Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Miután Sajad Garibi az elmúlt években karikatúrára pumpált izmaival masszív Instagram-rajongótábort toborzott, az Iráni Hulknak nevezett 27 éves sportoló (vagy: „sportoló“) 2019-ben már belengette, hogy megmérettetné magát a legkeményebb MMA-ban, de a hétvégén eldőlt: Még az MMA-nal is keményebb fába vágja a fejszét, ugyanis a pusztakezes viadalokra szakosodott Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) szerződtette le. A hírt az MMA Fighting szakoldal azzal a szarkasztikus megjegyzéssel hozta le, hogy

  Még szerencse, hogy a BKFC-ben nincsenek kesztyűk, mert úgysem találnának olyat, ami jó lenne Garibi kezére.

  A 186 centijéhez 180 kilós súlyt magára pakoló Garibi eddig testépítéssel, súlyemeléssel és színészkedéssel foglalkozott, így azután kíváncsi vagyok, hogyan fogja bírni a bütykök alatt felhasadó bőrt, a rossz szögben landoló ütések nyomán elroppanó kéztőcsontokat és a pusztakezes boksszal együtt járó többi extrém kellemetlenséget. De azzal kapcsolatban is komoly kételyeim vannak, hogy Garibi képes-e ilyen karokkal ütni, vagy hogy fél percnél tovább tud-e mozogni a ringben.

  A 2016-ban az Iszlám Állam elleni szíriai önkéntes katonaságot fontolgató Garibi valamikor 2020 elején fog debütálni, egy ízlésesen „USA vs. Irán: A Harmadik Világháború“ névre keresztelt gálán, ám a főleg kikopott MMA-veteránokat foglalkoztató BKFC még mindig keresi ellenfelét.

 • Persze a falbontós játék mint műfaj nem egy bonyolult zsáner, nem véletlenül talála ki Steve Wozniak már 1976-ban (akivel egyébként nemrég volt interjúnk). Adott egy csúszkaszerű ütő, egy labda, és egy csomó tégla; az ütővel a labdát kell visszapattintani, a labdával meg a téglákat eltalálni - ez az alap, Woz mester játéka, a Breakout ezt már tudta. Aztán később a Breakoutnak csomó továbbfejlesztése született, például a Krakout, az Arkanoid, a C64-es Traz vagy a DOS-os TwinBlok. És hát a műfaj 2019-re sem halott, erre bizonyíték a Beautiful Bricks, ami nemrég jelent meg Steamen, és elég jó kritikákat kapott.

  A fejlesztő ReadyWolf azt a szemléletet követte, hogy a látványvilágot meghagyta a 8-bites érában, a játékmentet viszont felturbózta. Van itt négyszemélyes kooperatív mód, de lehet egymás ellen is játszani, akadnak mindenféle spéci játékmódok, főszörnyek, 230 pálya, 40 különböző felszedhető fejlesztés, repülő ütők, óriási bontógolyó, őrület. Leszedtem, kipróbáltam, első gyorstesztem alapján nem sajnálom rá azt a 6,60 eurót, amit kiadtam érte. Wozniakkal kezdtem, vele is fejezem be: Woznak barátja, Steve Jobs szerezte a Breakout-melót, de elhallgatta azt a részletet, hogy a tervezéskor megspórolt csipekért bónusz jár. És mivel Woz remek munkát végzett, Jobs több mint ötezer dollárt tett zsebre pluszban - amiről elfelejtett szólni a barátjának.

 • Andrew Rae brit művész "Phone Buddies" (magyarul kb. "telefonhaverok") című sorozata Rae Instagram-oldaláról indult el, és mostanra a web egyik aktuális virális művészeti projektje lett. Rae képeinek alapja egy-egy fotó, amiken okostelefonjaikba temetkezett emberek láthatók, a művészi hozzájárulás pedig valamilyen rajzolt szörny vagy effekt, ami a telefonból indul ki, és szinte teljesen eltünteti az embert. Rae első ötlete az volt, hogy a telefonokat valamilyen háziállat formájában rajzolja meg, mintha az emberek azokat dédelgetnék, de a készülékek kis mérete miatt ezt elvetette. Így egészen más irányba ment el: a telefonokból nyomasztó hangulatú dolgok ugranak a mit sem fejtő felhasználóra, aminek értelmezése nem túl nehéz. Lent három ilyen kép látható, a többit Rae Instagram-oldalán lehet megtekinetni.

  mobilszorny.png
  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Phone buddies Photography: @ruskkyle #illustration #streetphotography #phonebuddies

  Andrew Rae (@andrewjrae) által megosztott bejegyzés,

  A bejegyzés megtekintése az Instagramon

  Thanks It’s Nice That for writing a piece about this series. Phone buddies Photography: @ruskkyle #illustration #streetphotography #phonebuddies

  Andrew Rae (@andrewjrae) által megosztott bejegyzés,

  (LaughingSquid)

 • Trey Parker éppen ma ötvenéves - ő az az amerikai filmes, aki állandó tettestársával, Matt Stone-nal együtt megalkotta minden idők egyik legsikeresebb rajzfilmsorozatát, a South Parkot. Az animációs sorozat 1997-ben indult a Comedy Centralon, azóta is tart, éppen a 23. évadját tapossa, és Parkerék eddigre már kicikiztek minden fontosabb nemet, rasszt, felekezetet, filmes franchise-t, internetes mémet, társadalmi jelenséget, popkulturális ikont és hírességet. Ezenkívül pár vicces filmet is csináltak együtt (Spermafióka, Basebolondok, Amerika kommandó), és humoruk nem sokat kopott az évtizedek alatt.

  parker.png

  Parker a South Park helyszínén, Coloradóban nőtt fel, egy Conifer nevű kisvárosban, majd Bostonban és a szintén coloradói Boulderben filmművészetet és komolyzenét tanult. A South Parkkal még egy darabig lesz dolga, mert idén szeptemberben a Comedy Central három újabb évadot rendelt be. Ehhez jó egészséget, a mai naphoz sok boldogságot kívánunk Parkernek. És most nézzük meg együtt, milyen volt, amikor a 2000-es Oscar-gálán (ahol Parker a South Park-film "Blame Canada" című betétdalának szerzőjeként jelölt volt) Parker és Stone LSD hatása alatt, női ruhában majomkodott a vörös szőnyegen.