Natália
2 °C
5 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Kabátokat és meleg ruhákat kezdtek el gyűjteni civilek a dublini Ha'Penny hídon hajléktalan embereknek karácsony előtt. Rengetegen vitték el a kinőtt vagy már nem használt ruháikat a hídra, az oszlopokra akasztották fel a kabátokat.

  A dublini városvezetésnek viszont nem nyerte el a tetszését a kezdeményezés, pár nap múlva leszedették a ruhákat, ami nagy felháborodást keltett a közösségi médiában.

  Egy aktivista szerint ezzel csak megpróbálják eltüntetni a hajléktalanság problémáját a turisták elől, de nem foglalkoznak vele valósan, írja a Guardian

  A lap emlékeztet, Írországban több mint 10 ezer ember él az utcán, és köztük nagyjából 3 800 gyermek lehet. Csak Dublinban múlt hónapban 92 hajléktalan ember halt meg.

  Az önkormányzat szerint viszont a gyalogos közlekedést veszélyeztetik a ruhahalmok, ugyanis a Ha'Penny hídon tömegével szoktak turisták sétálni, különösen év végén. Azt mondják, a közbiztonság érdekében döntöttek úgy, hogy nem maradhatnak a ruhák a hídon. Az önkormányzat szerint egyébként is használhatatlanná váltak az esőben a kabátok, és hozzátették, hogy ha valaki adományozni szeretne, továbbra is megteheti. Ruhaadományt mindig szívesen fogadnak a hajléktalanszállók. 

  kep
 • Az áruházlánc a napokban vette le a felnőtteknek szánt pulcsit – egy csomó másik hasonlóval együtt –, miután az interneten forgószélként söpört végig, hogy 

  a Walmart konkrétan a kokaint népszerűsíti a ruhadarabon.

  Maga a minta is elég félreérthetetlen volt a mániákusan vigyorgó Mikulással, meg az elé kikészített három fehér csíkkal, de az igazi csemege a leírás volt a pulcsihoz, ami azzal a felütéssel nyitott, hogy

  Mindannyian tudjuk, hogy működik a hó. Fehér, porszerű, és Dél-Amerikából érkezik a legjobb. Ez rossz hír szegény öreg Szent Miklósnak, aki a messzi Északi-sarkon él, és éppen emiatt szereti igazán megélni a pillanatot, amikor ráteszi a kezét egy kis minőségi kolumbiai hóra.

  A kokózó Mikuláson kívül amúgy egyebek mellett űrlények által análszondázásnak alávetett Mikulás, meg letolt gatyával a kandalló előtt a "gesztenyéit" sütögető Mikulás volt látható a pulcsikon.

  A nagy felhajtás miatt egyik pulcsi sem futott be nagy karriert, a Walmart pedig rögtön mentegetőzni kezdett: egyrészt kiemelték, hogy nem ők tették fel a pulcsikat a honlapra, másrészt pedig bocsánatot kértek mindenkitől, akit esetleg megbántottak a rendhagyó dizájnokkal.

  (via)

 • Elég sok mindent láttunk már, ha a kormány kommunikációjáról van szó, de Menczer Tamásnak sikerült minden eddigi fideszes videót felül/alulmúlnia az alábbi alkotással, amit sajnos nem lehet beágyazni, ezért csak linkeljük.

  Menczer ugyebár a tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkár, vagyis különösen érzékenynek kell lennie arra, hogy milyen módon kommunikál a világ felé, hogyan teszi ezt, milyen minőségű üzenetekkel. Mutatjuk a lényeget:

  momentum

  Bizony ám, ez a gagyi, látszólag Paintben készített alkotás egy fideszes államtitkár szerint megüti a minőségi kommunikáció és a minőségi tájékoztatás szintjét. Konkrétan a kormánypárti dezinformációs mémoldalak a Facebookon jobb minőségű videókat készítenek, mint amit most Menczer olyan nagy lendülettel kirakott.

