Árpád
-3 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A trailer alapján egy belső nézetes szerepjáték lesz, letisztult kezelőfelülettel, egyetlen életerő-méterrel, és lehet benne csodákat tenni, gyógyítani, lehetnek tanítványaink, részt vehetünk az Utolsó vacsorán, körülnézhetünk a keresztről, de még a feltámadásban is részünk lehet. Sőt, néhány előzetes screenshot arra utal, hogy magával a Sátánnal is megküzdhetünk, ami kétségtelenül ad egyfajta szolíd Diablo-romantikát az egésznek. Steamen jelenik meg, csak pécére, megjelenési dátum nincs, viszont egészen biztos, hogy a Game Church gyülekezetének nagy kedvence lesz.

  Ön szerint?

  • 359
   Várom mint a messiást, egy KDNP nevű klánnal fogom a PvP-t tolni!
  • 95
   Blaszfémia, azt is meggyónom, hogy rákattintottam!
 • Robert W. VanSumeren felnőtt élete kétségtelenül nem indult valami fényesen: még csak 19 éves volt, mikor egy sor rablás miatt hat év börtönre ítélték, és igazából jogosan érezte azt, hogy az élete teljes kudarcba fulladt. Azóta majdnem két évtized telt el, VanSumeren félelmei pedig nem igazolódtak be, időközben ugyanis elvégezte a jogi egyetemet, és ügyvéd lett, méghozzá úgy, hogy

  az a bíró eskette fel, aki annak idején elítélte őt.

  Az önmagában sem mindennapos, hogy valaki így fel tud állni egy ilyen hosszú börtönbüntetés után, de a férfinek különösen nehéz dolga volt, a családjából ugyanis senki nem járt egyetemre előtte. Neki mégis sikerült bekerülnie egy közösségi főiskolára két korábbi tanára segítségével, majd a Western Michigan University-re került, ahol alap, majd mesterdiplomát szerzett összehasonlító vallástudományból, és találkozott későbbi feleségével.

  Robert W. VanSumeren és Michael Smith bíró
  Robert W. VanSumeren és Michael Smith bíró
  Fotó: Dana M. VanSumeren

  A viszontagságainak itt még nem volt vége, az évek során egyre többet szorongott, és depresszióval küzdött a börtönben töltött évek és a kudarctól való félelem miatt, és az italba menekült. 2012-ben végül elment rehabra, majd elkezdett jogot tanulni, novemberben pedig hosszas procedúra végén zöld utat kapott az ügyvédi pálya felé.

  VanSumeren jelenleg egy nonprofit szervezetnél dolgozik tanácsadóként, de előbb-utóbb szeretne a családjogra fókuszálni. Mint mondta, az internetet böngészve nem sok olyan embert talált, aki a börtön után sikeres tudott lenni, ezért fontosnak tartja, hogy megossza a tapasztalatait a dolgozó kisemberekkel.

  Ha egyvalakinek tudok segíteni abban, hogy rájöjjön, kemény munkával ő is ülhet az asztal másik oldalán a bíróságon, már megérte.

  – mondta a férfi.

 • Ugye, hogy nem az. Jó, tudom, ez önmagában semmit nem jelent. Aki fullos Bömössel, vagy Mergával csapatja, az is lehet tisztességes ember, attól még, hogy sok tízmillió van a popója alatt, nem biztos, hogy ipari mértékben lapátolja magánzsebekbe a közpénzt. És fordítva is igaz, azért mert valaki Zsigulival hajt, nem biztos, hogy tisztességes, hiszen annak a csomagtartójában is elfér pár milliárd. 

  Mindettől függetlenül ritkán látni olyat, hogy egy ország vezetője nem felsőkategóriás autóval nyomul. Most például az új argentin elnök, Alberto Fernandez egy középkategóriás Toyotával gördült be a saját beiktatására. Nem is csoda, a brutális gazdasági válsággal, 50 százalékos inflációval küzdő ország a csőd szélén tántorog, az új elnök valószínűleg ezért sem akarta azzal borzolni a kedélyeket, hogy egy drága kocsival érkezik első napján. És talán ezért is mondta azt, hogy első körben az élelmiszerhiányt szeretné megszüntetni az országban. 

  Itt egy rövid videó a beiktatási ceremóniáról, az elején látható, ahogy megérkezik a szürke Toyotával:

  Jut eszembe, ne is szaladjunk olyan messzire, hiszen hazánk kedves vezetője - a nép gyermeke - szintén középkategóriás autóval (kisbusszal) közlekedik. Ugye, hogy milyen sokat elmond ez egy vezető tisztességéről?

  toyota.PNG