Erzsébet
4 °C
13 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A nagykarácsonyi Mikulásházban ugyanis pont itt csaptak fel a lángok, az épület tizenkét négyzetméteres szobájában egy szekrény égett. A nagy füst miatt a sárbogárdi hivatásos tűzoltók légzőkészülékben mentek be a házba, ahol rövid úton eloltották a lángokat.

  78063569 2467572386630052 5328006144432537600 o? nc cat=108& nc
  Fotó: Facebook / BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

  A gyors beavatkozásnak köszönhetően a tűz a padlástérre és a tetőszerkezetre nem terjedt át. Az épületet ventilátorral szellőztették át a tűzoltók. A tűz keletkezésekor a Mikulásház zárva volt.

 • Akinek van, vagy valaha volt macskája, az tudja: a természet egyik legnagyobb áldása a dorombolás. Azt talán kevesebben tudják, hogy a cicák nem csak akkor dorombolnak, ha boldogok, vagy elégedettek, hanem ellenkező esetben is. Ilyenkor magával a dorombolással próbálják nyugtatni magukat. Ha a családjuk macska-, vagy embertagjait akarják megnyugtatni, szintén a dorombolás a fegyverük.

  macska2.png
  Fotó: Gemma Busquets / www.gemmabusquets.com

  Gemma Busquets grafikus egy nagyon aranyos infografikán szedte össze dorombolás állítólagos jótékony hatásait.

  Ezeket persze senki ne vegye készpénznek, bár sokan, sokféle vizsgálatot végeztek, igazán átütő

  ok-okozati összefüggést, bizonyítékot nem sikerült találniuk a rezgések és a gyógyulás között.

  Ettől függetlenül a rajzzal bizonyára egyetértenek ^._.^ a macskások, és mivel az alkotó örömmel engedélyezte műve magyarítását, íme a hevenyészett fordításom:

  macska.png
  Fotó: Gemma Busquets / www.gemmabusquets.com

  Gyakorló csonttörő bringásként és macskásként azért meg kell jegyeznem, hogy hiába is segít esetleg a csontok gyógyulásában egy cica, kar-, láb-, vagy kulcscsonttörés esetén ne kizárólag a macska törésre helyezésével igyekezzünk felépülni, hanem keressük fel az orvost is. Mau!

  Szerintem

  • 176
   Brrrrr...
  • 172
   Grrrrr...
  • 145
   Hrrrrr...
 • Szombaton újra mindenkit kilapít, a mindig megújuló dadaista diszkó szupergrupp, a drMáriás vezette Tudósok. A mostani koncert apropója, hogy megjelent legújabb lemezük, az Akkor is nevetek, amit teljes egészében itt lehet hallani, vagy Spotifyon, meg még vagy ezer helyen. 

  2019-11-18 21 55 42-Tudósok - About.png
  Fotó: Tudósok facebook
 • Miután Sajad Garibi az elmúlt években karikatúrára pumpált izmaival masszív Instagram-rajongótábort toborzott, az Iráni Hulknak nevezett 27 éves sportoló (vagy: „sportoló“) 2019-ben már belengette, hogy megmérettetné magát a legkeményebb MMA-ban, de a hétvégén eldőlt: Még az MMA-nal is keményebb fába vágja a fejszét, ugyanis a pusztakezes viadalokra szakosodott Bare Knuckle Fighting Championship (BKFC) szerződtette le. A hírt az MMA Fighting szakoldal azzal a szarkasztikus megjegyzéssel hozta le, hogy

  Még szerencse, hogy a BKFC-ben nincsenek kesztyűk, mert úgysem találnának olyat, ami jó lenne Garibi kezére.

  A 186 centijéhez 180 kilós súlyt magára pakoló Garibi eddig testépítéssel, súlyemeléssel és színészkedéssel foglalkozott, így azután kíváncsi vagyok, hogyan fogja bírni a bütykök alatt felhasadó bőrt, a rossz szögben landoló ütések nyomán elroppanó kéztőcsontokat és a pusztakezes boksszal együtt járó többi extrém kellemetlenséget. De azzal kapcsolatban is komoly kételyeim vannak, hogy Garibi képes-e ilyen karokkal ütni, vagy hogy fél percnél tovább tud-e mozogni a ringben.

  A 2016-ban az Iszlám Állam elleni szíriai önkéntes katonaságot fontolgató Garibi valamikor 2020 elején fog debütálni, egy ízlésesen „USA vs. Irán: A Harmadik Világháború“ névre keresztelt gálán, ám a főleg kikopott MMA-veteránokat foglalkoztató BKFC még mindig keresi ellenfelét.