  De ami ennél is jobb, hogy Menczer videójában nem csak az óvodások szintjén vezetik le, hogy a Momentum elnöke, Fekete-Győr András egy jellemtelen sportgyűlölő alak, hanem ennek illusztrálására

  rámontírozták a fejét Barbrady őrmester, a South Park egyik karakterének a testére.

  istenem

  Sajnos azt nem tudjuk eldönteni, hogy miért pont egy rendőr testére montírozták Fekete-Győr fejét, ha csak nem azért, mert fideszes berkekben Fegyőrnek szokták hívni a Momentum elnökét. Viszont akkor meg Menczer Tamás nincs tisztában azzal, hogy mi a különbség egy fegyőr és egy rendőr között.

  Hogy lássuk, hogy a kormánypárt már tényleg ilyen könyvégetős, démonizálós szinten tolja a propagandát, az alig félperces videó végén Fekete-Győr még gonoszan nevetni is kezd, mint valami nagyon béna főellenség egy gyerekmesében – ha eddig esetleg nem esett le a nézőknek, hogy itt egy végtelenül gonosz, kártékony, sport- és nemzetgyűlölő emberről van szó. Bónuszként a végén még neki is megy a falnak, és látom is lelki szemeim előtt, ahogy Menczer Tamás elégedetten a hasára csap, hogy

  ejha, ez aztán a konzervatív humor csúcsteljesítménye, megvettem!

  Szóval innen is jár a gratuláció Menczer Tamásnak, aki nem csak páratlan kommunikációs képességét csillogtatta meg ebben a videóban, hanem arról is tanúbizonyságot tett, hogy minek nekünk több évtizednyi magyar animációs sikertörténet, ha egy ilyen szart is össze tudunk dobni a követőinknek!

 • Először is lássuk az előzményeket:

  • tehát egy felkapott olasz művész banánokat ragaszt a falakra múzeumokban, amelyeket aztán műalkotásként ad el több tízmillió forintért
  • a falra ragasztószalagozott barnuló banán jelentése igen mély, a globális kereskedelem szimbóluma
  • Miamiban az Art Basel galériában egy performanszművész fogta magát, egyszerűen levette a falról és befalta az akkor éppen 36 millió forintot érő banánműalkotást, azt állítva, hogy csak éhes volt. Valójában mindenki tudja, hogy ez egy művészeti performansz volt.
  • a galéria nem akadt ki, egyszerűen tett a helyére egy másikat (akkor is így jár el, ha az aktuális banán már teljesen megrohadt)

  Na de mi történt most?

  A banánműalkotásnak korábban helyet adó ikonikussá vált fehér falat rongálták meg vasárnap délután. Egy férfi azt a feliratot festette a banán helyére vörös rúzzsal, hogy

  EPSTIEN didn't kill himself

  azaz

  Epstien nem öngyilkos lett

  A közelben álló galérialátogatók azt hitték, hogy a banánevős után egy újabb performanszt látnak, főleg, hogy Epstein nevében felcserélte a rongáló a magánhangzókat.

  A rendőrség gyorsan kapcsolt, és letartóztatta a 46 éves Roderick Webbert, a vandál rúzsgraffitizőt. A galéria azt mondta, hogy nem tudtak róla, mire készült Webber.

  "Ha valaki csak úgy megehet egy 120 ezer dollár értékű műalkotást, akkor én miért nem írhatok csak úgy a falra?

  - kiabálta a rongáló, miközben kivezették.

  A felirat egyébként Jeffrey Epstein amerikai milliárdosról szól, akit emberkereskedelemmel és kiskorú lányok megrontásával vádolnak, és idén nyáron holtan találták a börtöncellájában. A rendőrság és a börtön hivatalos közleménye szerint öngyilkosságot követett el, de az igazságügyi orvosszakértő a boncolás után közölte, hogy több információra van szüksége a halál okának megállapításához, ezzel útjára indítva az összeesküvés-elméleteket arról, hogy sokaknak érdekében állhatott elhallgattatni a milliárdos befektetőt.

  Az egyik szemtanú videóján látszik a férfi, aki önjelölt művészként felírta a falra, hogy "Epstien nem öngyilkos lett"
  Az egyik szemtanú videóján látszik a férfi, aki önjelölt művészként felírta a falra, hogy "Epstien nem öngyilkos lett"
  Fotó: SACHA MEDICI / TWITTER: @SACHASTEPH_

  (Miami Herald)