Friderika
3 °C
18 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • facepalm

  Tegnap játszotta első EL-csoportmeccsét a Ferencváros, és vezetett is a 60. percig, amikor is a hazaiak nagy nehezen begyűrték az egyenlítő gólt, és nagyon is vállalható 1-1-re módosították a meccs állását. Aztán szabadult el az igaz őrület, legalábbis ha a köztévén sporthíreket bemondó műsorvezetőnek hiszünk (és miért ne hinnénk, a BBC mintájára szervezett, a hiteles tájékoztatás bástyájaként elkönyvelt m1-ről van szó), hiszen a végeredmény

  11-11 lett,

  azaz az utolsó félórában a két csapat közel egypercenként rúgott gólt. Meg ne változzatok, MTVA, könyörgöm! (via Trollfoci)

 • James Anderson, egy Liverpoolból származó vízvezeték-szerelő teljesen ingyen javította meg egy beteg, 91 éves nő bojlerét. Ráadásul azt is megígérte, hogy a leukémiában szenvedő asszony egész életében bármikor ingyen számíthat a szolgálataira.

  Az erről kiállított nulla fontos számlát aztán az idős nő lánya megosztotta a Facebookon, ez pedig egy csapásra híressé tette Andersont.

  A CNN azt is megírta: nem a világhírt hozó ingyen meló volt az első jó cselekedete vízvezeték-szerelőnek. Anderson ugyanis 2017 márciusában átalakította a vállalkozását, és azóta rászorulóknak igyekszik segíteni.

  A szaki azt mesélte: az elmúlt két és fél évben összesen 2389 embernek segített már.

  Anderson azt mondja, a vállalkozását elsősorban adományokból tarja fent, nemrég kapott például egy 2000 fontos összeget a királyi család egyik jótékonysági alapjától. Ennek ellenére sem teheti meg ugyanakkor a vízvezeték-szerelő, hogy mindenhol ingyen dolgozzon. Azt mondja, szűkösebb időkben muszáj igazából kiszámláznia a szolgáltatásait.

  EEhN9qnXoAAJ90C
  Fotó: PDevonian / Twitter
 • Az Üdvözlégy lett Írország kedvenc imádsága a Nemzeti Szántóbajnokságon lefolytatott szavazáson, számol be az ír közmédia, az RTÉ. Kildare és Leighlin püspöksége szervezte az imabajnokságot "Digging deeper - Rooting for Christ" (nagyjából ~ "Mélyebbre ásni - Krisztusban bízva") jelmondat alatt.

  Hatalmas hajrát tudott bemutatni az Üdvözlégy, az ír katolikus püspöki kar szóvivője szerint ugyanis szerdáig még a Miatyánk vezetett, megelőzve egy Magyarországon kevésbé népszerű, őrangyalos imádságot (O Angel of God).   

  Aztán egyszer csak előtört az Üdvözlégy, és letarolta a pályát a szavazatok 61 százalékával, a Miatyánk vagy simán a Rózsafüzér végül nagyságrendekkel maradt leAz idén Carlow megyében tartott szántóbajnokság egyébként nagy dolog arrafelé, a háromnapos esemény első napján is több mint százezren látogattak ki

  Dennis Nulty, Kildare és Leighlin püspöke meghatódott az imabajnokság fogadtatásától, és arra biztatta a látogatókat, hogy írjanak új, környezetvédelmi témájú imákat. Ezt a versenyt egyébként Siobhan Hayes nyerte alábbi munkájával:

 • Gerald és Lee Durrell
  Gerald és Lee Durrell
  Fotó: Durrell Wildlife Conservation Trust

  Lee Durrell a rendkívül népszerű író, természetfilmes és állatvédelmi ikon Gerald Durrell özvegye. A Durrell Vadvédelmi Alapítvány tiszteletbeli elnökeként személyese is közreműködött az elmúlt évtizedekben számos, a kihalás szélére sodródott állatfaj megmentésében.

  Az alapítvány szakemberei a vadon befogott példányokat fogságban szaporítják - sokukat a Gerald Durrell által a Franciaország partjainál fekvő Jerseyn alapított állatkertben -, majd a sokasodott nemzedékek tagjait visszatelepítik a természetbe.

  Számos könyvet írtak közösen férjével, illetve több televíziós sorozatot is forgattak együtt. Ezek közül talán legemlékezetesebb, afféle generációs élmény volt a nyolcvanas évek végén az Amatőr természetbúvár, illetve a Durrell a Szovjetunióban.

  A kutató a Jane Goodall Intézet meghívására érkezik hazánkba, és vasárnap délután fog előadást tartani a Villányi Úti Konferencia Központban. További információt itt találnak.