Lőrinc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • mokus

  Régi közhely, hogy a mókus és a patkány között szinte csak az a különbség, hogy az előbbinek jobb a píárja, és ezt megerősítendő biztosan mi is okoztunk pár kellemetlen másodpercet a rajongóknak azzal a videóval, amelyben egy mókus azt csinálja, amit bármilyen emlős csinálna az életben maradás érdekében: eszik. Éppenséggel egy fészekből lopott madárfiókát.

  Na hát annak a videónak terjed most a tökéletes, mármint tényleg abszolút tökéletes ellenpárja: valaki elhelyezett egy apró kamerát egy mókusodúban, és hosszú ideig filmezett egy ott élő mókust, aztán összevágta vemhességének, szülésének, újszülötteinek és már szőrös kölykeinek felvételeit. Ennél több cukiság egy videóban nem férhet el, ezt tudományos bizonyossággal nyugodtan ki lehet jelenteni.

 • Michael Jackson fehér flitteres kesztyűje, amelyet Victory című 1984-es turnéja alatt viselt, 112 ezer dollárért (33 millió forint) kelt el egy szombati poptörténeti árverésen - közölte a Heritage Auctions aukciósházra hivatkozva az MTI.

  Egy licitáló 119 ezer dollárt (35 millió forint) fizetett egy ritka 1958-as koncertplakátért, amelyen Buddy Holly, Chuck Berry és Jerry Lee Lewis szerepelt. Egy 1966-os fekete-fehér poszter, amely a Jefferson Airplane együttes egy San Franciscó-i koncertjéhez készült a pszichedelikus pop-art stílusában, több mint 11 ezer dollárért (3,2 millió forint) talált gazdára.

  Több mint két tucat licitáló harca tornászta a magasba a Bob Dylan egyik első nagy New York-i fellépésére hívó, kézzel írt 1963-as szórólap árát, amely így 4000 dollárra (1,17 millió forint) szökött fel. Linda Ronstadt (Heart Like A Wheel) rockénekesnő emléktárgyainak egy csoportját 65 ezer dollárért (19 millió forint) adták el, a legdrágábban - 35 ezer dollárért (10 millió forint) - Yamaha márkájú fekete zongoráját, amelyet San Franciscó-i házába vásárolt.

 • Óriási humorbombát robbantottak az NHL-ben a Dallas Stars és a St. Louis Blues meccsén, ahol a fan szó kettős értelméből csináltak viccet, hiszen ez a szó angolul egyszerre jelent ventilátort és szurkolót is.

  Nos, nem nehéz elképzelni, hogy a zárt kapus NHL-meccsekre melyiknek van nagyobb esélye bejutni:

  a lelátón négy igazi fant köszöntöttek, akik/amik még a járvány idején is kitartanak kedvenc csapatuk mellett.

  vlcsnap-2020-08-10-08h41m29s916.png
 • Látványos felvétel készült a németországi Gelsenkirchenben, egy sportpályán kialakult porördögről, írja az Időkép. A csütörtök délután készült felvételen jól látható, ahogy a forgószél nagy mennyiségű port emel a magasba, és tornádóként örvénylik a pálya felett.

  A hasonlóság ellenére azonban a porördög nagyon távol áll egy igazi tornádótól, teljesen másként jön létre. A porördög kialakulásának a meleg, száraz, napos idő kedvez. Az erős besugárzás hatására felforrósodó felszínen (különösen ha sötét színű vagy homokos) a környezetéhez képest alacsonyabb légnyomású terület alakul ki, ami körül örvénylő mozgás jön létre.