új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ha valaki kicsit is követi Lil Wayne munkásságát, az nyilvánvalóan tisztában van azzal, hogy a rapper nem veti meg a marihuánát, emiatt pedig többször bajba is került már – például szeptemberben, mikor kihajították egy hotelből a túl sok füvezésért.

    A jelek szerint most egy hasonló problémába ütközött a szaúd-arábiai Rijádban rendezett Al-Diriyah fesztiválon, ahol Future és Tyga mellett lépett fel, és bár előtte még nagy lelkesen azt írta Twitterre, hogy "hamarosan találkozunk, Rijád !!", egy napra rá már úgy értékelte a dolgot, hogy

    soha többet nem megyek vissza Rijádba!!!

    A második tweetet aztán gyorsan kitörölte, de ekkor már megvolt a baj. Arról egyelőre nem érkezett hivatalos indoklás, hogy a rapper miért nem akar visszamenni az országba, a szaúdi Twitteren ugyanakkor hamar szárnyra kapott a pletyka, hogy vagy Lil Wayne, vagy a menedzsere lebukott, hogy füvet csempésztek az országba.

    Ez elég nyomós érv lenne a távolmaradás mellett, Szaúd-Arábiában ugyanis több hónap börtön, sőt, akár nyilvános ostorozás is járhat a marihuánafogyasztásért. A szaúdi twitterezőktől kapott is rendesen: volt aki azt írta, hogy jó lenne, ha megnézné az ország törvényeit, ahova utazik, más meg azon háborgott, hogy Lil Wayne két napot sem bír ki marihuána nélkül.

    EKrgjc0UUAAGShS
    Fotó: Twitter / @itsmikebevins

    Az egészben amúgy az a legviccesebb, hogy a fesztiválon állítólag mindenki hasist szívott, szóval a rappernek nem is kellett volna becsempésznie a saját cuccát, simán szerezhetett volna a helyszínen.

    (via)

  • Roger Federer lesz Svájc történetében az első ember, akinek az arcképe még életében rákerül az ország egyik érméjére. Federer képe, ahogy épp ütésre készül, januárban, egy 20 frankos ezüst emlékérmére kerül majd, amit a tervek szerint májusban egy 50 frankos arany emlékérme követ majd.

    A 38 éves, 20-szoros Grand Slam-győztes teniszező rövid közleményben köszönte meg, hogy ilyen nagy becsben tartják.

    EKzQi5eW4AIm4fh?format=jpg&name=medium
    Fotó: Swissmint

    via BBC

  • Mindez az Axios pénteken publikált kutatásából derült ki, és bár elsőre nem tűnik fontosnak valójában mégiscsak van értelme. A Mandalorianben szereplő übercuki lény éppen akkor tűnt fel a színen, mikor Michael Bloomberg és Deval Patrick is bejelentették az indulásukat a Demokrata Párt elnökjelöltségéért, ám hiába írtak rengeteg cikket mindkettejükről, 

    bébi Yoda köröket ver rájuk a közösségi médiás interakciók terén.

    Egyes sztorikra lebontva a bébi Yodás kontentre átlagosan 1671 interakció érkezik, ami nemcsak Patricket és Bloomberget, hanem az összes többi demokrata jelöltet is simán szégyenbe hozza. Olyannyira, hogy a második helyen álló Bernie Sanders és a harmadik Joe Biden ketten együtt is épphogy le tudják gyűrni az 50 éves apróságot.

    babyyoda.PNG
    Fotó: Axios.com

    Összességében azért annyira nincsenek rossz helyzetben a jelöltek: november 12-e óta bébi Yoda 2,28 millió interakciónál tart, ugyanennyi idő alatt Biden mérlege 8 millió, Sandersé 2,9 millió, Elizabeth Warrené pedig 2,53 millió. Ehhez persze hozzá kell tenni, hogy

    • egyrészt bébi Yodáról messze nem írtak annyi cikket, mint róluk (ezen a téren csak tizedik lenne),
    • másrészt meg a kutatás csak a hírekre fókuszált, a memék, a gifek, és az eleve közösségi médiára készült tartalmak nincsenek benne, szóval bébi Yoda elérése valószínűleg sokkal nagyobb, mint amekkorának tűnik.

