Borsófőzelék? Milánói borda? Nem, ezek mind torták, amiket egy magyar cukrász csinált
Nem állítom, hogy a cukrászipar napi híreivel fekszem és kelek, így történhetett, hogy amikor tegnap betettem a Mindeközbenbe egy posztot Luke Vincentini amerikai cukrász tárgynak kinéző tortáiról, nem ismertem Sabján Adrienn nevét. A posztot látva ő rám írt, szerényen csak átdobva a honlapjának és az Instagram-oldalának linkjét. Nekem pedig a földön maradt az állam, mert amit Adrienn művel, ahhoz képest Vincentini művei a kanyarban sincsenek. A "torták, amik úgy néznek ki, mintha nem torták lennének" versenyben komoly esélyesek a magyar cukrász remekei, a "menzai ételek" alkategóriában pedig egyenesen verhetetlenek. Sabján Adrienn ugyanis mesterszintre vitte, hogy édességei megtévesztésig hasonlítsanak gulyáslevesre, paprikás csirkére vagy más főételre. Tessék, ez például borsófőzelék fasírttal:
Ez milánói borda (a tányér is ehető):
Ez pedig egy húsleves, aminek a receptjét nem kérnénk el (a tortáét igen):
További zseniális képek Adrienn instáján. És jegyezzük meg, hogy Adrienn eredeti szakmája igazából közgazdász, csak 2011 óta foglalkozik hobbicukrászattal. Elég jól halad vele, már könyvet is írt róla.