Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Elég sok mindent láttunk már, ha a kormány kommunikációjáról van szó, de Menczer Tamásnak sikerült minden eddigi fideszes videót felül/alulmúlnia az alábbi alkotással, amit sajnos nem lehet beágyazni, ezért csak linkeljük.

  Menczer ugyebár a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, vagyis különösen érzékenynek kell lennie arra, hogy milyen módon kommunikál a világ felé, hogyan teszi ezt, milyen minőségű üzenetekkel. Mutatjuk a lényeget:

  momentum

  Bizony ám, ez a gagyi, látszólag Paintben készített alkotás egy fideszes államtitkár szerint megüti a minőségi kommunikáció és a minőségi tájékoztatás szintjét. Konkrétan a kormánypárti dezinformációs mémoldalak a Facebookon jobb minőségű videókat készítenek, mint amit most Menczer olyan nagy lendülettel kirakott.

  De ami ennél is jobb, hogy Menczer videójában nem csak az óvodások szintjén vezetik le, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András egy jellemtelen sportgyűlölő alak, hanem ennek illusztrálására

  rámontírozták a fejét Barbrady őrmester, a South Park egyik karakterének a testére.

  istenem

  Sajnos azt nem tudjuk eldönteni, hogy miért pont egy rendőr testére montírozták Fekete-Győr fejét, ha csak nem azért, mert fideszes berkekben Fegyőrnek szokták hívni a Momentum elnökét. Viszont akkor meg Menczer Tamás nincs tisztában azzal, hogy mi a különbség egy fegyőr és egy rendőr között.

  Hogy lássuk, hogy a kormánypárt már tényleg ilyen könyvégetős, démonizálós szinten tolja a propagandát, az alig félperces videó végén Fekete-Győr még gonoszan nevetni is kezd, mint valami nagyon béna főellenség egy gyerekmesében – ha eddig esetleg nem esett le a nézőknek, hogy itt egy végtelenül gonosz, kártékony, sport- és nemzetgyűlölő emberről van szó. Bónuszként a végén még neki is megy a falnak, és látom is lelki szemeim előtt, ahogy Menczer Tamás elégedetten a hasára csap, hogy

  ejha, ez aztán a konzervatív humor csúcsteljesítménye, megvettem!

  Szóval innen is jár a gratuláció Menczer Tamásnak, aki nem csak páratlan kommunikációs képességét csillogtatta meg ebben a videóban, hanem arról is tanúbizonyságot tett, hogy minek nekünk több évtizednyi magyar animációs sikertörténet, ha egy ilyen szart is össze tudunk dobni a követőinknek!

 • Először is lássuk az előzményeket:

  • tehát egy felkapott olasz művész banánokat ragaszt a falakra múzeumokban, amelyeket aztán műalkotásként ad el több tízmillió forintért
  • a falra ragasztószalagozott barnuló banán jelentése igen mély, a globális kereskedelem szimbóluma
  • Miamiban az Art Basel galériában egy performanszművész fogta magát, egyszerűen levette a falról és befalta az akkor éppen 36 millió forintot érő banánműalkotást, azt állítva, hogy csak éhes volt. Valójában mindenki tudja, hogy ez egy művészeti performansz volt.
  • a galéria nem akadt ki, egyszerűen tett a helyére egy másikat (akkor is így jár el, ha az aktuális banán már teljesen megrohadt)

  Na de mi történt most?

  A banánműalkotásnak korábban helyet adó ikonikussá vált fehér falat rongálták meg vasárnap délután. Egy férfi azt a feliratot festette a banán helyére vörös rúzzsal, hogy

  EPSTIEN didn't kill himself

  azaz

  Epstien nem öngyilkos lett

  A közelben álló galérialátogatók azt hitték, hogy a banánevős után egy újabb performanszt látnak, főleg, hogy Epstein nevében felcserélte a rongáló a magánhangzókat.

  A rendőrség gyorsan kapcsolt, és letartóztatta a 46 éves Roderick Webbert, a vandál rúzsgraffitizőt. A galéria azt mondta, hogy nem tudtak róla, mire készült Webber.