    Ebből természetesen csakis egy dolog szűrhető le: ha minden így megy tovább, jövőre bébi Yoda lesz az Egyesült Államok elnöke.

    (via)

  • all star melon cover t

    Nekem már az a tippem, hogy ezt a videót az internet virális tartalomért felelős algoritmusa hozta létre: egy fiatalember különböző dinnyékből faragott fúvós hangszeren (és a lábával játszott basszusgitáron) eljátssza az All Star című számot a Smash Mouthtól.

     (The Awesomer)

  • Nyilván önnel is előfordult már, hogy az elvitelre vásárolt mekis kaját az éjszakai buszon akarta elfogyasztani, de ülőhely hiányában kénytelen volt későbbre eltenni a zacskót. Vagy ami még rosszabb, összevissza lögybölni az üdítőt és telezabálni a padlót a hamburgerből kihulló dolgokkal.

    Na ennek vet véget első ránézésre az az IKEA-s összeszerelési útmutatóra hajazó kép, amit az ausztrál McDonald's tett közzé Instagramon egy hete. Kattintsanak a képre, és ámuljanak önök is:

    Egészen boszorkányos megoldásnak tűnik, de sokan egyből kiszúrták, hogy egy apró probléma van a dologgal: a hamburger nyilván nehezebb a krumplinál, szóval ha mindkettő benne van a dobozban, annak tutira nem lesz jó vége. Ha meg az ember kiemeli a hamburgert, akkor jó eséllyel a másik fele lesz túl nehéz. Arról nem is beszélve, hogy egy Big Macet eleve nehéz egy kézzel megenni, de akkor meg főleg, ha közben még az üdítőt, meg a krumplit is egyensúlyozni kell.

    Mindenesetre azért van potenciál az egészben, szóval inkább döntsék el önök, hogy működőképes-e a dolog.

    Szerintem ez a módszer

  • Erre enged legalábbis következtetni a legsikeresebb youtuber feleségének, Marzia Kjellbergnek múlt hét végén közzétett Instagram-története, amiben a nő arról írt, hogy valaki betört a házukba, és az értéktárgyai 90 százalékával távozott.

    A sztori alapján az ékszerek és egyéb luxuscikkek mellett egy csomó olyan különleges tárgyat is elvittek, amik összegyűjtése évekbe tellett. Tudom, hogy nagyon materialista ez a hozzáállás, és boldognak kéne lennem azzal ami megmaradt, de nem tudom túltenni magam sokkon és a szomorúságon, hogy minden csak úgy eltűnt – tette hozzá Marzia.

    PewDiePie, vagyis Felix Kjellberg egyelőre sem videóban, sem máshol nem beszélt az állítólagos rablásról, de a rajongók közül így is sokan fejezték ki a szimpátiájukat a pár iránt. Az több mint valószínű, hogy ha tényleg történt valami, akkor PewDiePie előbb utóbb fog róla beszélni: korábban is csinált már olyan videót, amiben arra kérte a túlbuzgó követőit, hogy hagyják békén, és ne zaklassák őt az otthonában.

    (via)

  • Egyáltalán nem biztos, hogy jobb lesz ettől bármi, de az ember talán jobban érzi magát, ha az eltűnt, későn megérkezett, összetört, vagy egyéb problémákkal kézbesített csomagjával kapcsolatban egy anonim szolgáltatáson keresztül közölheti a panaszát a nagyvilággal.

    A Fosta nevű oldal pontosan erre való: a készítők magyarázata szerint azért született meg, mert úgy látják, hogy hiába tesz az ember hivatalos panaszt az ilyen esetekben, kivizsgálni általában nem szokták a dolgot.

    Jobb esetben kapunk róla egy sablonlevelet, melyben azt állítják, hogy a jövőben jobban odafigyelnek a nyújtott szolgáltatások színvonalára. Aztán persze legközelebb is késve kapjuk meg a csomagot, az értesítőket több nappal visszadátumozzák, a törékeny dolgokat pedig ugyanúgy belegyűrik a postaládába, mint korábban.

