Márton
2 °C
11 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Öt rivális madárfajt legyőzve lett az év madara a Sárgaszemű pingvin, más néven "hoiho". A verseny 14 éves történetében ez a pingvinfajta az első aki meg is nyerte a versenyt. 

  A sárgaszemű pingvin nem beszédes állat, többnyire csak párzáskor ad ki magából hangot, ezért szokták antiszociálisnak bélyegezni. A hoiho veszélyeztetett faj: természetes élőhelyén, Új-Zélandon már csak 225 pár él szabadon, így ez a madár a világ legritkább pingvinfajtája. A verseny első helyéért egy másik veszélyeztetett madárral, a Kea nevű papagájjal kellett megküzdenie. 

  A versenyt meglepően nagy léptékű kampányeszközök kísérték: a különböző városokban hatalmas plakátok jelentek meg, mém-szerűen reklámozva az adott városban népszerű madarat.

  A szavazást nagy figyelem követte a szigetországban, a győztesnek pedig Jacinta Ardern új-zélandi miniszterelnök is gratulált. 

 • Egy Parrish Brown nevű huszonnégy éves férfi a dél-karolinai Hilton Head szigeten lévő McDonald'sba ugrott be a napokban, és elvitelre kért egy teát extra citrommal, sajtburgert és csirkefalatokat. A munkahelyére érve el is kezdte szürcsölni a teát, amivel valami nem volt rendben, ugyanis nagyon furcsa íze volt, de mivel nagyon szomjas volt, ezért iszogatta tovább, amíg bírta. 

  Idővel azonban iszonyúan betépett, bár akkor még nem volt tisztában azzal, hogy valójában, mi a baja, úgyhogy apja tanácsára hívta a 911-es segélykérőt. Nem sokkal később kiderült, hogy tele volt marihuánával a teája, ezért érezte magát szokatlanul. Azt igyekezett leszögezni a rendőröknek, hogy sosem füvezett még korábban, úgyhogy nem tudott mit kezdeni a helyzettel. 

  A kiérkező járőröket egyébként arról győzködte, hogy valami biztos volt a teájában, akik egy gyors szagminta után közölték is vele, hogy ez bizony marihuána. Brown egy helyi lapnak elmondta, a csirkefalatoknak és a sajtburgernek nem volt furcsa íze, és a csekk alapján a teáért sem számoltak fel neki plusz összeget. Az ügyben vizsgálatot indított a rendőrség. 

  (The Takeout)

 • Nem mai a videó, de ettől még elég látványos és érdekes.

 • 26230907 178684469532008 2866959195908867051 n
  Fotó: Mikola Gergely / Facebook

  Amire az olvasóink hívták fel a figyelmünket. Nemrég megjelent egy videónk az ország egyik legfiatalabb polgármesteréről, de kiderült, hogy a 26 éves Plachi Attilánál a két évvel fiatalabb Mikola Gergely is polgármester lett.

  Mikola tavaly még a Jobbik színeiben indult országgyűlési képviselőnek, idén pedig ellenzéki támogatottságú, de független polgármesterként indult és nyert Encsen.

  A 26 éves kóspallagi polgármesterről – aki egyébként átfogó zöldprogrammal készül a faluban – itt nézheti meg a videónkat:

  26 éves, és hétszáz emberért felel