Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Megvalósult rémálomról adott hírt az iowai WHO-TV, ami arról számolt be, hogy az államban található Bagley városban nagyjából 10-12 centi állati eredetű vér öntötte el egy hétfős család pincéjét.

  A Lestina család évek óta problémamentesen élt a szomszédos húsfeldolgozó mellett, egészen addig, amíg az üzem tulajdonosváltáson nem esett túl. Az új üzemeltetők pedig egy vágás után egy olyan lefolyón keresztül mosta el az állati vért és egyéb maradványokat (főként zsírt és csontot), ami valami furcsa módon összeköttetésben állt a szomszéd család pincéjével, így a vízzel hígított vér, a csontok és a zsírdarabkák is a pincében kötöttek ki.

  A húsfeldolgozó cég elnézést kért a működési hibáért, bár az még nem világos, hogy a cég állja-e a pince fertőtlenítését és tisztítását jelentő több ezer dolláros költséget, vagy sem.

  via Gizmodo

 • Az emberek egy része szeret robbantgatni, szereti nézni mások robbantgatásait. Örömöt okoz számukra a felvillanó láng, fény, füst és robaj, imádják a veszélyt és az adrenalint, számukra találták ki a háborút a petárdát és a különböző tűzijátékokat.

  Csakhogy az embereknek akad egy másik tábora is: ők azok, akik inkább idegenkednek attól, ha süvítő, vakító fénycsóvák húznak el a fejük felett, és ha választaniuk kell, inkább választják a nyugalmat, mint a közelükben felrobbanó pirotechnikai eszközöket. A lángokban örömforrás helyett inkább veszélyforrást látnak: kétségbeesett kiskutyákat, leszakadó hüvelykujjakat, felgyulladó autókat, porrá égett épületeket.

  És most a jelek szerint ők kezdenek többen lenni. A petárdaellenesek tábora Nagy-Britanniában már egészen akkorára nőtt, hogy az egyik legnagyobb szupermarketlánc, a Sainsbury úgy látta, többet nyernek azzal a húzással, hogy bejelentik, nem árulnak több tűzijátékot, mint amit esetleg a csalódott pirománokon veszítenek. Arról nem is beszélve, hogy a pirotechnikai eszközök árulása egyébként is milyen rettentő körülményes.

  Örülnek is most az állattartók és a tűzijátékgyűlölők, országszerte az áruház lépését méltatják, a Twittert is elárasztották a döntést éltető posztok.  (BBC)

  Ön szerint?

  • 206
   Minden boltban be kellene tiltani ezeket az eszközöket
  • 88
   Engem nem zavar, amíg otthon a négy fal között csinálják
  • 48
   Aki csinálná, hadd csinálja, nem baj, hogy lehet kapni
 • Egyre inkább úgy néz ki, hogy Törökország eléri stratégiai célját a szíriai kurdokkal szemben; az Egyesült Államok jóváhagyásával sikerül kibrusztolnia a kétes elemekkel feldúsított milíciák által őrzött "biztonsági zónát". Közben kurdok százezrei menekülnek el otthonaikból, és évszázadok óta kurdok által lakott területekre telepítenek be Törökországból  - egyébként megkérdezésük nélkül - arab és más etnikumú menekülteket. A botrányos fejleményeket az egész világon felháborodással fogadják,

  Budapesten pedig már másodjára hirdetnek tüntetést a kurdok mellett.

  A szombaton a Kossuth tértől a Blaha Lujza térig tartó vonulás szervezői az esemény leírása szerint a békét, a török invázió leállítását, a magyar kormány elhatárolódását követelik. 

 • Migrációs veszélyhelyzet elhárítását és kezelését gyakorolták a katonák és a rendőrök.

  Mindezt a puszta közepén, egy gyakorlótéren.

   Miniszteri szintű megtekintés mellett.

  Bonyolult napokon vagyunk túl, de a gyakorlat sikeres, az együttműködés zavartalan volt.

  A "fő témakört illetően fel vagyunk készülve", bár tulajdonképpen már "eddig is végrehajtottuk ezt a feladatot."

  A teljes videót itt tudja megnézni.

  migrans