Pandora, Gabriella
-1 °C
3 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • 110113853 mediaitem110113852

  Az autóvezetési oktatás világában elevenedett meg a Psycho története, csak itt szerencsére nem szúrtak le (még) senkit, hanem csak letartóztattak. Ugyanis miután a 60 éves brazil Mariának háromszor sem sikerült a vizsga, 47 éves fia, Heitor Schiave, ugrott be helyette. Heitor pedig mindent megtett, hogy tényleg hasonlítson is az anyjára, a körmét kifestette, parókát vett, virágos blúzt húzott, ékszereket is felvett. De a vizsgán mégis kiszúrták, és ráhívták a rendőröket, Heitort pedig letartóztatták csalásért, és amiért másnak adta ki magát. A férfi szerint az édesanyja nem tudott a tervéről, írja a BBC.

 • A floridai Parrishben furcsa incidens történt hétfő reggel: ki kellett üríteni egy iskolabuszt, miután elviselhetetlenné vált bent a dezodorszag. Mit kiderült, a buszon utazó 30 diákból egyesek elkezdték dezodorokkal telefújni a járművet. Az idétlen csíny túl jól sikerült: 15 diákot kezelni is kellett a helyszínen könnyebb légúti irritáció miatt. A tanulókat aztán egy másik busz vitte - nem az iskolába, hanem a szüleikhez, akiket közben értesítettek, szóval lehet, hogy erre ment ki az egész. A helyi rendőrség mindenesetre a busz belső kameráját vizsgálják, hogy kiderítsék, kik voltak az elkövetők. (Yahoo)

 • Egyre több déli elefántfóka tűnik fel Srí Lanka partjainál. Itt is van egy, keresse meg a képen.

  A trópusi szigetországban és környékén még soha nem észleltek fókákat, de november óta egyre többet látni. A hatóságok kifejezetten kérik a lakosságot, hogy hagyják békén az állatokat.

  A déli elefántfóka (Mirounga leonina) ragadozó, és a legtestesebb fókaféle. Az egész déli óceánban portyáznak, táplálékukat (főleg halakat) részben a jégtakaró alól szerzik. Dél-Amerika, Afrika és Ausztrália partjainál egyaránt megfordulnak. Kitűnő búvárok. A nőstények jobban merülnek, mint a hímek. A dokumentált mélységrekord 2133 méter, a leghosszabb merülési idő pedig 120 perc náluk.

  És most hogy a Wikipédiáról idemásoltam néhány hasznos infót, nézzék meg közelebbről a Srí Lankánál feltűnt déli elefántfókát közelebbről is.

 • Most, hogy már kevesebb mint két hét van hátra karácsonyig, jól esik csak úgy lófrálni a belvárosban, megmártózni az adventi fényekben, nézni, ahogy visszatükröződik a forgalom a körúti kirakatok táblaüvegeiben. Talán másoknak is feltűnt, és tűnődnek is rajta, vajon mi lehet az oka, hogy idén mintha szegényesebb lenne az üzletek ünnepi öltözete? Pedig a körúti karácsonyi hangulatot nemcsak az önkormányzati fénygirlandok, lámpaoszlopokra szerelt hullócsillagok, fatörzsekre tekeredő fényszőnyegek alkotják, hanem ugyanúgy részei a boltok portáljai is.

  A korábbi években, évtizedekben szinte egymással versenyeztek a butikok, játékboltok, ékszerüzletek, vegyeskereskedések, hogy ki tud pazarabb ünnepi dekorációval előrukkolni, idén megmintha csak fásultan legyintenének az egészre, és a többség eleve nem is foglalkozik a szezonális kirakatrendezéssel. Itt egy csokor keresetlen fotó a karácsonyt valamennyire felvállaló kirakatokról, ha végignézték, szavazzanak:

  Azt gondolom a körúti karácsonyról, hogy...

  • 404
   nem hat meg a körúti helyzet, webshopokban vásárolok
  • 233
   a plázákban jobban megy a boltoknak, ott jobb a hangulat is
  • 186
   idén szegényesebb, régen fényűzőbb volt
  • 89
   szép, idén se rosszabb, mint korábban