Luca, Ottilia
2 °C
4 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Tavaly már írtam arról, hogy a bakonybéli bencés szerzetesek klasszikus, illetve jazz és rockzenékből álló playlistet is összeraktak az adventre. A kezdeményezésnek elég jó visszhangja volt, nem meglepő, hogy az idei adventre ismét összeállították kedvenc dalaik listáját. Klasszikus zenékből 23-at válogattak össze, Bach és Rimszkij-Korszakov is van a listán, amit itt hallgathat meg.

  Az igazi érdekességeket persze ismét a könnyűzenei lista kínálja. A Two Steps From Hell már csak a neve miatt is formabontó választásnak tűnik – Két lépésre a pokoltól –,  még ha az izgalmasnak tűnő elnevezés nem is takar túlzottan izgalmas vagy lázadó zenét. De felkerült a 23 dalból álló válogatásra az amerikai altermetál/nu metál banda, a Disturbed, a Pink Floyd és a kanadai posztgrunge/altermetál Three Days Grace is. Ha végighallhatná a listát, kattintson a képre, indul az adventi zenei őrület.

  TDG
 • Chow Hon Lam gyerekkönyv-illusztrátor és képregény-rajzoló közölt egy válogatást munkáiból a BoredPanda oldalon. "Fantáziálva rajzolom le az állatok mindennapi életét. Mindig is úgy véltem, hogy az állatoknak is van mindennapi életük, nekik is lehetnek hobbijaik, szeretőjik, de akár álmaik is" - írja a művész. Hogy pontosan hogy érti ezt, azt jól mutatja például ez az egyszemélyes polip-rockzenekar...,

  I-created-an-illustration-of-the-daily-life-of-cute-and-funny-an

  ...ez az űrhajós zsiráf...,

  006 Universe-Tour-5def340465b3e 880

  ...vagy éppen a dalmata, aki lerázza a pöttyeit.

  I-created-an-illustration-of-the-daily-life-of-cute-and-funny-an

  A teljes anyag a fenti linken megtekinthető, illetve akinek tetszik, ellátogathat további rajzokért Chow Instagram-oldalára is, ahol én kapásból találtam 4-5 olyan képet, amit simán hordanék pólón is.

 • Budapest Bikers Hand Out Sandwiches and Hope for Christmas azaz Budapesti bringások szendvicseket és reményt osztogatnak karácsonyra címmel jelent meg egy cikk a New York Timesban a Budapest Bike Maffiáról, azaz arról a civil kezdeményezésű szervezetről, ami a rászorulóknak oszt ételt.

  "Nemcsak jó adni, hanem ez a kötelezettségünk is. Pozítv élmény segíteni valakinek" – mondja a BBM-et alapító Havasi Zoltán a cikkben, ami bemutatja röviden a szervezet lényegét, és felvázolja a hajléktalanság helyzetét is, egész pontosan azt, hogy ez büntetendő Magyarországon.

  A cikket itt lehet elolvasni, ez pedig egy 2018-as cikkünk a Budapest Bike Maffiáról.

 • Közel 400 korcsolyázó diák formázta meg a 1353-as adományvonal számjegyét a Városligeti műjégpályán. A diákok mellett ott volt még az ökölvívó Kovács Kokó István, illetve más ismertebb magyar közéleti szereplők is beálltak az eseményre önkéntesnek.

   A diákok a rászorulók megsegítésének fontosságára akarták felhívni a figyelmet. A jégkorcsolyás akció kapcsolódik az Ökumenikus Segélyszervezet országos adventi adománygyűjtéséhez, az 1353-as adományvonalon hívásonként 250 forinttal lehet adakozni.