Virgil
0 °C
3 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • vombatbébi

  Molly és Wally, a Fővárosi Állat-és Növénykert vombat tenyészpár kölyke tavasszal született, azóta az anyja erszényében fejlődött. A gondozók szinte majdnem biztosak abban, hogy a jövevény kislány. Az előzsűrizett nevekre (Mandy, Mia, Wendy) a fővárosi állatkert honlapján – vagyis itt – lehet szavazni. A cuki vombatbébinek azt a nevet adják, amelyikre a legtöbb voks érkezik. 

 • Hegyi-kopter, Páros-János, Égi taliga, Ördögszekér, Rep-ülés, Zitye-Zötty, Hegyremegy, Zuglibusz... ugye, kitalálták már, miről van szó? Természetesen a libegőről, amely Magyarország első személyszállító drótkötélpályája, és 1970 óta viszi utasait 1040 méter távolságot és 262 méter szintkülönbséget áthidalva. Átadásakor névpályázatot írtak ki, amelyre mintegy tízezer javaslat érkezett, köztük a fent említettek.

  sikló-libegő
  Fotó: wumm

  A kereken száz évvel korábban megnyílt Budavári Siklót eredetileg Budai Hegypályának nevezték, és a világ második ilyen jellegű közlekedési eszközeként adták át. Az 50 méteres szintemelkedést leküzdő 95 méter hosszú sínpályát a második világháború alatt bombatalálat érte, és csak 1986-ban indult újra, akkor már a gőzüzemet villamos hajtásra cserélve.

  Az év utolsó hónapjában a gyerekek szimbolikusnak mondható, 100 forintos jeggyel utazhatnak a BKV két, jubileumát ünneplő közlekedési eszközén. 

 • telapo-es-robotok.gif

  A Boston Dynamics és rémálomba illő termékei kellemes ünnepeket kívánnak önnek!

 • Csütörtökön az Index is írt róla, hogy az Európa-liga csoportkörének 4. fordulójában a Napoli 2-0-s győzelmet aratott a Rijeka ellen. A játékosok mind Maradona feliratú, 10-es számmal ellátott mezben vonultak ki a pályára, minden az elhunyt legendáról szólt, akit a klub valaha volt legjobb játékosaként tartanak számon.

  A szurkolók a koronavírus-járvány miatt nem lehettek bent a stadionban, de rengetegen gyűltek össze az arénán kívül. Az ultrák egy egészen egyedi koreográfiával készültek: láncba állva szinte teljesen körülvették a San Paolo Stadiont és mindenki begyújtotta a maga fáklyáját. Több száz görögtűz lobbant fel egyszerre, az erről készült felvétel egészen pazar.