Elza
-4 °C
4 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kaavan sokáig Pakisztán egyetlen fogságban élő ázsiai elefántja volt. A Sri Lanka-i kormány még 1985-ben, születése évében adományozta Pakisztánnak, az iszlámábádi állatkert lakójaként tengette az életét. Mivel a gondozók szerint agresszíven viselkedett, éveken keresztül láncon tartották. A világhírű énekesnő, Cher hosszú éveken át kampányolt nyíltan azért, hogy Kaavant áthelyezzék egy másik állatkertbe, a célt támogató petíciót mintegy 200 ezren írták alá.

  Az iszlámábádi legfelső bíróság idén nyáron döntött úgy, hogy a világ legmagányosabb elefántjaként elhíresült állatot ki kell szabadítani, és új otthont kell keresni neki. Végül egy kambodzsai helyszínen sikerült elhelyezni, ahová hétfőn érkezett meg.

  Kaavannak 22 éven át volt társa egy Saheli névre hallgató elefánt Iszlámábádban, aki 2012-ben elpusztult. Kavaan így 8 év után találkozott először másik elefánttal az új helyén – egyelőre egy leválasztott kifutón. A kedves találkozóról videó is készült.

 • Új románc vette kezdetét a két zenész rajongóinak nagy örömére. Ugyan Rihanna évek óta a smink- és ruhamárkájával van elfoglalva, állítólag lassan megjelenik régen ígérgetett új, egyben utolsó lemeze is.

  Az énekesnőből lett üzletasszony januárban szakított milliárdos arab pasijával, most pedig egy ismerőse elkotyogta a People magazinnak, hogy egy ideje már A$AP Rocky-val jár — szemlézte a Perez Hilton.

  Ők ketten egyébként régóta jó barátok, az utóbbi időben azonban úgy fest, jóval többek lettek ennél. Kérdéses, hogy kapcsolatukat felvállalják-e, vagy inkább megtartják maguknak — Rihanna legalábbis legutóbbi párjával sosem erősítette meg a románcát, holott egy csokor kép jelent meg róluk hónapról hónapra, ahogyan romantikáznak.

 • mentők
  Fotó: Országos Mentőszolgálat

  Egy riadt férfi hívta fel a mentőket kedd reggel Budapesten, akinek neje nem múló, erős mellkasi nyomásról panaszkodott. A mentésirányító azonnal riasztotta a legközelebbi mentőegységet – számolt be Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.  

  De még mielőtt odaértek a mentők, a férfi újratelefonált, mert a neje összeesett és nem lélegzett. Míg a magasabb szintű egységek kiértek, a mentésirányító rábírta a férfit, hogy kezdje meg az alapszintű újraélesztést. A 60 éves asszonyt sikerült életben tartani, végül a mentők stabil állapotban szállították kórházba.

 • Az amerikai színész, rendező, író, humorista ma ünnepli 85. születésnapját.

  Woody Allen sajátos humorral rendelkezik, karrierjét is ennek köszönheti. Kamaszként és fiatal felnőttként másoknak írt vicces szövegeket, és arról álmodott, hogy egy napon ő is híres stand up komikus lesz. Ez majdnem össze is jött neki, de a sors inkább úgy hozta, hogy ő lett korunk egyik leghíresebb rendezője.

  Az elmúlt években előtérbe kerültek régi botrányai, vádolták többek között azzal is, hogy anno a nevelt lányához, nem éppen apai szeretet fűzte. Bár sosem találtak bizonyítékot, az tény, nem segítette az ügy megítélését, hogy jelenlegi felesége történetesen korábbi szerelmének, Mia Farrownak volt örökbefogadott lánya. Erről az Apropó nélkül című önéletrajzi könyvében Allen megírta saját védőbeszédét, amiről korábban mi is beszámoltunk.

  Most a rendező születésnapja alkalmából, virág helyett, Woody Allen mókás mondataiból hoztunk egy csokorral. Amennyiben a címet egy félnek számoljuk, akkor stílusosan 8,5 idézetet:

  • „A halálhoz fűződő viszonyom változatlan. Erősen ellenzem."
  • „A feleségem félt a sötétben. Aztán meglátott engem ruha nélkül. Azóta a világosban fél."
  • „Nálunk otthon én vagyok a főnök, a feleségem csak a döntéshozó."
  • „Mindig hálás vagyok a nevetésért, kivéve, amikor az orromon jön ki a tej."
  • „A főiskolán, metafizika órán puskáztam: belenéztem a mellettem ülő fiú lelkébe."
  • „Osztrigát pedig nem eszem. Az én ételem legyen halott – ne beteg, ne sebesült – halott!"
  • „Nem mintha félnék meghalni. Csak nem akarok ott lenni, amikor bekövetkezik."
  • „Pompás aranyóra. Büszke vagyok rá. Nagyapám a halálos ágyán adta el nekem."