új poszt érkezett, kattintson a megtekintéshez!
  • Ha van játékos az NBA-ben az elmúlt 20 évből, aki szupersztárként gyakorlatilag semmit nem tudott elérni, az Carmelo Anthony. A játékos minden idők talán legerősebb draftján harmadikként kelt el 2003-ban LeBron James és Darko Milicic mögött, és hiába lett 10-szeres allstar, egyszeres pontbajnok és a éveken át a New York Knicks arca, csapatban soha semmit nem tudott nyerni, ha nem vesszük ide a válogatottat, amivel három olimpiát is behúzott, de hát az amerikaiaknál az a csoda, ha nem nyernek meg válogatott szinten mindent kosárlabdában.

    Anthony Denverben és New Yorkban is meghatározó játékos volt, de az utóbbi években kezdett nagyon elmenni mellette a mezőny, és nem csak a kora, hanem a játékstílusa miatt is, ami nem igazán illeszkedett már a mai gyors, sokat futó, távoli dobásokra alapuló NBA-be. 2017-ben el is cserélte őt végül a hosszú évek óta vicc kategóriába tartozó New York Knicks, de sem Oklahomában (ahonnan úgy cserélték el Atlantába, hogy azonnal kivásárolták a szerződéséből és kirúgták), sem később Houstonban nem tudta megállni a helyét, pedig utóbbi esetén elég nagy reményeket fűztek hozzá. Innen még átkerült Chicagóba, de ott sem kellett senkinek.

    Anthony 2019 februárja óta csapat nélkül tengődött, és nagyon úgy tűnt, hogy sem emberileg, sem szakmailag nincs már szüksége a ligának, hiszen 35 évesen maximum kiegészítőember lehetne csak, amire Anthony feltűnően nem volt hajlandó sehol, mióta elcserélték New Yorkból.

    Most a Bleacher Report írja, hogy Anthony már a visszavonulására készült, annyira nem kellett sehova, pedig azért ő egy olyan kaliberű játékos volt, aki többet érdemelt annál, hogy a karrierje végén simán csak lemorzsolódjon, és ne kapjon valami extra búcsúztatást. Ekkor jött az utóbbi évekhez képest csak szenvedő Portland Trail Blazers, akik szerződést adtak a veteránnak sokak őszinte megdöbbenésére. Ehhez képest Anthony két héttel később már a nyugati konferencia legjobb játékosa lett a héten, három meccsen 67 pontot szerzett, 17,7 pontot átlagolt és 6 lepattanót. Ugyan már sosem lesz az a klasszis, mint korábban, de ettől függetlenül az idei év egyik legkedvesebb sztorija, hogy a már mindenhol leírt, lenézett, elfeledésre kárhoztatott Anthony az utolsó utáni pillanatban visszatért, és végre elfogadta, hogy már nem ő az alfahím egyik csapatban sem, sőt, végre megbarátkozott a cserepad gondolatával is.

    Ilyen felfogással pedig még simán lehet benne 2-3 év, ha a nála négy évvel korábban a ligába érkező Vince Carter még 42 évesen is aktív az Atlanta Hawksban.

  • 109984769 66dac11f-fbb4-4238-a5a3-b6a3b975ce27

    Valaki egy hatalmas T-34 feliratot fújt egy szerencsétlen jegesmedvére, derül ki az orosz közösségi felületeken terjedő felvételről.

    A BBC szakértőkre hivatkozva azt írja, hogy festékszóróval valamit felfújni egy jegesmedve szőrére nem csak eszement taplóság, hanem kifejezetten káros is az állatnak, hiszen így nehezebben tud beleolvadni a környezetbe, ha például éppen vadászni próbál. Több hétbe is beletelhet, ameddig lekopik a bundájáról a festék.

    A T-34 egyébként a szovjet gyártású közepes harckocsi, ami rendkívül népszerű volt a második világháborúban, de nem igazán tudni, hogy ehhez mi köze van egy mezei jegesmedvének.

    Azt még vizsgálják, hogy a felvétel Oroszország melyik részén készült, mindössze annyit lehet tudni, hogy a térség legkeletibb pontjának számító Csukotka régió öslakosai között kezdett el terjedni WhatsApp-on.

