Domonkos, Dominika
17 °C
28 °C
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Bővül a NASA csapata, agy nélküli, sárga nyálka indulhat augusztus 10-én a Nemzetközi Űrállomásra. A paca azért keltette fel az űrügynökség figyelmét, mert agy nélkül is képes kognitív feladatok elvégzésére. A Physarum polycephalum névre hallgató acelluláris nyálkás penész

  • képes egyszerűbb döntések meghozatalára,
  • tud aludni,
  • elboldogul egy nem túl bonyolult labirintusban,
  • és szerény tudását képes megosztani a többi pacával is.

  Most a kutatók arra kíváncsiak, mire képes a súlytalanság állapotában. Az egyik kísérlet például azt vizsgálja majd, megtalálja-e a tőle egy centiméterre elhelyezett táplálékot.

  A zs-kategóriás horrorok rajongói valószínűleg izgatottan várják a fejleményeket, hiszen az űrből érkező massza témája 1958-ban nemcsak Steve McQueen karrierjét indította be, hanem 30 évvel később egy méltatlanul alulértékelt feldolgozást is eredményezett Kevin Dillonnal:

 • Egészen bizarr történetet osztott meg követőivel az énekesnő.

  GettyImages-1163652395
  Fotó: Steve Granitz / Getty Images Hungary

  Britney Spears szokásához híven ezúttal is az Instagram-oldalán osztotta meg követőivel, mi is történt vele az elmúlt órákban, legutóbbi posztja azonban igazán különösre és metaforikusra sikerült.

  Hajnali kettőkor úgy döntöttem, hogy veszek egy nyugtató fürdőt, szereztem ugyanis egy új Victoria's Secret krémet, amit mindenképp magamon akartam érezni, mert az illata segít elaludni. Mikor bementem a fürdőszobába, megláttam a reggel otthagyott kávémat, majd azt gondoltam, hogy ‘fúj, ez undorító' de nem igazán foglalkoztam vele, ugyanis nem találtam az arclemosómat. Eszembe jutott, hogy talán a másik fürdőszobában hagytam, de amikor ki akartam menni a fürdőszobából, az ajtó egyszerűen nem nyílt

  – kezdte a bejegyzést az énekesnő, majd hozzátette, hogy hiába próbálkozott, sehogy sem tudott kiszabadulni. Kiabálni kezdett, hogy barátja meghallja őt, Sam azonban olyan mélyen aludt, hogy csak a negyedik kiáltásra ébredt fel – Britney ekkorra már teljesen ki volt készülve.

  Akárcsak a filmekben, egy tollal próbálta ő is kinyit az ajtót, azonban nem járt sikerrel, szóval felhívtam a biztonsági szolgálatot, hogy segítsenek rajtam

  – folytatta az énekesnő, akinek elmondása szerint több mint 45 percet vett igénybe, hogy a biztonságiak egyáltalán megérkezzenek a házához, de várakozás közben legalább kitakarította a fürdőszobát.

  Gondolkodtam, hogy végül talán mégis lezuhanyzom, de aztán megláttam az ajtót. Most már máshogy néztem rá, mindenképp ki akartam nyitni. A szemeim tágra nyíltak, és az ajtó világosabb lett. Jobban, tisztábban és fényesebben láttam. Kérlek, nyissátok ki az ajtót! – kiabáltam a biztonságiaknak, akik megnyugtattak, hogy kb. 10 perc és már szabad is vagyok. Ekkor ránéztem a reggel otthagyott kávémra, és megittam, újra erővel telinek éreztem magam. “Srácok még ott vagytok?” – kérdeztem a biztonságiaktól, akik már ki is szabadítottak. Kinyílt... végre kinyílt az ajtó

  – fejezte be az énekes a bizarr történetet, amely kicsit más szemszögből nézve minden bizonnyal Britney életútját járja körbe.

 • Véget ért az árverés.

  A huszonhárom évadot és több mint tízezer epizódot megélt Barátok közt utolsó része 2021. július 17-én került adásba, lezárása alkalmából az RTL Magyarország pedig jótékonysági aukciót hirdetett, melyen a sorozathoz kapcsolódó negyven relikviára licitálhattak az érdeklődők.

  Az árverés most véget ért, a Vatera által kiadott közleményből pedig kiderült, hogy a Magdi anyus sorozatbéli végzetes balesetét kiváltó papírgalacsin (ezt akarta a lépcsőről felszedni) 66 ezer forintért, a jelenet forgatásakor viselt otthonkája pedig 105 ezer forintért kelt el, de nem ezekért fizettek a legtöbbet a rajongók.

  Berényi Claudia kávésszettje például 210 ezer forintért talált gazdára,

  míg a Mátyás király téri kisboltban Novák Laci mögött gyakran látható vintage stílusú zöld kisszekrény 200 ezer forintot ért meg egy licitálónak, de a sörösdobozból hajtogatott rózsa, amit az Afganisztánban katonáskodó Krisztián küldött Alíznak is több mint 170 ezer forintért kelt el.

  A negyven relikviáért összesen több mint 2,4 millió forintot fizettek ki a licitálók, a befolyt összeg pedig az SOS Gyermekfalvak munkáját segíti majd.

 • vászja.png

  Vászja cica a nap hőse Szibériában. A fekete macskát gazdája vitte magával és barátaival egy közös horgászatra. Az Angara folyó mentén vert tábortűz felkeltette egy barnamedve (600 kg) érdeklődését, és már indult volna ismerkedni, amikor Vászja (4 kg) útját állta. 

  Hiába próbálták visszacsalogatni a macskát, ő harci pózt vett fel, és nem tágított a medve elől. Végül a 600 kilós mackó odébb állt, Vászja pedig tettéért cserébe egy hallal gazdagodott. 

  (444)