Piroska
-3 °C
0 °C
Index - In English In English Eng
Mindeközben ma
új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
 • Miután két napja esőzések enyhítik a bozóttüzek területeit Ausztráliában, egy szomjas új-dél-walesi koalamedve az útmenti pocsolyákból lefetyelte a vizet – erről a videót a Telegraph tette közzé. A helyiek megbámulták, sőt, meg is simogatták a megégett bundájú állatot.

  A tűzesetek után viszont most az áradások veszélyeztetik a koalák élőhelyeit, írja a Telegraph cikke. Az ausztrál mentősök ugyanis arra figyelmeztetnek, hogy az esőzések miatt árvíz alakulhat ki a korábban felperzselődött területeken, ami fákat dönthet ki és földcsuszamlásokat is okozhat. 

  A bozóttüzek utáni esőzésekről ebben a cikkünkben írtunk részletesen.

 • Igen, szerintem is úgy hangzik, mint egy szatirikus oldal cikke, de a TMZ által megszerzett dokumentumok alapján konkrétan tényleg az a helyzet, hogy egy Yaroslav Suris nevű hallássérült ember állítja, hogy

  az ún. zárt feliratok hiánya megfosztja őt a pornóvideók élvezetétől.

  Ez ugye eredetileg a closed caption, vagyis az a feliratozás, ami a dialógus mellett a hanghatásokat is megpróbálja átadni a nézőnek, és egy hagyományos film esetében érthető is, hogy miért van rá szüksége egy siket nézőnek.

  Egy pornó esetében ez kicsivel kevésbé tűnik egyértelműnek, de Suris állítja, hogy az oldal sérti a fogyatékosságra vonatkozó törvény által védett jogait. A férfi példákat is felhozott, mint írta, teljesen elveszett a dialógusban

  • a Dögös mostohanagynéni vigyáz az engedetlen unokaöccsére,
  • a Szexi zsaru ráveszi a szemtanút arra, hogy beszéljen,
  • és az Apu 4K - Allison jön, hogy pénzről beszéljen a fiai pajkos apjával

  című művek nézése közben. Suris azt is megjegyezte, hogy hajlandó lenne kifizetni a prémium előfizetést is, de closed captionök nélkül nem látja értelmét a dolognak. Az egész ezen a ponton már annyira abszurdnak tűnik, hogy nehéz elképzelni, hogy nem egy mesteri shitpostot látunk kibontakozni.

  A Pornhub alelnöke, Corey Price így is beleállt a dologba, és annyit válaszolt a TMZ-nek, hogy ugyan nem szoktak aktív perekről beszélni, de szeretné megragadni az alkalmat arra, hogy elmondja,

  van egy külön closed captionös kategóriájuk.

 • A gumiabroncsokból készült női torzót Baráth Gábor készítette Mohácson. A művész használt kerékpár-, motor- és autógumik újrahasznosításával készíti köztéri alkotásait.

 • A Louis Vuittont a legtöbben valószínűleg a táskáiról, és egyéb luxuskiegészítőiről ismerhetik az emberek, a francia cég azonban az utóbbi időben egyre inkább kacsingat az ékszerek felé is, most pedig

  megvették a világ második legnagyobb gyémántját, a tavaly áprilisban egy botswanai bányából előkerült, teniszlabda méretű Sewelô-t.

  Az 1758 karátos, 350 grammos gyémántból most az azt kibányászó Lucara Diamond Corp, a belga gyémántkészítő HB és a Louis Vuitton közös erővel fognak kisebb ékszereket készíteni, ami a cég szerint egy korábban sosem látott együttműködés.

  1 (2)
  Fotó: CNW Group/Lucara Diamond Corp

  Azt nem tudni pontosan, hogy a megállapodásnak mekkora az értéke, az viszont biztos, hogy a Lucara előre megkapja majd a pénzét, és 50 százalékos tulajdonrésze lesz a csiszolatlan kőből készült gyémántokra. Egyelőre a kő árát sem tudni, de az eddigi tapasztalatok alapján több tízmillió dollárra is felszökhet majd az ára.

  (via)