    Az is jó kérdés, hogy egyáltalán hogyan került rá felirat szerencsétlen állatra, mert az elég valószínűtlen, hogy pár angol legénybúcsús annyira berúgott a Király utcában, hogy a távoli Csukotkában kötöttek ki, ahol poénból lefújtak festékszóróval egy vadon élő medvét. Egy szakértő szerint szinte kizárt, hogy altatás nélkül firkálták össze a medvét, hiszen a betűk is egységesnek tűnnek.

    Egy elmélet szerint Novaja Zemljából kóborolhatott el az állat, ahol helyi sepcialisták több jegesmedvét is kénytelenek voltak elaltatni, amiért ember lakta településekre tévedtek. Egy másik elmélet szerint így állnak bosszút a helyiek, akiknek elege lett abból, hogy jegesmedvék terrorizálják a lakhelyeiket.

  • 288275-star-wars-stormtroopers-funny-elbows-artwork-jar-jar-bink

    Ahmed Best vezeti a Disney+ streamingfelületre gyártott Star Wars: Jedi Temple Challenge nevű kvízjátékot, írja a CoS. Hogy ki az az Ahmed Best?

    Ő az a színész, aki Jar Jar Binks karakterét alakítja a Csillagok háborúja: Baljos árnyak-ban.

    Na, már most. Jómagam nem vagyok nagy rajongója a Star Wars-filmeknek, de egy cikk miatt pont mostanában kezdtem újranézni az összeset, és épp most tartok a Baljós árnyaknál. Az a film 1999-ben jött ki, amikor kemény 11 éves voltam, és az én fejemben akkor Jar Jar egy vicces kis figura volt a sok zord, fénykardozós figura között. Aztán idősebb lettem, és szembesültem azzal, hogy Ed Sheeran Trónok harcás cameója tudott csak ehhez hasonló gyűlöletet kiváltani rajongokból, de megkockáztatom azt is, hogy nincs megvetettebb filmes karakter a világon Jar Jarnál.

    És minden gyűlölet indokolt. Mai fejjel nézve egészen elképesztő, hogy George Lucas és a stúdió hogy gondolhatta komolyan, hogy egy ilyen idióta, irritáló, indokolatlan, infantilis izét kell ennyit szerepeltetni szerencsétlen Liam Neeson és Ewan McGregor mellett. Gyűlölöm Jar Jart, és gyűlölök mindenkit, aki segédkezett a létrehozásában. Mint például Ahmed Best.

    Szóval ez az Ahmed Best vezeti majd a Disney kvízműsorát, amelyben kicsik fognak három jedijellemző alapján versenyezni: erő, tudás és bátorság. A '80-as, '90-es években elég népszerűek voltak a kölyökversenyek (lásd a Nickelodeonon anno futó Titkos templom legendái), szóval az ötlet nem feltétlenül hülyeség, de őszintén kérdezzük

    Tényleg szüksége van az emberiségnek még több Jar Jar Binksre?

  • Kozák Ádám újabb sikere az U18-as sakk Eb-n Tallinnban, ő nyerte a 18 éven aluliak villámsakk versenyét.

    A magyar versenyző - aki hétfőn a rapid játékidejű tornán is nyert - 7,5 pontos teljesítménnyel végzett az élen a 9. forduló után. A mezőnyt 65 ifjú sakkozó alkotta, írta az MTI.

    61817074 481257115946299 8730031700731494400 n
    Fotó: Adam Kozak / Facebook

    A villámpartikban a játékosoknak 3 perc plusz lépésenként 2 másodperc gondolkodási idejük volt.

  • Arra hívja fel az Országos Mentőszolgálat az emberek figyelmét, hogy aranyos, cuki és jópofa karácsonyi hangulatot varázsolni a lépcsőházakba, de egy bizonyos esetben sikerült kicsit átesni a ló túlsó oldalára:

    A mentősök azt írják, hogy a betegmentést megnehezíti, ha ennyire telipakolják a lépcsőházakat, ráadásul balesetveszélyes  is. Szerencsére nem kellett kórházba szállítani a beteget, akihez kiszálltak, de ellenkező esetben nehéz dolguk lett volna a lépcsőfordulóban.

  • Ezt nem mi mondjuk, hanem maga a magyar rendőrség. Jelentősen megemelkedett a balesetek száma a hétfői havazás után, a kiadott sajtóközleményeken túl erre Instagramon is reagáltak egy fotóval, amire ezt írták:

    Négy téli gumi még mindig olcsóbb, mint egy temetés.

  • 37 évet kellett várni, hogy megszülessen a Beat It synthwave verziója. Michael Jackson slágerét a legnépszerűbb magyar synthwave előadó, Quixotic (aka. Miklósy Krisztián) dolgozta fel.

    És ez az a 80-as évek2 életérzés az, amitől a legtöbben egy kabrió Lamborghiniben hasítanák a Turbo Sztrádát, ha nem félnének, hogy kimegy a dauer a hajukból.

    Élőben legközelebb  december 21-én  lehet meghallgatni.

    Ha teljesen értelmetlennek tűnik a fönti pár sor, akkor ezt a videónkat ajánljuk a témában:

    Giccs az egész, de mindenhonnan ez szól
  • Amikor áprilisban elnyerte a Szent-Györgyi Albert Orvosi díját, dr. Körmendy Szabolcs kalocsai tüdőgyógyász úgy döntött: a díjjal járó pénzjutalmat jótékony célra használja fel. Kétszázezer forintot egy-egy szervezetnek adományozott, a fennmaradó összeggel pedig elindít egy gyűjtést a kalocsai Szent Kereszt Kórház gyermekkórháza számára. Április óta másfél millió forintnál is többet tudott összeszedni, írja abaon.hu.

    Egy fiatal apuka keresett meg azzal, hogy ő kezdeményezne gyűjtést egy vénaszkennerért. Kisbabájuk van, így megtapasztalta mennyire nehézkes a vérvétel

    – nyilatkozta a lapnak korábban az orvos. 

    Az eszköz a vérvételt könnyíti meg, mivel infravörös lámpával világítja meg a bőrt, így láthatóvá válnak a vénák. „Attól függően, hogy milyen hullámhosszú fényről van szó, különböző mélységben elhelyezkedő vénákat tudunk vele megtalálni. Könnyebbé teszi az injekció beadását és a vérvételt, tehát kevésbé fájdalmas a gyerekeknek" – magyarázta a tüdőgyógyász a lapnak.

    Az orvos hét gyűjtőhelyen hagyott urnákat, ezekből 250 ezer forint folyt be, többen külön keresték meg, míg volt olyan üzletek is, ahol hónapokig biztatták a vásárlókat az adományozásra. A tüdőgyógyász jelenleg még egy helyről vár adományt, ezután keresi majd fel a gyermekgyógyászokat, hogy felmérje a műszerigényeket. Nagyon úgy tűnik ugyanis, hogy az összegből nemcsak vénaszkennerre futja majd, hanem egy vagy több infúziós pumpára is.

    DSCN0081
    Fotó: Gábor János / Petőfi Népe
  • Úgy hangzik, mintha a paródia paródiájának paródiája lenne, de a csetbot létezését a New York Timesnak megerősítette a Facebook szóvivője is. A Liam névre keresztelt bot diplomatikus, és a céges kommunikációba illeszkedő szövegpanelekkel segíti ki a cég alkalmazottait, ha zavarba jönnének egy véletlenszerű beszélgetés során mondjuk a karácsonyi vacsoránál.

    Előttem is van a jelenet, ahogy az egyszeri Facebook-alkalmazottnak nekiszegezi a kérdést a rég látott nagybácsi a töltött káposzta meg a halászlé között, hogy Józsikám, azt az egyet mondd már meg nekem, hogy is van ez a gyűlöletbeszéd kezelésével ott nálatok a gyárban? Mire Józsi udvariasan kikéredzkedik a toalettre, ott előkapja a telefonját, bepötyögi Liamnek, hogy eszkalálódik a hatespeech-szituáció, segítség kéne, és megkapja a megnyugtató válaszokat, amikkel felvértezve visszaülhet az asztalhoz társalogni (a valódi csetbottól származó valódi válaszok következnek erre a szituációra):

    • A Facebook szakértőkkel konzultál ebben az ügyben
    • A cég még több moderátort vett fel, hogy a tartalmakat gondozzák az oldalon
    • Mesterséges intelligenciás megoldáson dolgoznak nagy erőkkel
    • A megfelelő szabályozás különösen fontos ebben az érzékeny témában

    Sajnos arra az esetre egyelőre nem készült fel a csetbot, hogy mit szóljunk, ha megint valami extrém ronda kötött pulóvert kaptunk.

