Előd
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A keddi kormányközeli lapok fotói alapján úgy tűnik, mintha Hadházy csak a helyéről mutatott volna fel lófaszozó táblát a parlamentben hétfőn. 

  Mintha meg sem történt volna, hogy Hadházy Orbán pulpitusa alatt akciózott volna, mintha nem lettek volna olyan táblák, hogy

  Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott.

  Stop propaganda, stop korrupció.

  De nem csak a fotók nem beszélnek arról, hogy valójában mi történt, a szöveges részben sem esik róla szó.

  • Magyar Nemzet 1. oldal: "Hadházy Ákos táblákkal a kezében próbálta megzavarni a miniszterelnök beszédét". " 2. oldal: "A pulpituson beszélő miniszterelnököt az egykori fideszes, majd LMP-s, jelenleg független Hadházy Ákos több, trágár feliratot is tartalmazó tábla felmutatásával próbálta megzavarni". 
  • Magyar Hírlap 2. oldal: "Óriási felháborodást keltett Hadházy Ákos viselkedése. Mialatt a kormányfő értékelte az elmúlt időszakot, a független ellenzéki képviselő trágár szöveget is tartalmazó táblákat mutatott fel, hiába szólították fel többször, hogy vessen véget a provokációnak."
  • Bors 4. oldal: "Hadházy eközben folyamatosan lóbálta a trágár szövegű táblát. A miniszterelnök magát nem zavartatva köszönetet mondott azoknak a választópolgároknak, akik részt vettek a választáson, és ezzel hozzájárultak a magyar demokrácia működéséhez".
  • Ripost 2. oldal: "Orbán Viktor felszólalását folyamatosan próbálta megzavarni a botránypolitizálás és földön fetrengés nagymestere, Hadházy Ákos. Ezúttal otromba szövegű, mocskos táblákkal gyalázta meg az ország házát." ... "Hadházy eközben folyamatosan lóbálta a trágár szövegű táblát. A miniszterelnök magát nem zavartatva köszönetet mondott azoknak a választópolgároknak, akik részt vettek a választáson, és ezzel hozzájárultak a magyar demokrácia működéséhez". (ugyanaz szóról szóra, mint a Borsban)

  Bizonyára kellemetlen még a baráti sajtónak is, hogy Orbán beszéde közben, szerepéből kiesve egyszercsak megpróbálta kitépni Hadházy kezéből a táblákat.

  A parlamenti botrány percei videón
 • A maraton történetének legrosszabb időeredményével futott be a célba a hétvégén a detroiti Detroit Free Press/TFC Bank Marathonon a 43 éves Carlos Orosco, de így sem volt semmi oka szégyenkezni, mindezt ugyanis úgy hozta össze, hogy 

  2015 végén még közel 300 kilogrammot nyomott, az orvosa pedig azt mondta neki, hogy három éven belül meg fog halni.

  A férfi 2016-ban gyomorszűkítő műtéten esett át, de nem ez volt az egyetlen dolog, amit a lefogyásért tett. Orosco már nem iszik, nem eszik gyorskaját – sőt, igazából nem eszik semmit gyümölcsökön, zöldségeken, halon és bőr nélküli csirkén kívül –, és két éve elég sokat fut is, aminek a mostani teljesített maratonon meg is lett az eredménye.

  Orosco egyébként nagyon szeret futni, és az azzal járó közeg is eléggé bejött neki, így nem meglepő, hogy azt mondta, a jövőre nézve az a terve, hogy folytatja a futást, és továbbra is megpróbál egészséges maradni.

  (24.hu/Detroit Free Press)

 • A világ legöregebb, csaknem 8 ezer éves igazgyöngyét találták meg az Egyesült Arab Emírségekben, a Maravah-szigeten, írja az MTI. Az alig egy centi átmérőjű gyöngyre egy régészeti feltárás során bukkantak tavaly az archeológusok, de csak most adott róla hírt a helyi média.

  Az igazgyöngy az Abu-Dzabitól 170 kilométerre nyugatra fekvő szigeten került elő. A régészek karbonos kormeghatározása szerint a Kr. előtt 5800-5600 körüli időszakból származik. A szakemberek úgy vélik, ez lehet a világon valaha fellelt legrégibb igazgyöngy.

  Az igazgyöngyöt az Abu-Dzabi Louvre múzeumban állítják ki a Luxus 10 ezer éve című kiállításon, véglegesen a Szaadijat-szigeten épülő Zajid Nemzeti Múzeumban helyezik majd el.

 • Persze nem csak úgy mindenféle kontextus nélkül. Mint kiderült, egy püspökladányi házban bukkantak rá a szárítóra, amire rendhagyó módon nem ruhák voltak akasztva, hanem vállfák, amikről fürtökben lógott a kender, így:

  EHZx1mWWwAAJ4Yt?format=jpg&name=900x900
  Fotó: Twitter / @police_HU

  A kábítószert a rendőrség tájékoztatása szerint egy anya és a lánya termesztették közösen, és nemcsak a szárítón volt belőle, az egész ház tele volt vele. Ami persze érthető is, mert a hátsó udvarban volt egy ültetvény.