Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A szokatlanul hideg idő miatt mozdulatlanná dermedhetnek, és ezért potyognak le leguánok a fákról Florida déli részén. A helyzetre reagálva a miami meteorológiai szolgálat is kirakott egy nem mindennapi előrejelzést a Twitterére:

  Floridában még télen sem szokott 18 fok alá esni a hőmérséklet, ehhez képest Miaminál a napokban -1 és +4 fok közötti hőmérsékletet mértek.

  Sok háznak sincs megfelelő szigetelése, vagy fűtése egy ilyen időjáráshoz, ahogy az ott élő állatok sem ehhez vannak szokva. A meteorológiai szolgálat azt is jelezte, hogy noha az állatok testhőmérséklete vészesen alacsony lehet, ettől még „nem pusztultak el.”

  2019 elején is volt hasonló jelenség, akkor többen haza is vittek fagyott leguánokat, hogy így segítsenek nekik. A hatóságok ettől óva intenek, az állatok ugyanis felmelegedve agresszívvá is válhatnak. (AFP)

 • Suzhou városa nyilvánosan szégyeníti meg lakóit: utcai térfigyelő kamerás képeket raktak ki a netre többek között egy nőről, aki rózsaszín pizsamában ment le vásárolni. Hogy biztosra menjenek, rádobták a képre a nő nevét és az igazolványát.

  6EB895C6AE4148558930BFE716E8EBFD692E5636 size49 w659 h370
  Fotó: screenshot / 澎湃新闻

  Természetesen az internet fellázadt, és rengetegen fejezték ki nemtetszésüket a városvezetés felé. Tisztségviselők bocsánatot kértek, és arra hivatkoztak, hogy meg akarják óvni a civilizált városképet. Ezért raktak ki hasonló képeket egy padon civilizálatlanul fekvő férfiról, és valakiről, aki szórólapokat osztott. Ez biztos sokat jelent a közröhej tárgyává tett pizsamás hölgynek

  A városvezetés azzal indokolja a döntést, hogy beneveztek egy nemzeti civilizált város versenyre, és ki akarják nevelni a modortalan viselkedést a helyiekből. Tavaly 10 jüant (430  forintot) ajánlottak minden spiclinek, aki civilizálatlan viselkedésről tanúskodó képeket oszt meg a városvezetéssel.

  Kínában két éve már 170 millió térfigyelő kamera volt az utcákon, de 2020 végére még 400 milliót terveznek felszerelni. A legtöbb mesterséges intelligencia segítségével azonnal tudja, kit lát.

 • A norvég Sunndalsøraban +16,9 fokot mértek január 20-án, ami új nemzetközi rekordot állított be. Ugyanitt január 2-án + 19 fok volt a hőmérséklet.

  Az Európa felett elhaladó anticiklon hatására kúszott fel ennyire a hőmérséklet, emiatt ugyanis tegnap enyhe, sőt, bizonyos részeken száraz, meleg levegő érte el a Skandináv-félszigetet. Norvégia nyugati partvidékén 9 és 10 fok közötti hőmérsékleteket mértek, ami szintén ritka a térségben.

  Csak összehasonlításképpen: január 20-án nálunk a legmagasabb maximum-hőmérséklet +7,7 fok volt, Mihálygergén, átlagosan pedig 2-3 fok körül mozgott.

  (Szerdán amúgy 4-6 fok van Norvégiában.)

  (met.hu, Severe Weather)

  WVenesv6
 • Alapjáraton a legtöbb ember valószínűleg örülne annak, ha egy focimeccsen éppen őt találná meg a csókkamera, miközben szíve választottjával smárol vadul. Deyvi Andrade ennek ellenére leginkább a háta közepére kívánta az egészet, de nem azért, mert szégyenlős, hanem mert

  a csókkamera éppen azt kapta el, amint a szeretőjével csókolózik boldogan a lelátón.

  Az ecuadori Barcelona S.C. és a Delfin meccsére kilátogató férfinek hamar le is esett, hogy mi történik és gyorsan felhagyott a dologgal, de az arcából ítélve ezen a ponton már ő is tudta, hogy a történetnek nem lesz itt vége – és tényleg nem is lett, hamarosan a fél internet értesült a félrelépésről.

  Elsőre sokan kételkedtek a videó valódiságában, a Metro fantasztikus oknyomozásának hála azonban bebizonyosodott, hogy a férfi tényleg megcsalta a feleségét. Andrade ráadásul bele is állt a dologba, először arról kezdett el beszélni, hogy bezzeg ha nő lenne, akkor nem foglalkoznának ennyit vele, aztán meg arról, hogy a gyűlölködő emberek tönkretették a kapcsolatát.

  Az is kiderült, hogy szerette volna jóvátenni a dolgot, a barátnőjének azonban esze ágában sem volt megbocsátani. A férfi így kénytelen volt elfogadni, hogy egyedül kell folytatnia az életét, de azt azért megjegyezte, hogy a jövőben nem fog hibázni, és talál valakit, aki szereti és elfogadja olyannak, amilyen. Ebben mondjuk sokat segíthet, ha őt majd nem csalja meg.