Valér
-1 °C
9 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Az elmúlt napokban Izraelben komoly problémákat okozott a viharos erejű szél, több ember megsérült, fák dőltek ki, volt olyan repülőgép, aminek kényszeleszállást kellett végrehajtania.

  Csütörtökön egy izraeli katona is megsérült a széllökések miatt, akit a figyelmetlensége miatt alaposan letarolt egy elszabadult sátor.

  (Ynet News)

 • Mi is megírtuk, hogy lajhárbébi született a Fővárosi Állatkertben december elején. Az egyelőre névtelen bébi a Budapesten született 11 éves Lili porontya, akinek már négy idősebb testvére van.

  Az állatkert most nevet keres a lajhárbébinek, ráadásul úgy, hogy még azt sem tudják, hogy fiú-e vagy lány. Mint írják,

  az előzsűrizés során mindkét ivarhoz „passzoló", ha úgy tetszik, „unisex" neveket választottunk, és ezeket bocsátjuk most szavazásra.

  Jövő csütörtökig lehet választani a Gizmó, a Gombóc vagy a Kuglóf névre itt.

  Ha a képen kívül még több ihletre lenne szükség, akkor a kis lajhárt a Pálmaházban lehet meglátogatni. Ajánlatos délelőtt 10 körül menni, mert akkor kapnak a lajhárok enni.

 • Az alabamai Michael és Leigh Parker kutyája, a kétéves Soup néhány nappal ezelőtt eltűnt sétáltatás közben egy mongomery-i erdőben, ahol az ösztöneitől vezérelve a fák közé rohant, amikor megérezte egy szarvas szagát.

  A gazdái napokon keresztül keresték az állatot, de nem találták. Michael Parker már le is mondott a kutyáról, amikor egyik nap egy csapat madarat fedezett fel, amint egy tetemből csipegetnek, de kiderült, hogy nem a kutyája, hanem egy elhullott szarvas a lakomájuk.

  Szerdán Michael Parker jó hírt kapott, megtudta, hogy a kutya nem pusztult el, hanem a közeli Kilby börtönbe szaladt, de útközben leesett róla a nyakörve.

  Az állatot a kutya szombati eltűnése után hétfő hajnalban találta meg a börtön egyik munkatársa, aki adott neki egy falat kekszet, a kutya pedig követte ezután. Egy udvari bódé mellett adtak neki helyet. A börtönben a rabok befogadták a kóbornak hitt kutyát, a Washington Post cikke szerint a rabok mindenféle finom falatokkal tömték az állatot. A kutyát megtaláló dolgozó pedig állandóan az állattal lógott.

  "Teljesen egyértelmű volt, hogy az ő kutyája. Azzal a kutyával három napig elválaszthatatlanok voltunk, de a közelembe se jött, amikor meglátta a gazdáját" - mondta a kutyát megtaláló Charles Brooks arról, hogy milyen volt a találkozás az állat valódi gazdájával.

  A kutya gazdái azt mondták, a jövőben eljárnak majd a börtönbe látogatóba az állattal.

  (Montgomery Adviser)

 • Így negyvenegy évvel a premier után nagyon pörög az élet a Grease című klasszikus filmmusical körül: épp most vette meg egy rajongó egy jótékonysági árverésen 70 millió forintért Olivia Newton-John annak idején jelmezként használt bőrdzsekijét, hogy aztán visszaadja a színésznőnek, de ha ez nem lett volna elég, Newton-John és Travolta is újra belebújtak a jelmezeikbe, hogy elénekeljenek együtt pár számot a filmből.

  Mindez egy Meet & Grease című eseményen történt (a cím szójáték a sztárokkal való rajongói találkozásra használt Meet & Greet kifejezés alapján), Floridában, pénteken. A két sztár válaszolgatott a rajongók kérdéseire, Travolta elénekelte a Sandy és a Greased Lightninegy részét, Newton-John pedig a Hopelessly Devoted To You-ba kapott bele. Ahogy az a következő videón is látható: