Mária
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Nemrég óriási felháborodást váltott ki egy videó, amelyen látszik, hogy valaki fekete festékkel hatalmas T-34 feliratot festett egy vadon élő jegesmedve oldalára. A festék rontja az állat mimikrijét, vagyis feltűnőbbé válik a havas környezetben, ezért nehezebbé válik számára a vadászat, sokan attól tartottak, akár éhen is halhat a trollkodásnak tűnő graffiti miatt. 

  A Siberian Times rákérdezett az esetre sarkköri kutatóknál, és kiderült: a T-34-es felirat nem a híres szovjet tankra vonatkozik, és nem is ízléstelen tréfaként került az állatra, hanem azt a területet jelöli a sarkköri szigetvilágban, ahova a medve eredetileg valósi, ráadásul két hét alatt magától lekopik. A Russian Centre for Arctic Exploration kutatói azt mondták, azért jelölték meg a medvét, hogy könnyebb legyen beazonosítani, ugyanis el kellett szállítani egy település környékéről, amelynek a szeméttelepére járt falatozni, potenciális veszélyt jelentve ezzel a környéken lakókra. 

  A sprézéshez elkábították az állatot, aztán jó messzire szállították, hogy elvegyék kedvét az emberlakta környéken kóborlástól. Sajnos a klímaváltozás miatt olvadó sarki jégtáblák miatt egyre kisebb a jegesmedvék vadászterülete, emiatt sokan közülük alultápláltak, és jobb híján odaszoknak az emberek közelébe, szemetet esznek vagy a szibériai városok utcáin kóborolnak

 • A szaúd-arábiai éttermeknek mostantól nem kötelező külön bejáratot fenntartaniuk a férfiak és a nők számára, írja az MTI az önkormányzati és a vidéki ügyek minisztériumának vasárnapi, twitteres bejelentése nyomán.

  Szaúd-Arábiában korábban a vendéglátó egységeknek külön bejáratot kellett fenntartaniuk a nők és családok, illetve az egyedül érkező férfiak számára. Az egyelőre még nem világos, hogy a szegregált ülőhelyeket is felszámolják-e az éttermekben. Az új szabály nem kötelező érvényű, az éttermek tulajdonosai maguk dönthetnek arról, hogy élnek-e a lehetőséggel.

  A kórházakban és az iskolákban a két nem tagjai továbbra is szigorúan el vannak különítve egymástól.

 • A 17. kerületben van egy buszmegálló, ami mellett van egy sportpálya. Pontosabban, a kronologikus szempontok szerint rendeződve: van egy sportpálya, az RKSK sporttelep, ami mellett van egy buszmegálló. És valakinek volt annyi stílusérzéke, hogy akkor ez a buszmegálló már nézzen is ki valahogy – nézzen ki így:

  Ezek után el se merem képzelni, milyen buszmegálló lesz majd az ugyanebben a kerületben 8 milliárd forintért (a tervek szerint annyiért, aztán ki tudja, hol lesz a vége) megépülő környezettudatos, multifunkciós sportcsarnoknál!

  Frissítés: Több olvasónk is jelezte, hogy az országában viszont nem a rákosmenti az egyetlen (talán nem is az első) ilyen megálló. Mint írják, Szolnokon szintén van ugyanilyen kialakítású, aki nem hiszi, itt meg is nézheti.

 • Hóembert, harsonát fúvó angyalokat és karácsonyi rénszarvast is elloptak egy sátoraljaújhelyi mezőgazdasági udvarról - derült ki az RTL Híradó riportjából.

  A fényfigurák abban az üzletben készültek, ahol az Szerencsen kiállított a karácsonyi installáció is, amely bekerült a rekordok könyvébe, mint a világ leghosszabb világító rénszarvas fogata.

  Az eltűnt hóember nagyjából kétméteres, a rénszarvasok pedig 1,5 méteresek.