Vendel
10 °C
24 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Mindez természetesen a Twitteren történt.

  Vasárnap érkezett Kabulba Mark Esper, az amerikai védelmi miniszter, azért, hogy az az iszlám szélsőséges tálibokkal tárgyaljon. A megállapodástól az Egyesült Államok azt reméli, hogy véget vetne az USA leghosszabb háborújának - írja az MTI.

  Erről az eseményről az USA 45. elnöke, Donald J. Trump is posztolt a Twitterre. Csakhogy, a védelmi miniszter nevét nem sikerült eltalálnia, Esperből így Esperanto lett:

  esperanto

  Könnyen elképzelhető, hogy a baki oka az autocorrect. Ettől függetlenül a kegyetlen twitterezők egyből nekiestek a mémgyártásnak és nem győzik kérdezgetni Trumpot, hogy vajon mennyi idő kell neki ahhoz, hogy kijavítsa a posztot, amiben átkeresztelte a védelmi minisztert.

  Trump később inkább az egész posztot leszedte. 

 • Oslóban olyanannyira komolyan veszi a környezetvédelmet az önkormányzat, hogy nemrég arra hívták fel a lakosság figyelmét, hogy hihetetlenül pazarolják az ivóvizet. A felmérések szerint nem csak az oslóiak, de úgy összességében a norvégok szeretnek úgy csinálni, mintha bárhonnan vizet lehetne fakasztani, ugyanis átlagosan 182 liter vizet fogyaszt naponta egy ember. Ez majdnem kétszer annyi, mint a szomszédos Dánia napi vízfogyasztása, úgyhogy ha a dánoknak megy a spórolás, akkor a norvégoknak is. Legalábbis ennek szellemében tették közzé tippjeiket, hogyan is lehetne spórolni. 

  Például úgy, ha zuhanyzás közben pisilnének

  Azt az önkormányzat is elismerte, hogy ez egy elég újító tanács, de hozzátették, hogy még több vizet lehetne spórolni, ha egyébként a fogmosást is zuhanyzás közben intézné a lakosság. 

  Egyébként ha valakinek ez a megoldás nem szimpatikus, akkor már azzal sokat tehet a környezetéért, ha energiatakarékos a mosógépe és a mosogatógépe, ha elzárja fogmosás közben a csapot, ha beáztatja a tányérokat és evőeszközöket, mielőtt a mosogatógépbe teszi, és csak akkor indítja el, amikor tele van. 

  A szakemberek szerint az is megoldás lenne, ha az elöregedett, gyakran szivárgó vízvezetékeket kicserélné az önkormányzat, és talán ezzel több vizet spórolhatnának meg, mint a zuhanyzóba pisiléssel. 

 • Bűnösnek vallotta magát az a nő, akinek a hibájából meghalt egy ember az Egyesült Államokban, írja a CNN. A 34 éves marylandi nő egy félresikerült fenékműtétbe halt bele, amit egy megfelelő képesítéssel és engedéllyel nem rendelkező nő végzett el rajta.

  A Donna Francis nevű nő 2015-ben végzett fenékfeltöltést az áldozaton, amikor a műtét közben a páciense szívrohamot kapott, és meghalt. Francis a queensi házának pincéjében, egy masszázsasztalon végezte a műtétet eBay-en vásárolt szilikonnal. Mindezért 1600 dollárt (közel 500 ezer forint) kért az áldozatától, aki direkt ezért utazott New Yorkba az édesanyjával.

  A haláleset azért történt, mert nem sikerült úgy befecskendezni a szilikont, hogy az ne jusson a nő véráramába, ami aztán a szívrohamot okozta az áldozatnál.

  Francis másnap Londonba menekült, de hiába próbálta elkerülni a hatóságokat, végül kiadták az Egyesült Államoknak. Legrosszabb esetben négy év börtönt kaphat a tettéért.

 • Különös korban élünk: a mozisok és a streaming-szolgáltatók nem győzik cinkelni egymást, hogy melyik formátumban lehet vagy nem lehet élvezni valójában a filmeket, és akik szerint természetesen kizárólag nagyvásznon, azok néha megpróbálják kitiltani a netflixes filmeket a fesztiválokról vagy az Oscar-gáláról.

  És akkor a Netflix közli, hogy az egyik, hamarosan online megjelenő filmjük újranyitnak egy bezárt New York-i mozit.

  A Marriage Story című filmről van szó, amelyben Scarlett Johansson és Adam Driver játszanak el egy válófélben lévő párt, a mozi pedig a nemrég bezárt, azelőtt viszont hetven évig működő manhattani Paris, aminek amúgy hosszútávú bérlői is szeretnének lenni, és hasonló tárgyalásokban vannak a Los Angeles-i Egyptian Theaterrel is - írja az Indiewire.

  A filmet egyébként mi már láttuk (moziban), itt lehet elolvasni a kritikánkat róla, aztán november 29-én Magyarországon mozikba is kerül majd a film.

  Kapcsolódó

  Ha eddig nem utáltad az exed, majd válás közben meggyűlölöd

  Scarlett Johansson és Adam Driver kihozzák egymásból a legrosszabbat. A Marriage Story fájdalmasan pontosan mutatja meg, hogy válik ellenséggé az exférj és az exfeleség.