Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • A vilniusi reptéren dolgozók szokatlan módját választották annak, hogy felhasználják a csomagellenőrzések során lefoglalt különféle tárgyakat.

  Az elkobzott ollókból, játékfegyverekből, késekből és egyéb tiltott eszközökből emeltek karácsonyfát, hogy ezzel emlékeztessék az utasaikat a szeretet ünnepére, valamint a biztonsági előírások betartásának fontosságára.

 • Fontosságához mérten természetesen az Index is mindig serényen beszámol a Berlini Állatkert, egyúttal pedig nagyjából az egész világ legcukibb teremtményeiről, a most három hónapos bébi óriáspandákról: először a születésükről, aztán a cseperedésükről, majd arról, hogy a kínai hagyományoknak megfelelően 100 napos korukban nevet kaptak, Meng Hsziangnak (áhított álom) és Meng Jüannak (valóra vált álom) nevezték el őket. (Egyébként tényleg fontos ügyről van szó, mivel a világon alig 2000 óriáspanda él már csak természetes élőhelyén, minden újszülött bocs számít.)

  Na de a fontos információ, amit amúgy a berlini állatkert, hiába üzemeltet külön a bocsoknak szentelt, elképesztően édes blogot, érthető módon nem nagyon hangsúlyoz:

  a pandabocsok még nem láthatóak az állatkertben.

  Sőt, Németország teljes pandapopulációjának 75%-a nem látható jelenleg az amúgy hatalmas és szuperkomfortos berlini pandakifutón, ugyanis az egyelőre még elzárt kicsikre az anyjuk vigyáz, így csak az apukát, Csiao Csinget lehet nézni, ahogyan, mint egy igazi vadállat, békésen üldögélve ropogtatja el a gondozótól kapott zöldésgpogácsát, majd nyalogatja le komótosan a saját hasáról a morzsákat. Ezért persze önmagában is megéri ellátogatni a Berlini Állatkertbe, de azért aki így tesz, arra készüljön fel, hogy januárnál korábban biztosan nem tud instasztorit készíteni a két bocsból, de még a januári dátumra se érdemes mérget venni.

 • A napi teljesen értelmetlen találmány nevű fiktív rovatunkban ma a lenti biciklit ajánljuk, amit egy lelkes youtuber készített el, és azon túl, hogy iszonyú menőn néz ki, tényleg teljesen haszontalan eszközről van szó.

  A The Q nevű csatornán szokatlan formában állítottak emléket Theo Jansen holland mávész kinetikus szobrainak, egy biciklivel. Jansen olyan alkotásokat készít évtizedek óta műanyagcsövekből, amelyeket ha alaposan megfúj a szél, akkor életre kelnek, és elkezdenek járni.

  Egészen elképesztő formákat és méreteket tudnak ölteni a Strandbeestnek nevezett készségek.

  A The Q-n azt próbálták ki, hogy mi történik, ha egy Strandbeestet nem szél, hanem egy bicikli hajt meg. Ennek megfelelően egy  igen masszív járógép készült rengeteg fém felhasználásával. A komoly tervezés, precíz kivitelezés után pedig elkészült egy gép, ami pont olyan mint egy bicikli, csak sokkal körülményesebb használni. Mondjuk nem borul fel magától, ez a nagy előnye a hagyományos kerékpárhoz képest, minden más hátránynak tűnik a videó alapján.

 • Azt a nagyon vicces címet adták a Police-hu-n annak a hírnek, hogy gyöngybaglyot mentettek a rendőrök pénteken az M3-as autópályán, hogy

  A leállósávban vesztegelt.

  Ettől függetlenül persze, jófejek voltak a rendőrök, hogy felszedték a földről a törött szárnyú baglyot, és bevitték egy madárkórházba.

  20191213 091709 0
  Fotó: Police.hu

  A gyöngybagoly egyébként Magyarországon fokozottan védett, eszmei értéke példányonként 100 ezer forint. Ez a világ minden táján (kivéve az Antarktiszon) megtalálható bagolyfajta éjszaka aktív ragadó, és hihetetlen mennyiségű rágcsálót tud elpusztítani, sőt néha kisebb madarakat is, de néha ráfanyalódik a sünikre vagy a békákra is.