Kígyóval már találkoztam, de nagymacskával még egyszer sem.

  - nyilatkozta az egyik rendőr. 

  Kader Laghouati állatvédelmi szakember szerint az állat körülbelül 5-6 hónapos lehet, és nagyjából 20 kilogrammot nyomhat. Hozzátette, a fekete párduc teljesen szelíd, a karmait levágták. Miután a leszedált állatot betették egy ketrecbe, az állatvédőkhöz került, de egyelőre nincs semmilyen információ arról, hogy ki lehet a gazdája, hogyan került az ablakba és mi lesz a további sorsa. 

  fekete parduc
  Fotó: SDIS Nord
 • Bálint György életéről a napokban jelent meg egy könyv, és ennek alkalmából a Hadik Irodalmi Szalon keretében meghívták egy beszélgetésre.

  69888532 488702025010956 3139444591694970880 n

  A közel másfél órás, felolvasásokkal tarkított beszélgetés során a századik születésnapját a nyáron ünneplő Bálint gazda sokféle történetet elmesélt, a munkatábortól kezdve az élethez fűződő viszonyán át családi anekdotákig. A teljes beszélgetést erre tudja meghallgatni >>>

  Az est végefele közeledve arról kérdezték, hogy számít-e arra, hogy az utódai a nyomdokaiba lépnek, lesz-e olyan, aki továbbviszi az örökségét.

  Továbbviszik Bálint gazda mesterségét

  Bálint György erre elmesélte, hogy ahogyan a felmenői is mind a termőfölddel, a kertészettel, a gazdálkodással foglalkoztak, úgy az utódaira is igaz ez. Olyannyira, hogy a nyolcéves dédunokája nagy gombász, aki sokat is tud a gombákról, így Bálint gazda bízik benne, hogy még a legfiatalabb generáció is a nyomdokaiban jár majd, nem csak a fia és az unokája.

 • Nemrég szabadon engedték azt a szélescsőrű pingvint, amire több hónapja teljesen legyengülve találtak rá a Melbourne-től délre fekvő Lorne közelében. Nem csoda, hogy a madár ilyen rossz állapotban volt, hiszen nagyon hosszú utat tett meg,  Lorne 2500 kilométerre van új-zélandi élőhelyétől. 

  Michael Lynch, a melbourne-i állatkert vezető állatorvosa elmondta, a madár annyira alultáplált volt, hogy eleinte nagyon óvatosan kellett neki adagolni a táplálékot. Később már a testtömege 20-25 százalékának megfelelő ételt fogyasztott el naponta, és ahogy eléggé megerősödött, egyre többet hagytuk úszni, hogy magára tudjon szedni még egy kis izmot, mielőtt útjára bocsátják. 

  A fjordlandi vagy szélescsőrű pingvin (Eudyptes pachyrhynchus) a Természetvédelmi Világszövetség Vörös Listáján a sebezhető fajok között szerepel, mindössze 5000 példány él szabadon.