Cecília
7 °C
12 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Jézust zavarba ejtően sokféleképp szokták ábrázolni a tisztelői: van, aki kemény, ázsiai testépítőként látja szívesen, máshol elegáns fekete hercegként jelenik meg. Svejkék tábori oltárán viszont például lazább, „vidám fiatalember volt, csinos kis pocakkal és valami fürdőnadrágszerű ruhával. Sportember benyomását keltette, nagyjából. A keresztet olyan eleganciával tartotta a kezében, mint egy teniszütőt."

  Zóquitében, a mexikói Zacatecas államban viszont egy egészen új megoldással próbálkoztak. Már eleve az sem igazán hétköznapi, hogy a teljes pompájában majdnem 7 méteres és közel egytonnás szobrukat a csecsemő Jézusról formázták, de Jézus bébiverzióját egyébként pont annyira ér tisztelni, mint az idősebbet. 

  jesus

  Ami érdekesebb, hogy derék polgárok ránézésre is felismerhetően Phil Collinsról mintázták a gigabébiszobor fejét. 

  Az El Sol de México alapján nem direkt Phil Collinst kérték szoborra, de nem is bánják. 

  Hiszen feltehetőleg Jézus ismeri őket, láthatatlan érintése így pláne érezhető lehet, és idővel talán egy újabb napot tölthetnek vele a Paradicsomban. Akinek meg most még nem tetszik, annak majd fog később, a szeretetet nem lehet siettetni.

  Van egyébként egy versenytárs óriás babajézusszobor Nezahualcoyotlban, de az kisebb. A teljes korrektség kedvéért rákerestem arra is, hogy van-e esetleg valahol óriás Peter Gabrielt mintázó vallási jelkép, de nem találtam.  Egy másik korabeli művész pedig egyenesen azt ígérte, hogy ő lesz a személyes Jézusunk, de ezek szerint mégis csak Philnek jött be az élet. 

 • Még augusztus végén születettek a berlini állatkertben azok a pandaikrek, amikről most tett közzé friss fotót az MTI. A kölykök 11 hetes korukra tisztes bundát növesztettek maguknak, és egyebekben is úgy néznek már ki, mint felmenőik, annyi különbséggel, hogy kisebbek. 

  A berlini állatkertben először születettek pandák, ráadásul az ikrek anyjáról, Meng Mengről sokáig nem is tudták, hogy terhes: csak az utolsó héten vették észre a gondozók. A mama és párja, Jiao Qing két éve érkezett Kínából Berlinbe.

 • Nem zárta be a tulajdonosa az autóját, így tudott belemászni egy medve a Tahoe-tó környékén, Kalifornia államban. Az állat aztán próbált szabadulni, de nem járt sikerrel: végül a hatóságok szabadították ki, írja az UPI.com.

  medve
  Fotó: Facebook/Placer County Sheriff's Office

  A járműben küszködő medvéről videó is készült, amin jól látszik, mennyire megviselte az autót az állat menekülése. A rendőrség ezért felhívta a lakosság figyelmét arra, hogy zárják be a járművüket és ne hagyjanak benne ételt olyan helyeken, ahol az odacsalhatja a vadállatokat.

 • Az idei a kilencedik év, amikor karácsonyi vásárt rendeznek Budapesten, a Szent István-bazilikánál. Most az eddigieknél is több programot, környezettudatosságot, interaktív szelfipontot és tematikus napot ígérnek a szervezők. 

  A vásár kiemelt jelentőséget tulajdonít a környezetbarát, környezettudatos megoldásoknak. Ezért díszíti a teret kivágott fenyő helyett egy – a vásár történetében az eddigi legmagasabb – 12 méteres műfenyő, valamint a rendezvény ideje alatt kizárólag környezetbarát, dupla falú papírpohárban kínálják a forró italokat és az idén is szívószálmentessé teszik a rendezvényt. A pultoknál kiszolgálják azokat a látogatókat is, akik saját bögréjükkel érkeznek.

  Az MTI azt írja, több mint 150 kiállító, árus lesz majd a téren péntektől, a gyerekeknek minden nap 12-16 óra között kézműves foglalkozásokat szerveznek, aki pedig szeretne, korizhat ingyen (csütörtöktől vasárnapig oktatással) vagy megnézheti a 3D épületfestést sötétedés után.  A Magyar Ökumenikus Szeretetszolgálat a vásár ideje alatt várja az adományokat "szeretet.éhség" kampánya keretében.