    – írták az eléggé mérgesnek tűnő alkotók, akik reménykednek abban, hogy az oldalra érkező bejelentések hatására az illetékes szervek kicsivel motiváltabbak lesznek, hogy a 21. században is elfogadható szintre hozzák a szolgáltatásaik színvonalát.

    A térképen lévő halmok azt mutatják, hogy az adott területen érkezett-e bejelentés, és ha igen, akkor mennyi, a postaládák pedig a körzetekre vonatkoztatva jelzik ugyanezt.

  • Nemhogy magyar díjazottja, de korábban még magyar jelöltje sem volt a Nemzetközi Emmy-díjnak, már csak ezért is hatalmas dolog, hogy Gera Marina elnyerte a díjat az Örök tél című film főszerepéért. Még néhány napig az Örök tél is megtekinthető teljesen ingyen, jó minőségben a közmédia honlapján, de véletlenül úgy jött ki a lépés, hogy a színésznő következő filmjét is pont most mutatják be.

    Miklauzic Bence tévéfilmjét, a Nino bárkáját december 3-án, kedden 22:30-kor vetíti a Duna TV (és utána elérhető lesz ez is online egy ideig), szóval már csak az Emmy-díjas magyar színésznő miatt is érdemes rászánni azt az egy órát.

    Persze nem csak miatta. A Nino bárkája főszerepét Znamenák István játssza: egy lepukkant, külvárosi vendéglőt vezet, és úgy próbál megmenekülni a csődtől, hogy megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatásáért járó támogatást vesz fel, meg hát muszájból ezzel együtt három megváltozott munkaképességű embert is. Gera Marina karaktere Tourette-szindrómás, Cserna Antalé amnéziás, Baki Dánielé pedig kerekesszékes: ők próbálnak valahogy kijönni a finoman szólva sem túl illedelmes Znamenákkal, ami persze eleinte nem megy könnyen, de azért mégis egymásra tudnak hangolódni így négyen, minden körülmény és hiba ellenére.

    A Nino bárkája kedves, szerethető tévéfilm egy kicsit az Életrevalók stílusában és szellemiségében. És kivételesen olyasvalami, aminek tényleg helye van egy közszolgálati tévén: az elfogadásról és a toleranciáról szól. Hátha megnézni valaki a köztévé üzemeltetői közül is.

  • Igen, tényleg, és ön is bármikor kipróbálhatja, ha a minecraft.digitaljesuit.com-ra irányítja a kliensét. A szervert egy korábbi tech blogger és katolikus pap, Robert Ballecer indította, miután a Twitter-követői elsöprő többségben szavazták meg a Minecraftot a RUST-tal, az Arkkal és a Team Fortress 2-vel szemben.

    Ballecer a Rome Reports-nak elmondta, hogy egy olyan helyet akart létrehozni, ami egy kicsit kevésbé toxikus, és inkább szól a közösségi élményről. Azt is hozzátette, hogy bárkit meg lehet hívni, aki kreatív, nem toxikus, és olyan környezetet akar létrehozni, amiben az emberek ki tudják fejezni magukat, és kapcsolatokat tudnak építeni. Ez utóbbi a legfontosabb, és igazából ez a fő célom a szerverrel – tette hozzá.

    Tényleg igazán szép kezdeményezés, egyúttal pedig meg kell ragadnom az alkalmat arra, hogy elmondjam, az alábbi kép soha nem volt még ennyire aktuális:

    92b3e3bdc1dc51a4ebdeafb119994f9d
  • Az MTI szerint tényleg ezt mondta Palkovics miniszter. Ennek igazolására egy nagyon rafinált mutatót talált. Méghozzá azt, hogy az ipar által előállított hozzáadott értékben a high-tech szektor részaránya megközelíti a 70 százalékot, ami Németország szintjével azonos. Lengyelországban ez az arány 20 százalék, tette hozzá. 

    Ami nagyon érdekes, annyi gond van vele, hogy ha nálunk dobozolnak egy köteg kábelt, vagy szerelnek össze képzetlen munkások egy tévét, az is a high-tech szektorhoz számolódik, de ezektől még nem feltétlenül kéne "high-tech pályán" éreznünk magunkat. Ha az Apple átteszi az összeszerelő üzemeit Bangladesbe, attól még talán korai lenne high-tech pályán érezniük magukat a helyieknek.  

