Orsolya
11 °C
26 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kevés hipnotizálóbb dolog van annál, mint amikor irányított robbantással tesznek földdel egyenlővé dolgokat: tényleg minden természeti törvényt meghazudtol az a látvány, mikor egy hatalmas gyárkémény úgy roskad össze, mintha egy nagy tömb vaj lenne, amin épp áthúztak egy forró kést.

  Na, valami ilyesmit akartak kivitelezni New Orleansben is a hétvégén, ahol még október 12-én omlott össze részlegesen az építés alatt álló Hard Rock Hotel, de ránézésre annyira nem sikerült jól a dolog.

  A robbantás utáni pár pillanat még szép eredményekkel kecsegtet, a daruk szinkronban kezdenek összeroskadni, később viszont az egyik jól rádől az utcára, a másik meg igazából össze se omlik rendesen. A hivatalos tájékoztatás szerint mondjuk utóbbi helyzete stabil, és darabokban le lehet majd hozni az épületről, előbbi pedig nem okozott különösebb károkat, úgyhogy lehet, hogy csak laikusként tűnik rossznak a helyzet.

  giphy.gif
  Fotó: News 19 WLTX

  Mindenesetre a hotellel kapcsolatban nem ez a legégetőbb probléma: az épület összeomlása miatt három munkás halt meg, többen pedig megsérültek, a kivitelezők és a projekt vezetői ellen pedig már most többen indítottak pert.

  (via)

 • Aki október 16 és november 16 között kap parkolási bírságot Las Vegasban, annak lehetősége van a büntetést tartós élelmiszerekben is kifizetni. A városvezetés közleménye szerint ezekkel az adományokkal is szeretnének segíteni az ünnepek alatt a rászorulókon. 

  A tartós élelmiszerek értékének egyenlőnek vagy magasabbnak kell lenni a parkolási bírság összegénél, és a büntetés után 30 napig, legkésőbb december 16-ig fogadják el. Az élelmiszercsomagokat egy nonprofit szervezethez juttatják, akik az alacsony jövedelmmel, illetve a mozgássérült, idős lakókhoz juttatják el a felajánlásokat, vagyis a parkolási büntetéseket 

  Nem ez az első eset, hogy így lehetett kiváltani a bírságokat Las Vegasban, júliusban ugyanis tanszercsomagokkal lehetett befizetni a parkolási csekket. 

 • Mert a spanyol juhászok a mai napig így védik a saját legeltetési, terelési és vándorlási jogukat, amit még a középkorban harcoltak ki maguknak.

  A spanyol juhászok, akik a téli hideg elől menekülve északról délre terelik a nyájukat eredetileg 1273-ban kapták meg a jogot, hogy használják az egykor termőföldek és erdők között kanyargó királyi utat. Az útra, ami eredetileg kietlen vidékeket szelt át, néhány évszázad alatt ránőtt Madrid városa.

  Ezért minden októberben egy előre megszabott vasárnapi napon elterelik a forgalmat és átadják Madrid utcáit a birkáknak az úgynevezett Fiesta de la Trashumancia keretében.