Szilvia
10 °C
16 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elkelt a világ legdrágább órája Genovában, írja a Portfolio. A Patek Philippe Grandmaster Chim Ref 6300A-t 31 millió svájci frankért, vagyis több mint 9 milliárd forintért (!!!) adták el az Only Watch aukcióján.

  A rekordot eddig szintén egy Patek Philip óra tartotta, a Henry Graves Supercomplication, amit 2014-ben 24 millió dollárért vásároltak meg. A Rolex csak a harmadik helyre fért be 2017-ben a már-már gázosan olcsó, 17 millió dolláros Newman Daytone karórájával.

  A Grandmaster Chime egyébként tényleg egy műszaki agyeldobás, hiszen több mint 1300 mozgó alkotórészből és 200 úgynevezett tok alkatrészből áll. Ami a mostani Ref 6300A árát a sztratoszférába küldte az az, hogy ez az óra egyedi darab, és ezt az órán sem fejeltették el hangsúlyozni a "The Only One" felirattal.

  Érdemes megjegyezni, hogy nyilvántartanak drágább órákat is a világon, ám ezeknek csak becsült értéke van, hiszen nem kerülnek forgalomba. Így a Patek Philippe Grandmaster Chim Ref 6300A-t azért nevezhetjük a világ legdrágább órájának, mert ennél többet egyetlen más óráért sem fizettek ki.

 • jor

  Egy amerikai sportpodcast legutóbbi adásában Jeremy Roenick, az NHL-ben szereplő Chicago Blackhawks egykori legendás centere (238 gól 1989-1995 között) elmesélt egy sztorit Michael Jordanről a Chicago Bulls félisten kosárlabdázójáról, aki  Roenick szerint a valaha született legremekebb sportoló volt. A legenda szerint Jordan felhívta a dettó golfőrült Roenicket, hogy másnap menjenek el golfozni. "Hétköznap volt, pont nem  volt meccsünk, oké, mondtam."  Reggel nyolckor kezdtek el játszani, és letoltak egy 18 lyukas teljes meccset, közben söröztek, bejárták a pályát, stb. "Nyertem tőle 2000 dollárt. Reggel tíz körül volt, ő meg mondja, hogy délután meccse van a Cavaliers ellen, de dupla vagy semmi alapon nyomjunk még egy menetet. Azt hittem, hülyéskedik, de nem. Feltankoltunk sörrel, és hajrá." Roenick másodjára is elverte Jordant, aki a pályáról egyenesen a csarnokba ment, NBA-bajnokit játszani. "Ott tipródtam, hogy fel kéne hívni a bukimat, hogy a 4000 dollárt amit nyertem, feltegyem a Cavs-re, mert nincs az az isten, hogy Jordan az átsörözött, átgolfozott nap után használható lesz."

  Jordan meghallotta, mit akar Roenick és felajánlotta neki, hogy fogadjanak: ha este legalább 40 pontot szerez és hússzak verik a Clevelandet, akkor kvittek. Roenick belement. "Erre mit csinál? Dob vagy 52 pontot és nyernek kb. 26 ponttal. 36 lyuk golf és legalább tíz sör után. " A sztori Roenick szerint a kilencvenes évek elején történhetett, azaz vagy az 1992. március 28-i meccsre gondol, amikor Jordan 44 pontot dobott és 120-102-re nyertek, vagy az 1990. március 23-i összecsapásra, ott Jordan 41 pontot ért el a Bulls 102-95-re nyert.
  (via)

 • Screenshot from 2019-11-13 18-58-31.png

  A dobok mögött Ottó, Lukács nyakában tán egy Jazz Bass, Cserkó az első nótában a világ egyik messze legrandább gitárjával, egy Fernandes Vertigóval tolja, a felvétel minősége csapnivaló, mégis jár tőle a lábad. És nem kellett irónia, meg Liliput, meg téáenkácséápédéá vagy mi a tököm.

 • A titok megfejtését kollégánk adta meg, erre a rendkívüli eseményre, ugyanis a sorba nem szalámiért álltak be az emberek, hanem Frei Tamás dedikálja új könyvét, a budapesti Károly körúton található róla elnevezett kávézóban.

  Ha siet még újra átélheti ezt az élményt, valahol a Dob utca végén becsatlakozhat. A nyolcvanas években rendszeres volt ez a nem éppen úri mulatság. Ámde, ha ehhez túl fáradt és álmos, előveheti otthoni sorban állós társasjátékát is.