  "Ha valaki csak úgy megehet egy 120 ezer dollár értékű műalkotást, akkor én miért nem írhatok csak úgy a falra?

  - kiabálta a rongáló, miközben kivezették.

  A felirat egyébként Jeffrey Epstein amerikai milliárdosról szól, akit emberkereskedelemmel és kiskorú lányok megrontásával vádolnak, és idén nyáron holtan találták a börtöncellájában. A rendőrság és a börtön hivatalos közleménye szerint öngyilkosságot követett el, de az igazságügyi orvosszakértő a boncolás után közölte, hogy több információra van szüksége a halál okának megállapításához, ezzel útjára indítva az összeesküvés-elméleteket arról, hogy sokaknak érdekében állhatott elhallgattatni a milliárdos befektetőt.

  Az egyik szemtanú videóján látszik a férfi, aki önjelölt művészként felírta a falra, hogy "Epstien nem öngyilkos lett"
  Az egyik szemtanú videóján látszik a férfi, aki önjelölt művészként felírta a falra, hogy "Epstien nem öngyilkos lett"
  Fotó: SACHA MEDICI / TWITTER: @SACHASTEPH_

  (Miami Herald)

 • Azok kedvéért, akik esetleg egy jégtömb alatt élnek, a Jégvarázs minden idők egyik legsikeresebb animációs filmje. A Jégvarázs-őrület 2013 óta töretlen, ráadásul nemrég bemutatták a második részt is, ami rekordbevételt hozott. Olaf pedig a film egyik szereplője, egy mozgó, beszélő hóember, akiről most kiderült, hogy milyen magas. 

  A rajongók pedig teljesen kiakadtak, ugyanis Olaf nem kevesebb mint

  162,5 centiméter magas.

  Ez önmagában nem lenne probléma, de nézzük csak a plakátot, és rajta a többi szereplő magasságát Olafhoz viszonyítva!

  Tippelje meg, milyen magasak a Jégvarázs emberi szereplői!
  Tippelje meg, milyen magasak a Jégvarázs emberi szereplői!
  Fotó: Frozen 2. / Imdb

  Ha egymás mellé állnak, Olaf nagyon nyújtózkodva is a főszereplő Elzának alig a derekáig ér, így ő legalább két vagy két és fél olafnyi magas, tehát

  minimum 320 centiméter.

  Azaz eszerint az új infó szerint a Jégvarázs szereplői a legkisebb túlzás nélkül

  óriások.

  Tudományos rajzos magyarázat is érkezett a rendkívül fontos felfedezéshez: 

  Az internet gyorsan felkapta a témát, és jöttek a Peppa malac magasságáról szóló értekezések, illetve Elza magasságának összehasonlítása Kylo Rennel és Baby Yodával.

  Egyébként meg maximum a rémálmainkban jöjjön elő az embernagyságú, beszélő hóember, különösen a magyarországi klímát figyelembe véve, ahol már másnap ilyen állapotban vannak a hóemberek:

  Milyen jó lenne, ha szembejönne és megszólítana, ugye?
  Milyen jó lenne, ha szembejönne és megszólítana, ugye?
  Fotó: Egyed Anna / Index

  (DailyDot)

 •  Meng Hsziangnak (áhított álom) és Meng Jüannak (valóra vált álom) nevezték el berlini állatkertben született óriáspandabocsokat. Mindkét bocs hím, adta hírül a hétfői névadási ceremónián a Berliner Tierpark. A ceremóniát kínai hagyomány szerint a bocsok életének századik napján rendezik.

  Az anyaállat, Meng Meng augusztus 31-én hozta világra a kölyköket, akik ezzel az első, Németországban született óriáspandák lettek. A hatéves nőstényt mesterségesen termékenyítették meg áprilisban, hogy növeljék a fogamzás esélyét a rövid termékeny időszak alatt. Az ikrek apja a nyolcéves Csiao Csing, mindkét állatot 2017-ben adta kölcsön Kína a berlini állatparknak, amely több mint 9 millió eurót (2,9 milliárd forintot) költött egy minden igényt kielégítő pandaház építésére.

  (Forrás: MTI)