Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nagyjából ez a felirat olvasható az Oaklandi Állatkertben. Azt állítják, így is elég erős a hálósra törött üvegfal, hogy feltartóztassa az esetlegesen emberek széttépésre vetemedő macit. Pontosabban macikat, mert 4 medve él együtt a parkban.

  Az üveget egyébként nem egy grizzli, hanem egy gyerek törte be egy kővel. 67 ezer dollárba fog kerülni a javítás. (AP)

 • Közel öt hónapot, pontosan 153 napot töltött azzal egy arab család, hogy kézzel átmásolja a Bibliát A/1-es papírokra. Első hallásra szokatlannak tűnhet az akció, nem véletlenül: Guinness-rekordot szeretnének dönteni, a cél, hogy az övék legyen a világ legnagyobb kézzel írt Bibliája.

  Manoj Varghese feleségével és két gyerekükkel összesen több mint 1500 lapot írtak tele. 

  Napi 12-15 órát töltöttem a szövegek aprólékos átmásolásával. Már szúrt a szemem és fájt a kezem, de hallottam, amint a Biblia beszél hozzám, inspirál és vezet engem 

  – nyilatkozta a Gulf Newsnak a férfi felesége, Susan Varghese. A könyvet grafológus is ellenőrizte, ők pedig videóval dokumentálták az elkészítés folyamatát. A Biblia Dzsebel Ali városában, a Mar Thoma templomban lesz majd látható. Arról még nincs hír, hogy sikerült-e megugraniuk a követelményeket hivatalosan, de az biztos, hogy a kategóriában előzőleg 2005-ben állította fel a világrekordot egy indiai férfi.

   

 • Olyan dolog történt Chicagóban, amire már nagyon régóta nem volt példa. Eltelt egy teljes nap lövöldözés nélkül.

  Ez nem rekord, azt ugyanis tavaly március 21-én állították be, akkor 28 órán át nem sérült meg senki lövöldözésben.

  A teljes lakossági és hatósági tűzszünet vasárnap este 2 perccel 10 óra után kezdődött és egészen kedd hajnalig tartott, 3 perc híján háromnegyed 1-ig.

  Ez azt jelenti, hogy egész hétfőn nem volt sérüléssel járó lövöldözés a városban!

  A szünetet egyébként komoly alvilági leszámolás előzte meg, 14 ember sérült meg a vasárnap esti lövöldözésben, köztük egy 17 éves fiú is. Ennél is szomorúbb, hogy a 26 órán át tartó lövöldözésmentességet egy 15 éves fiú hátba lövésével oldották fel.

  Ez azért bír, mert a harmadik legnagyobb amerikai városban annyira megszokottá váltak a lövöldözések, hogy már csak akkor kapják fel az emberek a fejüket, ha ottani mércével mérve is szokatlanul sok áldozatot követelnek. (Fox)

 • A svéd Uppsala városban lévő IKEA-áruház dolgozói szerda reggel azt vették észre, hogy egy huszonéves férfi alszik az egyik kiállított ágyban.

  Kihívták rá a rendőrséget, hiszen birtokháborításnak minősül az ilyesmi, de később kiderült, nem ez az egyetlen bűncselekmény, amivel megvádolják majd a férfit, ugyanis a rendőrség körözte őt.

  A kora reggel kiérkező rendőrök előállították a 25 éves férfit, aki a kihallgatáson elárulta, hogy nem tört be az épületbe, csak bent maradt a keddi zárás idején. (Independent)