Tas, Anasztázia
1 °C
8 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A lezárásokat semmibe véve, a 82 éves Skót Maureen Hogg a barátjának 70. születésnapja alkalmából ment el egy házibuliba, amit később a rendőrség kapcsolt le, ahol minden résztvevőt megbírságoltak.

  Grandma Dance.gif
  Fotó: giphy

  Az illegális partyzásért 60 fontra (25 ezer forint) büntették meg a 82 éves nőt a skóciában található Eagleshamben.

  -írta a Mirror.

  A 82 éves nagymamának 17 éves unokája, Daisy a Twitteren posztolt a nagyanyja büntetéséről, a poszthoz a bírságról szóló lapot is lefotózta. Azt írta, ha 82 éves lesz pont olyan szeretne lenni, mint a nagymamája.

  Illetve még panaszkodva fejtegette azt is, hogy miért van az, hogy a 82 éves nagyijának jobb a társadalmi élete mint az övé.

  Daisy később elárulta, hogy a születésnapon csak olyanok vettek részt, akik már megkapták a koronavírus elleni védőoltást, azaz, senki sem volt igazán veszélyben.

  A nagymama mindent vállalva, befizeti a büntetését.

  A buli felszámoltatását követve a 82 éves asszonyt a rendőrség vitte haza.

  (Forrás: Mirror)

 • Botrány lett egy ausztrál hadihajó avatásából az után, hogy nyilvánosságra kerültek az ünnepségi előtti táncprodukción készült felvételek. 

  Az eseményről az ausztrál ABC is tudósított, azonban néhány képkockát szerencsétlen szögből sikerült elkapniuk. Ráadásul olyan embereket is a közönség részeként mutattak meg a videóanyagban, akik akkor még valójában nem voltak a helyszínen. 

  A 101 Doll Squadron tánccsoport tagjai a videóra reagálva azt állították, hogy a táncukról szóló videót „félrevezető” módon szerkesztették meg. 

  Nagyon csalódottak vagyunk az ABC félrevezető szerkesztése miatt, amely olyan vendégeket mutatott be, akik nem is voltak jelen, valamint olyan szögekből mutatta be a táncot, ahonnan a nézőknek nem lett volna szabad látniuk a produkciót

  – írták közleményükben. 

  Hozzátették: emiatt „sérült” a biztonságérzetük, és úgy érzik, hogy támadhatóvá váltak a felvételek által, amelyeket szerintük az ABC direkt szerkesztett meg oly módon, hogy azáltal „szexualizálja” őket és az előadásukat.

  Az eset után a tánccsoport a Facebook-oldalát törölte, az Instragram-fiókjukat pedig privátra állították át. 

  A történtek miatt még Scott Morrison ausztrál miniszterelnök is nemtetszését fejezte ki, aki szerint a nézőkkel, a fellépőkkel és a részvevőkkel szemben is tiszteletlenül járt el az ABC. 

  A produkcióra egyébként valójában Sydney-ben, közvetlenül a hajó avatóünnepsége előtt került sor, de hivatalosan a tánc nem volt az ünnepség része. Magán az ünnepségen valóban jelentős kormányzati tisztviselők is részt vettek, de ők ezen az előadáson még nem voltak jelen. 

  Az ausztrál hírcsatorna az eset után elnézést kért a történtekért. Azt írták, hogy nem állt szándékukban senkinek kárt okozni a szerkesztés és a felvételek által.

  A vendégekre utalva elmondták, hogy egy kormányzati forrásból értesültek úgy, hogy a helyi kormányzó, valamint a haditengerészet vezetője is jelen voltak, ezért kerültek bele ők is a videóanyagba. 

 • Luka Doncic
  Fotó: Justin Ford / Getty Images Hungary

  A Dallas Mavericks szlovén sztárja, Luka Dončić már többször bizonyította rátermettségét a ligában. Nemrégiben írtunk arról, hogy az NBA-pályafutása 33. tripla-dupláját könyvelhette el, amivel már az ABA és az NBA összesített örökranglistáján a 11. helyen áll, beérve ezzel Bob Cousyt.

  Már csak idő kérdése, hogy belépjen a top 10-es legendák közé is.

  Luka Dončić a ma hajnali mérkőzésen ismételten győzelemre vezette csapatát, hiszen az utolsó másodpercben dobott egy olyan hárompontost, ami mágikus teljesítménnyel talált be a kosárba. Dončić centiméterekre volt a dobás előtt attól, hogy orra bukjon, de végül nem esett el, és egy Superman-vetődéssel pont időben dobta el a labdát ahhoz, hogy érvényes kosár szülessen belőle, így a Dallas Mavericks 114–113-ra megverte a Memphis Grizzlies csapatát.

  Még saját csapattársa, Porzingis sem hiszi el, hogy bement a dobás, olyan érthetetlen fejet vág a videóban.

 • 109 éve süllyedt el a Titanic. A hajóról, a személyzetről, az utasok utolsó óráiról több városi legenda kering, amelyek ellenállhatatlan romantikába burkolják a sztorit. Lássuk most a három legtipikusabbat.

  • A legenda szerint a Titanicot elsüllyeszthetetlenként hirdette a White Star hajótársaság, de a korabeli sajtóban semmi nem utal erre, arra inkább, hogy a Titanicot az addig épült legnagyobb és legfényűzőbb óceánjáróként aposztrofálták.
  • A hajó fedélzetén a zenekar tagjai a túlélők beszámolója szerint az utolsó percekig játszottak, noha a közelükben mindenki menekült és pánikolt. A legtöbb túlélő úgy emlékszik, hogy a Közelebb hozzád, Istenem című XIX. századi keresztény himnuszt adták elő. Az a városi legenda is tartja magát, hogy a zenészek magyarok voltak, de a zenekart angolok, skótok, egy francia és egy belga tag is erősítette.

  Ellenőrizhetetlen az is, hogy amikor a hajó jéghegynek ütközött és a fedélzetre jókora jégdarabok zúdultak, JJ Astor állítólag így kiáltott fel: “Jeget kértem a whiskymhez, de ennyi azért túlzás”.