  • Minden jel szerint Orbán Viktor is kipróbálta az Erős Pistával ízesített szaloncukrot. Neki az a tréfás, humoros megjegyzés jutott eszébe róla, hogy "Erős Pista, Erős Magyarország // Strong Steve. Strong Hungary". 

    Na, de reméljük, hogy a poén, a móka világán túl azért nem ezen múlik majd az erős ország. Hiszen mi pont megkóstoltuk pár napja, és épp az volt az egyöntetű tapasztalat, hogy kicsit se erős ez a szaloncukor, csalódást okozott mindenkinek. Ha nem lett volna ráírva, fel se tűnt volna, hogy lehet benne esetleg valami icipici csípős íz is.   

  • Pedig meg sem történt az egész, csak egy rajongó cserélte ki a valódi Yodát a Mandalorian internetet letaroló apróságára egy meglepően jól sikerült videóban, aztán ez lett belőle:

    Az eredeti Yoda amúgy a jelenlegi kánon valaha volt legerősebb jedije, úgyhogy komoly implikációi vannak annak, hogy a bébi Yoda is képes szembeszállni az Uralkodóval. Illetve lennének, ha ez nem csak egy rajongói videó lenne, de az elég hamar kiderült a Mandalorianből, hogy az übercuki lény azért elég komolyan Erőszenzitív.

    im baby.PNG
    Fotó: YouTube / MaxeBaumannFilms2013

    A végén azért így is a Mandalorinak kell közbelépnie, úgyhogy azért van még hova fejlődnie bébi Yodának.

    (via)

  • p-2-fascinating-video-graph-of-the-most-popular-tv-shows-1986-20

    Az animáció 1986-tól indulva követi a legnépszerűbb tévésorozatokat, az adatok kissé homályosak, de elvileg az egyes epizódok világszintű tévés + online nézettségét és a kalózletöltéseket összegzik, a számok valószínűleg erősen az amerikai ízlés felé torzítanak, elsősorban azért, mert onnan vannak a legmegbízhatóbb adatok. Mindenesetre egészen lenyűgöző végigkövetni a versenyt, aminek az elején még a Dallas is játszik, a közepén jön a Vészhelyzet meg a Jóbarátok a nagy tévésorozat-reneszánsszal, a végén meg arat a Trónok harca, és megjelennek a hagyományos csatornák mellett olyanok, mint az HBO, a Netflix, sőt, a legvégén már a Disney+ is. Érdemes többször is megnézni, egy falatra egyszerűen túl sok az információ ahhoz, hogy mindent észrevegyünk.

  • A műfaj királya egy thai fickó, bizonyos Anucha Saengchart, akinek az Instagram oldala épp most kapja meg a közmondásos 15 perc világhírt. És hát valóban, nehéz röhögés nélkül végigpörgetni, ahogy fogkeféből eszkábál alient, banánból mangahős-frizurát, vagy a saját seggéből dekoltázst egy bravúros egyszemélyes duóhoz:

    cosplay2.png

    (via Laughing Squid)

  • Nemcsak új mezt, de hozzá illő új formaruhát is bemutatott az FC Barcelona a vasárnapi madridi, Atletico elleni meccsen. Messiék kissé bizarr szerkóban utaztak a fővárosba: barna nadrág, rajta a Katalóniát jelképező négy fehér csíkkal, és szürke dzseki, karján szintén a négy csíkkal. A szettet az amerikai dizájner, Thom Browne tervezte.

    Messi és Luis Suarez a reptéren
    Messi és Luis Suarez a reptéren

    A madridi Marca című lap utánanézett, mennyibe kerülhet a szerelés, és a dzsekihez hasonlót talált is a cég weboldalán: 2740 euró, azaz 910 ezer forint az ára. A nadrág, amelyre más színben bukkantak, mindössze 910 euróba, 300 ezer forintba kerül.

    A dzsekit még nem lehet megvenni, az áll mellette, "hamarosan érkezik", de az is oda van már írva, hogy "sold out", azaz hogy minden darab elkelt.