    Az talán értelmesebb mutatónak tűnik, hogy mekkora a hazai cégek hozzáadott értéke egy-egy termékben. Emellett a high-tech pálya jobb helyeken messze nem csak az ipart jelenti.

    De így nagy változás állhatott be rövid idő alatt, két éve még ugyanis Orbán is azon szörnyülködött, hogy milyen alacsony a magyar hozzáadott érték az exportált termékeinkben. (Azt most félretéve, hogy Orbán meglátása szerint Magyarország agrárország, és mindig az is marad)

    Mindenesetre, ha tényleg high-tech pályájúnak érezzük Magyarországot, akkor azt kéne sürgősen megoldani, hogy tanuljon meg olvasni a magyar diákok azon negyede is, akiknek ezt eddig nem tudtuk biztosítani. Nagyon nehéz lesz funkcionális analfabétaként érvényesülni a high-tech országunkban, lényegében mindenhez kell tudni magabiztosan olvasni, nem jó ötlet lemondanunk a szegényebb gyerekekről

  • Hamar unalmassá válnak a sztárok erősen reklámízű nyilatkozatai arról, hogy minden, ami készül, nagyon jó lesz, bíznak a nagy sikerben, minden nagyon jó és mindenki mindennel nagyon meg van elégedve, úgyhogy jól jön néha egy olyan meglepőbb nyilatkozat, mint amilyen most Robert Pattinsoné, a következő Batmané volt, aki gyakorlatilag közölte,

    nem szeretné, hogy az ő fő- és címszereplésével forgatandó Batman túl nagy siker legyen.

    Egészen pontosan azt mondta, reméli, hogy nem kerül tőle annyira a figyelem középpontjába, mint amikor annak idején az Alkonyat-sorozatban játszott, mert az "túl hirtelen" jött, és nem szeretné, hogy a Batmannel ugyanígy járjon.

    Remélem, most nem fognak a házam köré özönleni az emberek. Szerintem már túl unalmas és öreg vagyok ahhoz

    - mondta az NME tudósítása szerint.

  • Klasszikus "ez nem bug, ez feature" pillanatot fotózott Viktor nevű olvasónk reggel a 23-as buszon, ahol az alul kiszakadt csukló miatt a busz tombolva kotorta az utastérbe a havat az úttestről, így:

    77252144 2041820065920323 2320900769416478720 n
    Fotó: Olvasónk, Nagy Viktor

    Mint látható, a busz egész takaros kis dombot kotort össze a csuklóban, még az egyik ülésre is jutott a latyakos hóból, szegény utasoknak meg a busz elejében kellett kuporognia, ha nem akartak benne állni. Ebből azért látszik, hogy van még hova tökéletesíteni a technológiát, de az biztos, hogy van benne potenciál.

    Frissítés

    Egyre inkább biztosak vagyunk abban, hogy ez tényleg szándékosan történik, egy másik olvasónk az 5-ös buszról küldött hasonló képet, ahol szintén barátságos latyakhalmok borítják a padlót:

    Egy másik olvasónk, Fanni a már korábban emlegetett 23-as buszról küldött még több képet, melyek közül az egyik a hókupacra nyújt rálátást egy új szögből, a másik pedig a szétszakadt csuklóval ismerteti meg a rajongókat:

  • screenshot-twitter.com-2019.12.02-09 39 48.png
    Fotó: Auschwitz Memorial / Twitter

    Az auschwitzi emlékhelyet gondozó múzeum vette észre, hogy az Fcheng nevű cég az Amazonon a haláltábor ikonikus képeivel díszített sörnyitókat és karácsonyfadíszeket árul.

