Jónás, Renátó
4 °C
10 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Max Vredenburgh 10 éves volt, amikor a Massachusetts állambeli Rockportnál az Atlanti óceánba dobott egy üveget benne egy levéllel, amiben megírta a címét is arra az esetre, ha valaki megtalálná a palackpostát, és szeretne neki válaszolni.  Vredenburgh állítólag már el is feledkezett arról, hogy kilenc éve, még kiskamaszként útjára bocsátott egy üzenetet, ezért igencsak meglepődött, amikor egyik nap az édesapja szólt neki, hogy levelet kapott Franciaországból. 

  A 2010 augusztusában az óceánba dobott palackot októberben mosta partra a víz Mimizan közelében.

   Kilenc év kellett ahhoz, hogy ez az üzenet megtegye azt a hatezer kilométert, ami elválaszt minket

  - írta az üzenet megtalálója, akivel Max Vredenburgh mindenképpen szeretné felvenni a kapcsolatot, hogy megköszönje a válaszát.  

  Szeretném jobban megismerni. Szeretném kideríteni, hogy ilyen dolgokat szeret, hogy mi a kedvenc étele, mi a kedvenc színe. Érdekli-e a világűr

  - nyilatkozta Vredenburgh, aki eredeti üzenetében pontosan ilyen dolgokat írt le magáról. 

  (CNN/UPI)

 • A WWF Mongólia munkatársának sikerült lencsevégre kapnia egy hópárducot négy egészséges kicsinyével. A családot néhány száz mérföldnyire látták a mongol-orosz határtól.

  A képen négy hópárduc látható, találd meg mind! Megfejtés kicsit lentebb.
  A képen négy hópárduc látható, találd meg mind! Megfejtés kicsit lentebb.
  Fotó: WWF Mongolia

  Alapesetben egy hópárduc egy-két kölyköt hoz a világra, nagyon ritkán hármat. Ez a második dokumentált eset, amikor négy párduckölyköt sikerült megfigyelni. Az első nagyobb családot szintén a WWF Mongólia találta meg, még 2016. szeptemberében.

  A párducokat Otgonbayar Baatargal fotós is megörökítette élvezhetőbb minőségben:

  Itt a párduc, hol a párduc
  Itt a párduc, hol a párduc
  Fotó: WWF Mongolia

  via SiberianTimes

 • Képernyőfotó 2019-11-12 - 13.18.46.png

  Miután kedd hajnalban az izraeli légierő lakójával együtt kőzetlisztté robbantotta szét az Iszlám Dzsihád terrorszervezet vezetőjének gázai lakását, beindultak a megtorló reflexek, és 70 rakétát lőttek át az izraeli határon. A ballisztikus rakéták (senkit ne tévesszen meg az elnevezés, lényegében házilag megtömött kályhacsövekről van szó) többségét simán megsemmisítette a Vaskupola, néhány pedig a Gázai-övezet körüli lakatlan területekre pottyant. A lakatlan azonban nem jelenti azt, hogy járatlan, így aztán az egyik rakéta pont a helyi Volán-járat előtt néhány méterre csapódott be, az autóbusz fedélzeti kamerája pedig nem csak a detonációt, hanem a buszvezető döbbent arcát is megörökítette:

  Annak ellenére, hogy a Hamász és az Iszlám Dzsihád által használt rövid hatótávóságú rakétákat jellemzően erre a határövezetre szokták kilőni, a sofőrt, Daniel Hazant teljesen váratlanul érte a robbanás:

  Épp leraktam az utolsó utasomat, a zöld jelzésre várva belekortyoltam a kávémba, amikor felrobbant előttem a rakéta. (...) Nem volt semmilyen sziréna, nem hallottam semmit. Még mindig remegek.

  (via Times of Israel)

 • Screenshot from 2019-11-12 12-26-11.png

  Tessék ízlelgetni Bencsik András szavait:

  szerencsésen versenyeztek.

  Mármint a jobboldali milliárdosok, akiket nem kell szégyellni. A Hír TV Sajtóklub című műsorában (Bayer Zsolt, Bencsik András, Huth Gergely, Szentesi Zöldi László és a szellemi wellness. Egyedi hangvételű elemzés újságírókkal.) hangzott el az elemzés, aminél ma nem tudunk jobbat mutatni a KESMA-akolból. A legjobb Szentesi Zöldi fején az az őszinte döbbenet(?), ami Bencsik remek fejtegetése végén kiül rá. (via)

  Nem ez az első ilyen köre Bencsiknek, egyszer Mészáros Lőrincről mondott olyan vad dolgokat, hogy Huth Gergely nem tudta visszafojtani a mosolygását.