Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • PewDiePie az elmúlt néhány évben nem egyszer szaladt bele nagyobb botrányokba – ezeket, meg a karrierjét ebben a cikkben szedtük össze pár hónapja –, de alighanem most hozta össze élete legfurcsább ügyét, kiderült ugyanis, hogy

  minden hozzá kapcsolódó tartalmat betiltottak Kínában.

  132a294e88.png
  Fotó: YouTube / PewDiePie

  Erről, meg egy csomó más dologról egy szombati videójában beszélt, ahol azt is elmondta, hogy az egész azért történt, mert egy korábbi videóban beszélt Hongkongról, és olyan meméket mutogatott, amik Micimackóhoz hasonlították Hszi Csin-pinget.

  Emiatt most ha valaki Kínából rákeres arra, hogy PewDiePie, nem fog találni semmit, ami szerinte is elég vicces, de azért ennek ellenére bocsánatot kért mindenkitől, aki most emiatt nem tudja megnézni a videóit. Nem ő egyébként az első, aki az elmúlt időszakban bajba került: a Zedd nevű német DJ-vel például azért számoltak le, mert kedvelte a South Park készítőinek ironikus bocsánatkérését Twitteren, és mások mellett a Blizzard és az NBA is konfliktusba keveredett Kínával Hongkong miatt.

 • A hanglemezek esetében nem számít szokatlannak, hogy a lemezjátszó tűjének túlfutását megakadályozni hivatott kifutó barázdába titkos üzeneteket rejtenek a felvétel során, az ugyanakkor egyáltalán nem mindennapos, hogy egy egész programot rejtsenek el benne.

  Valószínűleg ennek köszönhető az, hogy a Prodigal nevű keresztény rockzenekar 1984-es, Electric Eye című lemezére rejtett programot egészen eddig nem találták meg, de a 8-Bit Show And Tell nevű YouTube-csatorna végre lerántotta a leplet a dologról.

  A program egyébként nem túl bonyolult, Albert Einsteintől és Jézustól vannak benne idézetek, de az egész így is marha érdekes, főleg mert ennyi ideig rejtve tudott maradni.

  (via)

 • Valószínűleg nem a társasjátékok jutnak eszébe először az embernek, mikor meghallja Jimi Hendrix nevét, de egy pár napja előkerült tavalyi interjú alapján ezt is fel lehet írni azon dolgok közé, amiben kiemelkedően teljesített – feltéve, hogy előtte LSD-t fogyasztott.

  Minderről Graham Nash, a Crosby, Stills & Nash egykori, meg a The Hollies jelenlegi tagja beszélt, mikor a '60-as és a '70-es éveket idézte fel, és hát természetesen itt Hendrixet sem lehetett kihagyni.

  Jimi gyakran játszott Rizikót LSD-n, és én személy szerint soha nem tudtam legyőzni, egészen elképesztő volt. Volt affinitása a katonasághoz, ejtőernyős is volt, és nem tudom, tudták-e, de soha senki nem győzte le Rizikóban.

  – mondta Nash a legendás gitárosról, aki amúgy tényleg volt ejtőernyős, méghozzá a 101. légi szállítású hadosztályban.

  Tekintve persze, hogy a Rizikóban a csaták kimenetelét dobókockával kell eldönteni, elég kicsi az esélye annak, hogy Hendrix sosem kapott ki, de az biztos, hogy szerette a játékot, még kép is van arról, ahogy Rizikózik:

  llllta0r2pvz6xyme9ta

  (via)

 • BIG SEE design-díjat kapott Ljubljanában, Kádár Balázs formatervező újragondolt fokosa. A fokos modern és letisztult designja korábban már megkapta a 2018-as Magyar Formatervezési Díj elismerést is. A szlovéniai versenyen a szakértő bizottság az újszerűséget, az eredetiséget, a kulturális és szociális hatást, a funkcionalitást, valamint a kivitelezés minőségét díjazta.

  A tervező leírása szerint a közel ötezer éves múltra visszatekintő fokos egy baltához hasonlatos szerszám, mely munkaeszközként és fegyverként is funkcionál. A legnagyobb különbség a baltához képest, hogy a fokosnak a vágó élével átellenes oldalán található egy fok, ami szúrásra vagy zúzásra is alkalmassá teszi az eszközt. Számos monda és legenda kapcsolódik a fokoshoz, fontos szerepet töltött be a párbajokon, az avatási rítusokban, esküvőkön és a mulatságokon bemutatott táncok kiegészítő eszközeként, ezért a szükségszerű használaton túlmenően egyfajta kultikus nemzeti tárggyá is vált. A legszembetűnőbb változtatás a régi idők megoldásaihoz képest az, hogy a fokos feje és nyele egyetlen acéllemezből készül. Ez a kialakítás megszünteti a fej kilazulásának esélyét és lehetőséget kínál az extrémebb igénybevételre is. Az új design mellett az eszköz megőrizte a fokosok előnyeit, könnyű, gyors és agilis szerszám.