    Mint tweetjükben írják, az auschwitzi képek szerepetetése a karácsonyfadíszeken nem éppen helyénvaló. A sörnyitók pedig egyenesen sértők és tiszteletlenek. Arra kérték az Amazont, hogy távolítsa el ezeket a termékeket.

    screenshot-twitter.com-2019.12.02-09 44 39.png
    Fotó: Auschwitz Memorial / Twitter
    screenshot-twitter.com-2019.12.02-09 40 11.png
    Fotó: Auschwitz Memorial / Twitter
    screenshot-twitter.com-2019.12.02-09 39 10.png
    Fotó: Auschwitz Memorial / Twitter

    A vélhetően kínai cég valószínűleg nem nagyon gondolt bele, hogy ezzel esetleg megsérthet bárkit is. Mindössze piacra dobtak egy Lengyelország leghíresebb turistalátványosságait szerepeltető sorozatot, és az általuk talált képek között természetesen sokszor feltűnt Auschwitz is.

    A cikk írásakor a termékek már nem voltak megtalálhatók az Amazonon. Májusban amúgy volt már egy hasonló botrány, akkor a Redbubble árult a haláltábor képeivel ellátott használati tárgyakat, köztük párnákat és miniszoknyákat is.

    (Jerusalem Post)

  • Majdnem napra pontosan tíz évvel az Avatar című film bemutatója után - az 2009. december 10-én volt -, és ki tudja, hány évvel az után, hogy először jelentették be, majd halasztották el a film folytatását, James Cameron csapata közzétett egy darab forgatási fotót az Avatar 2 díszleteiről.

    Ez az utolsó élőszereplős forgatási napunk 2019-ben, úgyhogy ünnepeljünk egy kis betekintéssel a kulisszák mögé. Íme egy fotó a Sea Dragon fedélzetének hátsó részéről: ez egy hatalmas anyahajó, amely a folytatásban egy csomó vízi járművet hordoz majd.

    Ez minden, ezzel kell beérnie mindenkinek, aki őrülten várja az Avatar következő négy részét. A második részt elvileg 2021. december 17-én mutatják be.

  • Ha karácsonyra leváltaná az unalmas gömböket és a műanyag angyalkákat, akkor itt egy aranyos opció a fára: az fajátékokat készítő Eperfa oldalán ugyanis árulnak olyan madár alakú fadíszeket, amik sem anyagukban, sem formájukban nem a szokványos karácsonyi díszek csapatát erősítik. A faformák ötféle madárfajt testesítenek meg, van köztünk stiglic (vagy tengelic), széncinege, meggyvágó, őszapó és vörösbegy:

    Mindamellett pedig, hogy a madarak jól néznek ki, még segíthetünk is velük, hiszen minden megvásárolt dísz után 100 forint a Magyar Madártani Egyesülethez kerül. A madarakat meg lehet rendelni az Eperfaoldalán 6 euróért (kb. 2000 forint), valamint Budapesten is kapható a Prezentben.

  • 75491753 641983826538516 7576114854633668608 n
    Fotó: Facebook / noÁr

    A negyedik globális klímasztrájk és a decemberi ENSZ klímakonferencia idejére (és nem sokkal a budapesti klímatüntetés elé) időzítette bemutatóját Molnár Áron színész, aki a menekültkérdés és az oktatás témája után most a klímaváltozásról írt dalt. A színész az EuroNewsnak elmondta, hogy a második globális klímasztrájkon fogalmazódott benne a gondolat: következő projektjében a klímaváltozás mérsékléséért kellene tennie. A Levegőt c. dal megírásához hosszú kutatómunka után kezdett hozzá a színész, aki tanulmányokat olvasott és szakértőkkel beszélt, 

    majd összevetette, megnézte mely szavak-problémák merülnek fel a legtöbbet és ezeket fogalmazta bele a szövegbe – írja a lap.

    NoÁr klipje november 21-én jelent meg, azóta több mint 125 ezer megtekintést gyűjtött össze.

  • Közeledünk Jean-Claude Juncker Európai Bizottság-elnöki ciklusának a végéhez, így a BBC összevágott egy rövid montázst a luxemburgi politikus könnyedebb pillanataiból. Az elmúlt öt évben volt néhány megosztó pillanat (15 millió magyar egyszerre szisszen fel fájdalmában, minden alkalommal, amikor valahol lejátsszák, ahogy Juncker megpofozgatja Orbán Viktort), de a Bizottság elnöke gyakran csalt mosolyt is az európai polgárok arcára. A videót ide kattintva érheti el.