Judit
2 °C
7 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Élő műsorunkba próbáltunk kormánypárt politikusokat is meghívni, eddig sikertelenül. Viszont megtörni látszik a jég, csütörtökön 14 órától interjút ad az Indexnek Deutsch Tamás, a Fidesz alapító tagja, a Fidesz–KDNP európai parlamenti delegációvezetője. A beszélgetést a Facebook-oldalunkon, valamint a címlapunkon lehet majd élőben követni.

  Az interjú során feltesszük olvasóink kérdéseit is. Ha szeretne kérdést beküldeni, akkor nincs más dolga, mint csatlakozni az Index Kibeszélő csoportjához. A zárt csoport tagjai csütörtök reggelig küldhetnek be kérdéseket. Ne hagyják ki!

  Nincs Másik Lakhelyed_ Kibeszélő

  Nincs Másik Lakhelyed_ Kibeszélő has 17,437 members. Politika, közélet, gazdaság és média. Az ország dolgai 2018-2022 között. Ezeket mind ki lehet itt...

 • Támogatást kért a Pécsi Tudományegyetemtől a somogyhárságyi plébános, Molnár Attila atya és egy, az egyetemen végzett közgazdász barátja, Fáth Gergely: azt kérték, hogy segítsenek nekik egy piros Zsigulival elindulni a 8300 kilométeres Budapest–Bamako-ralin. Cserébe reklámfelületként az autó kasznijának felületét kínálták fel. A Szabad Pécs híre szerint az egyetem adománycsomagokat is küld a piros zsigulis csapattal az afrikai térségben tanuló fiatalok számára. 

 • Hétfő reggel a birminghami Vyse Streeten (ami egyébként a város ékszerboltos negyedében található) megjelent egy rénszarvasokat ábrázoló graffiti. Mint kiderült, Banksy nevéhez fűződik, aki a hajléktalanság problémáját akarta kiemelni az ünnepek előtt.

  ren
  Fotó: BANKSY

  Instagram oldalára posztolt is egy rövid videót az alkotásról. Ez a videó csak egy részlet abból a 20 perces filmből, amit egy Ryan nevű hajléktalan férfiról készítettek. A részletben az látszik, ahogy a férfi lefekszik egy padra, amiből (ahogy távolodik a kamera, meglátjuk) kinő maga a graffiti, mintha épp fel akarná húzni a padot az ég felé. (A művet azóta valaki meghekkelte, piros Rudolf-orrot festve a rénszarvasokra)

  Banksy a posztja alá ezt írta: 

  Isten áldja Birminghamet!
  Húsz percig forgattunk Ryanről ezen a padon. A járókelők forró italt, két szelet csokoládét és egy öngyújtót adtak neki - anélkül, hogy ő bármit is kért volna.

  A karácsony közeledtével a hajléktalanság büntetése ellen szervez egy békés tüntetést a Helsinki Bizottság, a TASZ és az Utcajogász egyesület a Széll Kálmán térre, ma délutánra. A program szerint a szervezők beszédein kívül hajléktalanok is fognak üzenni az alkotmánybíróknak a hajléktalantörvény miatt. 

  (Independent)

 • Szerencsére nem szonettel vagy nagyobb lírai művel próbálkozott a szerző, hanem maradt a szabadverses formánál ezen az ismerősöm, Balázs kezébe került szórólapon. A szabadverses alkotásban láthatóan fontosabb volt a névtelen szerzőnek a rímpár, mint a ritmus, de hát a Tízmillió Alanyi Költő országában miért is ne? Remélem, jövőre már a „Mikulás-sok lakás” vonalon indul el, de persze nem akarok az autonóm szerzői folyamatokba beleavatkozni.

  IMG 20191208 091801 edit
  Fotó: Olvasónk, Balázs