Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Összeszedtük a black friday hetének kezdetével, hogy a kereskedők milyen trükkökkel próbálják megtéveszteni a vásárlókat. De hogy ne csak a negatívumokról ejtsünk szót, emlékezzünk meg erről az alkalmi vételről, amit Erika nevű olvasónk fogott ki:

  Forrás: Olvasó
  Forrás: Olvasó

  Feltehetően arról van szó, hogy lemaradt pár nulla, ugyanis a termék ára 70-80 ezer forint körül van a neten jelenleg. Azonban a szabályok szerint nem lehet utólag sztornózni, ha a rendelés megtörtént, akkor ha 740, akkor 740. Ezúton is gratulálunk Erikának a szerencsés fogáshoz!

 • Kéthetente egyszer vásárol szelvényt és teszi meg tétjeit a lottón az Egyesült Államokban egy 76 éves marylandi nő, aki 26 év különbséggel kétszer is jelentős összeget, 15 millió forintnak megfelelő dollárnyi pénzt nyert. Az asszony a Bonus Match 5 játékon játszik, és az ikszelésnél mindig születésnapokat és fontosabb dátumokat szokott megjelölni. A  nyertes szelvényét, amivel 50 015 dollárt nyert, november 9-én vette meg. 

  Nem tudtam elhinni, tizenötször ellenőriztem a számokat, mire tényleg elhittem

  – idézte a nőt az UPI.com.

  Az idős asszony saját bevallása szerint 1993-ban elvitte a Bonus Match 5 főnyereményét is, az akkori 50 ezer dollár ma 89 ezer dollár körüli összegnek, azaz 27 millió forintnak felel meg.

  A győztes a pénz legnagyobb részét a számláira fogja költeni, de azt sem tartja lehetetlennek, hogy esetleg elutazzon Párizsba. 

 • Az internet népe felhördült az Elon Musk által csütörtökön bemutatott elektromos pickup láttán, amelybe könnyű belelátni a beton támfalak és a műmárvány konyhapultok festői szépségét, attól függően, hogy honnan nézünk rá.

  Vagy valami mást, bőven van miből válogatni.

  Biztosan egy 90-es évekbeli videojáték inspirálta...

  ...csak még várni kell, amíg renderel.

   Kifogyhatatlan forrás a gaming:

  Egy korábbi "prototípus" a Redditről:

  cyberduck

  Egy altípus gyerekeknek:

   Egy biztos: a Cybertruck egyszerű, mint az ék.

  via Mashable

 • Jézust zavarba ejtően sokféleképp szokták ábrázolni a tisztelői: van, aki kemény, ázsiai testépítőként látja szívesen, máshol elegáns fekete hercegként jelenik meg. Svejkék tábori oltárán viszont például lazább, „vidám fiatalember volt, csinos kis pocakkal és valami fürdőnadrágszerű ruhával. Sportember benyomását keltette, nagyjából. A keresztet olyan eleganciával tartotta a kezében, mint egy teniszütőt."

  Zóquitében, a mexikói Zacatecas államban viszont egy egészen új megoldással próbálkoztak. Már eleve az sem igazán hétköznapi, hogy a teljes pompájában majdnem 7 méteres és közel egytonnás szobrukat a csecsemő Jézusról formázták, de Jézus bébiverzióját egyébként pont annyira ér tisztelni, mint az idősebbet. 

  jesus

  Ami érdekesebb, hogy derék polgárok ránézésre is felismerhetően Phil Collinsról mintázták a gigabébiszobor fejét. 

  Az El Sol de México alapján nem direkt Phil Collinst kérték szoborra, de nem is bánják. 

  Hiszen feltehetőleg Jézus ismeri őket, láthatatlan érintése így pláne érezhető lehet, és idővel talán egy újabb napot tölthetnek vele a Paradicsomban. Akinek meg most még nem tetszik, annak majd fog később, a szeretetet nem lehet siettetni.

  Van egyébként egy versenytárs óriás babajézusszobor Nezahualcoyotlban, de az kisebb. A teljes korrektség kedvéért rákerestem arra is, hogy van-e esetleg valahol óriás Peter Gabrielt mintázó vallási jelkép, de nem találtam.  Egy másik korabeli művész pedig egyenesen azt ígérte, hogy ő lesz a személyes Jézusunk, de ezek szerint mégis csak Philnek jött be az élet.