Olivér
8 °C
13 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Furcsa szóválasztása miatt került a figyelem középpontjába a demokrata elnökjelöltek szerdai vitáján a korábbi alelnök, Joe Biden, aki a családon belüli erőszak kapcsán beszélt kissé átgondolatlanul, amikor azt találta mondani, hogy

  Egy férfinek sincs joga, hogy kezet emeljen egy nőre dühében, ez maximum önvédelem esetén fordulhat elő, az pedig elég ritka. Muszáj lesz a kultúrán változtatunk, és addig ütni, ütni, ütni a dolgot, amíg meg nem történik ez.

  Biden szavait zavart nevetés fogadta az atlantai vita nézőterén, ahol vele együtt 9 demokrata elnökjelölt vitázott többek között az egészségügyről, erőszakról, Trump impeachment-ügyéről, illetve a jelenlegi elnök legyőzéséről.

 • Ezt a fát New Hampshire-ben aprította fel egy férfi, miután az kidőlt, ám az aprítás közben nagy meglepetésére furcsa dolgot talált a fa közepén: egy a fába belenőtt baseball-labdát.

  A labda jó régen kerülhetett oda, valószínűleg a pályáról kirepülve két ág találkozásánál akadt meg, senki nem vette észre, vagy nem is kereste, és ahogy a fa továbbnőtt, szépen körbevonta a labdát.

  evzdg7s86yz31
  Fotó: Reddit / mgroves22002

  via Reddit

 • Nem kell sokat tipródni, hát ilyen:

  Ne a videó címében szereplő számot figyeljék, a videón látható, hogy nem egy század, hanem tényleg csak egy ezred döntött a két testvér között.

 • A kilencvenes években még nagyon más volt a popkultúra, nagyon sok szempontból. Az egyik például az, hogy messze nem volt annyi lehetőségük a fekete színészeknek, mint manapság.

  Például amikor először felmerült, hogy életrajzi film készül a rabszolgák felszabadításáért küzdő, sok rabszolgát megszöktető Harriet Tubmanről, akkor a film előkészítési szakaszában az egyik producer először Julia Robertset akarta főszereplőnek a Tubmanről szóló életrajzi drámába. Talán senkit nem sértünk meg azzal, ha azt mondjuk: Julia Roberts fehér.

  Tubman viszont történetesen fekete volt. Ez egyébként összefügghet azzal, hogy miért küzdött olyan aktívan a feketék szisztematikus elnyomása ellen, és az ilyen részletek, a személyes motiváció, az egyéni dráma amúgy nem feltétlenül tesz rosszat egy életrajzi filmnek.

  A meg nem nevezett producer szerint ezzel azért nem kellett volna foglalkozni, mert már olyan rég volt mindaz, ami az életrajzi filmben szerepel (Tubman 1822-ben született), hogy rég elfelejtették az emberek, hogy kinek milyen bőrszíne volt akkor.

  Tubman élete későbbi szakaszaiban a nők szavazati jogáért is küzdött a szüfrazsett mozgalomban, és végül egy, az ő nevét viselő idősek otthonában halt meg. (Sky News)