Jolán
7 °C
13 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Egy helyi tévé felvételén egy melltartóban levő hölgy ment ki egy sérült és megégett koalát az Ausztráliában hetek óta tomboló erdőtűzből. (A nő a felsőjét is a mentéshez használta fel.)

  Ausztráliában 6000 kilométer hosszan ég az erdő és a bozót a rendkívül száraz időszakban. Az erdőtűzben rekedt koalákat speciálisan képzett kutyákkal is mentik. 

  Nem jó a helyzet a tűztől távolabb fekvő városokban sem: Sydneyben több mint 50 embert kezelnek légzési és asztmás problémákkal, kifejezetten a tűz irányából érkező füst miatt. A várost annyira belepte a füst, hogy a házakban nem ajánlatos kinyitni az ablakot sem. Dél-Ausztráliában a tűz miatt bezárták az iskolákat.

 • Nincs farang, nem múmiának készült, csak álcázni akarta magát az a 26 éves kiskunmajsai férfi, aki november 9-én 5 óra körül betörte egy betondarabbal az egyik helyi üzlet kirakatát. A police.hu azt írja, hogy a férfi szándékosan ki akarta játszani a kamerákat, ezért a sérült lábáról letekert gézzel kötötte be a fejét, így próbálta magát felismerhetetlenné tenni a felvételeken. A nyomozók ennek ellenére megtalálták a feltételezett elkövetőt, aki kihallgatásán beismerő vallomást tett. 

  A rendőrség eredeti fotó híján csodálatos stockfotóval (ide kattints érte!) illusztrálta a hírt, így hát nekünk sem maradt más választásunk, mutatjuk, min indulunk a mai Stockfotó Bajnokságon: 

 • Pár hete vezette be a Burger King világszerte a Rebel Whopper nevű, vegán húsutánzattal készülő hamburgerét – amit már Magyarországon is lehet kapni, mi meg is kóstoltuk Amerikában máris bíróságig vezető botrány van a dologból. Egy vegán vásárló ugyanis perre megy, miután megtudta, hogy a 100 százalékban húsmentes hambi igazából még sem tekinthető teljesen, ezer százalékosan és minden mérce szerint vegánnak. 

  Az atlantai vásárló örömmel olvasta a neten, hogy a Burger King előállt a húsmentes burgerrel, el is ment és gyorsan vett egyet, majonéz nélkül, mert ugye abban tojás van. Meg is ette, amit viszont nagyon megbánt, mikor megtudta később, hogy 

  a vegán pogácsákat ugyanazon a sütőlapon sütik, mint a marhahúsosakat

  vagyis az ő, elvileg 0 százalékban állati eredetű hamburgere mégiscsak érintkezett halott állatokkal, még ha közvetve is. Ezt amúgy a Burger King nem is tagadta, az ellenkezőjét sem állította, sőt, a honlapján a Guardian szerint szerepel, hogy aki teljesen húsmentesen enné a műhúsos Whoppert, annak meg tudják oldani.  Viszont a perelő fogyasztó szerint őt senki nem tájékoztatta, így átverve érzi magát, és minden vegán nevében perre megy a céggel. Biztos a vegán szuperképességeit félti a vegánrendőrségtől.

 • animation.gif

  Nincs többé koszos vécé, ha igaz, amit amerikai kutatók a WC Világnap (igen, van a vécének is világnapja, november 19-én) alkalmából: azaz, hogy feltaláltak egy szupercsúszós réteget, amire nem tapad semmi. PennState Egyetem kutatói szerint a spray-vel feljuttatható réteg használatával nemcsak megelőzhetjük a baktériumok elszaporodását és mérsékelhetjük a szagok terjedését, hanem megspórolhatjuk az eddigi vízmennyiség 90 százalékát, nem is kell többször lehúznunk a kefézés miatt.

  A vízmennyiség használatának mérséklése márpedig igen fontos: tudtad, hogy minden nap 141 milliárd liter vizet használunk világszerte csak arra, hogy lehúzzuk a vécét?

  A Teflonnál is csúszósabb réteget minden 50. öblítés után újra kellene fújni, írja a The Guardian a Nature Susainabilityben publikált tanulmány alapján.