  • Mire gondol, ha azt a kifejezést hallja, hogy "elégedetlenkedő ügyfél?" Ezentúl gondoljon Akitoshi Okamoto 71 éves japán nyugdíjasra, akinek az elmúlt években az a fura hobbija támadt, hogy a mobilszolgáltatóját hívogatja panaszkodni. Három év alatt ezt 24 ezer alkalommal tette meg, ami elég komoly tempó, napi átlagban 24 hívást jelent (ezzel még az Index legnagyobb rajongóját is megelőzi, igaz, ő gyűlöletemailben utazik, amit jóval költséghatékonyabb kezelni).

    A panaszáradat változatos és intenzív volt, az ügyfélszolgálatosok elmondása szerint a kaput végül az tette be, amikor egy héten 411 alkalommal hívta őket azzal, hogy a telefonján nem tud rádiót hallgatni, és a cég ezért kérjen tőle hivatalosan bocsánatot. Végül olyan alapon indítottak ellene eljárást, hogy akadályozza a szolgáltató működését.

    (via Newsweek)

  • giphy.gif?cid=790b76119419e2cf76d829a8913bae5f660d85d2954d0e79&r

    Wausau egy 40 ezres kisváros Wisconsin államban, és a klímája alapján (novembertől márciusig elég keményen fagy, éves átlagban 150 centi hó esik) ideális helyszín lenne egy jó kis hógolyó-csatához. De nem az: törvénnyel tiltották be a közterületeken a hógolyódobálást. Ez egyszerűen közbiztonság és józan ész kérdése, civilizált ember nem dobál tárgyakat a másikhoz, mondta a város polgármestere. És valóban, Wausauban tilos kövek, nyílvesszők és egyéb objektumok dobálása is. Érvényes ez az utcákra és terekre, az iskolákra, és úgy általában mindenre, ami nem magánterület. A büntetés 114 dollár (kb 34 ezer forint), de a gyakorlatban még senkire nem sújtott le a törvény illegális hógolyózásért. ( via Fox)

  • trambulin

    És valószínűleg sosem lenne elég vér a pucámban, hogy ki is merjem próbálni. Pedig ha jól értem, itt van a szomszédban, a szlovén Dunking Devils Squad nevű társaság építette magának, és hát jó szórakozást kívánok nekik mind a 143 négyzetméterhez.

     (The Awesomer)

  • tom-hanks-nice-tweets-5-5de4c0f7b3004  700

    Jimmy Kimmel műsorában dívik az a marhaság, hogy híres emberek róluk szóló gonosz tweeteket olvasnak fel, na most a Twitter megfordította ezt a dolgot. Felkérték Tom Hankset, mindenki kedves híres emberét, hogy olvasson fel kedves tweeteket, amik speciel nem róla szólnak, hanem úgy általában aranyos és szép dolgokról. Amiken például Hanks is képes meghatódni:

     (Bored Panda)

  • Egy ZS-kategóriás horrorfilm, vagy egy fokkal morbidabb Reszkessetek, betörők! rész jelenetének is simán elmenne az, ami az amerikai Maine-ben történt még múlt csütörtök este, egy idős férfi ugyanis

    azt követően halt meg, hogy lelőtte őt a saját csapdája, egy ajtónyitásra elsülő pisztoly.

    A 65 éves Ronald Cyr eredetileg azzal hívta fel a 911-et, hogy meglőtték, a különös eszköz létezésére csak a helyszínen derült fény. Ahogy arra is, hogy a férfi házában egy sor más hasonló eszköz van, így végül tűzszerészeket kellett hívni a ház hatástalanításához.

    77014432 1256842364518400 8149437914284032000 o? nc cat=109& nc
    Fotó: Facebook / Van Buren Police Department

    A Guardian elérte az elhunyt férfi két testvérét, akik a lapnak elmondták, Cyr meg volt győződve arról, hogy korábban betörtek hozzá. A férfi állítólag többször jelentette is a rendőrségnek, hogy különféle dolgok hiányoznak a házából, de ők állítólag szenilisnek titulálták, és figyelmen kívül hagyták a dolgot.

    Így aztán a férfi a kezébe vette az ügyet, ami alatt itt természetesen azt kell érteni, hogy teljesen képtelen csapdákkal rámolta tele a házát. Allítólag azért, mert úgy érezte, hogy ebben a helyzetben a kerítés és a biztonsági kamerák már nem elegendőek. A testvérei szerint amúgy Cyr nem nagyon értett a fegyverekhez, ezért nem is nagyon örültek a dolognak, de nem állították le, mert "annyira frusztrált volt".

    (via)