Szilárda
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Utah államban engedékenyebbé váltak a sörárusításra vonatkozó szabályok, ennek ellenére mégis több ezer liternyi sör látta kárát a papíron sörbarát törvénynek - írja az AP. 18 ezer dollárnyi (5,3 millió forint) értékű, amúgy teljesen rendben lévő, iható sört semmisítettek meg miatta.

  A hatóságok ugyanis engedélyezték, hogy már ne maximum 4, hanem akár 5 százalék alkoholtartalmú sört lehessen árusítani az egyszerű élelmiszerüzletekben is, noha eddig a 4 százalékosnál erősebb söröket (és pláne más alkoholos italokat) az elkülönített italboltokban kellett árulni. A szabályozások értelmében viszont ezek az állami tulajdonban lévő italboltok nem árusíthatnak és tárolhatnak semmi olyasmit, amit a magánszektor boltjaiban is meg lehet venni, úgyhogy a szabályozás az alkoholizmus felé vidáman kacsintgató vásárlóknak ugyan jót tett, de maga volt a halálos ítélet az állami boltok polcain lévő, 4 és 5 százalék közötti alkoholtartalmú sörök számára.

 • Amikor elindult az újra (majdnem) a régi formájában összeállt Guns N' Roses éveken át tartó, azóta a valaha volt egyik legsikeresebbé vált Not In This Lifetime című turnéja, külön cikkben foglalkoztunk azzal, hozzánk miért nem jött el az együttes: a legfőbb ok az volt, hogy egyszerűen nincs Magyarországon akkora koncerthelyszín, ahová beférne elég ember ahhoz, hogy ne legyen veszteséges az egymilliárd forintba simán belekerülő koncert.

  Kapcsolódó

  Se pénz, se helyszín nem lett volna a budapesti Guns N' Roses-koncertre

  A Szigetre időpontproblémák miatt nem jöttek, a Live Nation sokallta a költségeket.

  Úgyhogy amikor megnyitották az új Puskás Ferenc Stadiont, és az is kiderült, a helyszínt a focin kívül koncertek lebonyolítására is fogják használni, a rockerek szíve elkezdett a Welcome to the Jungle ritmusára járni, és várni a Nagy Bejelentést a budapesti Guns N' Roses koncertről.

  Hát aki erre várt, most pofára esett. Az együttes ugyanis bejelentette az Európa-turnéja dátumait, és Magyarország most sincs köztük, ahogy korábban, most is Bécs és Prága közül választhatnak a magyar rajongók. Bécsben június 9-én (a budapesti Korn-koncerttel egyidőben), Prágában június 19-én játszanak majd (két nappal a budapesti System of a Down után, a pesti Bonnie Tyler-koncert napján, bár utóbbi talán annyira nagy dilemmát nem jelent majd a GNR-rajongóknak). A Puskás Stadionban ugyanis abban az időpontban, amikor erre járnak, a foci-Eb meccsei lesznek, nem pedig rakenroll, érjük be az Aerosmith arénakoncertjével júliusban.

  Két éve mi is elmentünk Bécsbe, hogy leesett állal konstatáljuk, meglepő módon és az eltelt pár évtizedhez képest újra csúcsformában van a Guns:

  Kapcsolódó

  A Guns N’ Rosesnak újra sikerült a lehetetlen

  Tizenegy éve Budapesten kiábrándítottak több ezer magyar rajongót, de azóta sok olyasmi történt, amit korábban el sem hittünk volna. Most Bécsig kellett utazni, hogy az újra összeállt Guns N’ Roses végül bizonyítsa: nagyot tévedett, aki már leírta őket.

 • A vilniusi reptéren dolgozók szokatlan módját választották annak, hogy felhasználják a csomagellenőrzések során lefoglalt különféle tárgyakat.

  Az elkobzott ollókból, játékfegyverekből, késekből és egyéb tiltott eszközökből emeltek karácsonyfát, hogy ezzel emlékeztessék az utasaikat a szeretet ünnepére, valamint a biztonsági előírások betartásának fontosságára.

 • Fontosságához mérten természetesen az Index is mindig serényen beszámol a Berlini Állatkert, egyúttal pedig nagyjából az egész világ legcukibb teremtményeiről, a most három hónapos bébi óriáspandákról: először a születésükről, aztán a cseperedésükről, majd arról, hogy a kínai hagyományoknak megfelelően 100 napos korukban nevet kaptak, Meng Hsziangnak (áhított álom) és Meng Jüannak (valóra vált álom) nevezték el őket. (Egyébként tényleg fontos ügyről van szó, mivel a világon alig 2000 óriáspanda él már csak természetes élőhelyén, minden újszülött bocs számít.)

  Na de a fontos információ, amit amúgy a berlini állatkert, hiába üzemeltet külön a bocsoknak szentelt, elképesztően édes blogot, érthető módon nem nagyon hangsúlyoz:

  a pandabocsok még nem láthatóak az állatkertben.

  Sőt, Németország teljes pandapopulációjának 75%-a nem látható jelenleg az amúgy hatalmas és szuperkomfortos berlini pandakifutón, ugyanis az egyelőre még elzárt kicsikre az anyjuk vigyáz, így csak az apukát, Csiao Csinget lehet nézni, ahogyan, mint egy igazi vadállat, békésen üldögélve ropogtatja el a gondozótól kapott zöldésgpogácsát, majd nyalogatja le komótosan a saját hasáról a morzsákat. Ezért persze önmagában is megéri ellátogatni a Berlini Állatkertbe, de azért aki így tesz, arra készüljön fel, hogy januárnál korábban biztosan nem tud instasztorit készíteni a két bocsból, de még a januári dátumra se érdemes mérget venni.