Lukács
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az emberek egy része szeret robbantgatni, szereti nézni mások robbantgatásait. Örömöt okoz számukra a felvillanó láng, fény, füst és robaj, imádják a veszélyt és az adrenalint, számukra találták ki a háborút a petárdát és a különböző tűzijátékokat.

  Csakhogy az embereknek akad egy másik tábora is: ők azok, akik inkább idegenkednek attól, ha süvítő, vakító fénycsóvák húznak el a fejük felett, és ha választaniuk kell, inkább választják a nyugalmat, mint a közelükben felrobbanó pirotechnikai eszközöket. A lángokban örömforrás helyett inkább veszélyforrást látnak: kétségbeesett kiskutyákat, leszakadó hüvelykujjakat, felgyulladó autókat, porrá égett épületeket.

  És most a jelek szerint ők kezdenek többen lenni. A petárdaellenesek tábora Nagy-Britanniában már egészen akkorára nőtt, hogy az egyik legnagyobb szupermarketlánc, a Sainsbury úgy látta, többet nyernek azzal a húzással, hogy bejelentik, nem árulnak több tűzijátékot, mint amit esetleg a csalódott pirománokon veszítenek. Arról nem is beszélve, hogy a pirotechnikai eszközök árulása egyébként is milyen rettentő körülményes.

  Örülnek is most az állattartók és a tűzijátékgyűlölők, országszerte az áruház lépését méltatják, a Twittert is elárasztották a döntést éltető posztok.  (BBC)

  Ön szerint?

  • 71
   Minden boltban be kellene tiltani ezeket az eszközöket
  • 28
   Engem nem zavar, amíg otthon a négy fal között csinálják
  • 19
   Aki csinálná, hadd csinálja, nem baj, hogy lehet kapni
 • Egyre inkább úgy néz ki, hogy Törökország eléri stratégiai célját a szíriai kurdokkal szemben; az Egyesült Államok jóváhagyásával sikerül kibrusztolnia a kétes elemekkel feldúsított milíciák által őrzött "biztonsági zónát". Közben kurdok százezrei menekülnek el otthonaikból, és évszázadok óta kurdok által lakott területekre telepítenek be Törökországból  - egyébként megkérdezésük nélkül - arab és más etnikumú menekülteket. A botrányos fejleményeket az egész világon felháborodással fogadják,

  Budapesten pedig már másodjára hirdetnek tüntetést a kurdok mellett.

  A szombaton a Kossuth tértől a Blaha Lujza térig tartó vonulás szervezői az esemény leírása szerint a békét, a török invázió leállítását, a magyar kormány elhatárolódását követelik. 

 • Migrációs veszélyhelyzet elhárítását és kezelését gyakorolták a katonák és a rendőrök.

  Mindezt a puszta közepén, egy gyakorlótéren.

   Miniszteri szintű megtekintés mellett.

  Bonyolult napokon vagyunk túl, de a gyakorlat sikeres, az együttműködés zavartalan volt.

  A "fő témakört illetően fel vagyunk készülve", bár tulajdonképpen már "eddig is végrehajtottuk ezt a feladatot."

  A teljes videót itt tudja megnézni.

  migrans
 • Évtizedeken át rossz sírokat gondozott több család egy szingapúri temetőben.  A Straits Times bemutatja Marn Chuan Leet, aki 39 éve járt ki negyedévente a nagymamája sírjához, a napokban viszont kiderült, miután exhumálták a sírt, hogy a koporsóban plüssjátékok, színes ceruzák és egy nyaklánc is volt. Csupa olyasmi, amit nem ismert fel.

  Vizsgálatot kért a temetőtől, ezután derült ki, hogy nem csak egy, hanem 8 olyan sírkő van, amit véletlenül rossz helyre tettek ki. 39 évvel ezelőtt volt egy nap, amikor 8 temetést tartottak, ekkor keveredtek össze a koporsók és a sírkövek.

  A férfi ezután a nagymamája hamvainak a hamvasztását kérte, azóta inkább az otthonában tartja.